Dážď a stavba krovu

Som v procese skladania krovu, a pred pokládkou fólie a škridly. Podľa predpovedi počasia hlásia dažďové prehánky, čo sa dnes aj potvrdilo a prší mi na krov a debnenie. Aký to má vplyv na drevo ak sa natiahne fólia a položí škridla?
Odpovedať
@ivan_pk pohoda, to preschne, ide len o povrchový kontakt s vodou predpokladám, že rezivo nemáte sušené, ale z píly - tam je vody oveľa viac
Odpovedať
Profilova fotka
drevu nevadi dazd, ale nerovnomerne vysusanie(slnkom z jednej strany). ale ak je drevo "priklincovane" mozte byt v klude, nemoze sa pokrutit, folia je paropriepustna casom to vsetko vyschne 8-)
Odpovedať
tiež mám obdobný problém a budem sa snažiť uveriť tomu, že sa drevu po daždi nič nestane a časom vyschne..ale napriek tomu mám otázky.. 1. je nutné zmoknuté drevo opätovne chemicky ošetriť? 2. strop bude z drevených hranolov, ktoré sú zatiaľ iba založené avšak nezamurované, tým pádom neupevnené..je nutné sa ponáhľať s ich upevnením aby sa nepokrútili?
Odpovedať
Profilova fotka
@tintilla 1. nie, 2. zamurovanie nezabráni krúteniu ak trám nie je správne vyrezaný. Koniec ani nemá byť zamurovaný, ale položený na doske (izolácii), ponechaný priestor 3-5 cm Otvor sa prekryje olištovaním Trámy sa vysušením skrátia o niekoľko cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?