Dávali ste pri montáži strechy drevený záklop?

Chcem sa spytat ci ste si davali dreveny zaklop ked ste robili strechu.je to velmy potrebne?ak by som si ho nedal tak by som usetril 850 eur.
Odpovedať
prosim Ta co to je? ja ani netusim...
Odpovedať
aky mas sklon strechy? aka krytina? ... toť zakladne informacie
Odpovedať
Profilova fotka
robil som záklop z preglejky 10mm pod kanadský šindel. Pod živičné krytiny je nutný, buď velkoplošný alebo z užších dosiek. U mňa je aj súčasťou tepelnej izolácie. Pod ostatné krytiny stačí latovanie.
Odpovedať
sklon je 18 stupnov a skridla bude mediterian.
Odpovedať
Profilova fotka
to je malý sklon, ťažká krytina, záklop musí byť ináč sa stráca záruka výrobcu. Záklop nemusí byť pochôdzny, má len udržať fóliu pod krytinou v ploche medzi krokvami napnutú.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod skridlu sa ale v praxi ziaden zaklop nedava.Ani ja som nedaval a ani x dalsich ktorych poznam.Zaklop sa dava väcsinou len pod sindel alebo nieco podobne.
Odpovedať
Profilova fotka
Treaz som docital tento navod - http://mediterran.sk/download/alk_tec.... jan45 ma pravdu.pri tomto sklone vyrobca odporuca spravit od dreveny podklad.Ale nemusia to byt dosky.proste nieco ako preglejka alebo nieco najlacnejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám sklon 25 st. krytina Bramac a dal som plné debnenie. Nemusel som ale bolo to na hrane a tých cca 800 eur za dosky je pri stavbe zanedbateľné
Odpovedať
čo je to záklop?
Odpovedať
@evi55 Dosky jedna vedľa druhej, pribité na strope alebo krove.
Odpovedať
Profilova fotka
Krov sa má zadoskovať (záklop), ked sklon je nižší ako 22° to je norma. Samozrejme ked je šindel, tak tam musí byť vždy, inak sa to tam nedá pribiť :-) Som tesár-pokrývač overte si to www.strechy-tesari.sk .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Zalezi na sklonu ,jaka bude pouzita krytina chybi zakladni informace , vetsiny krytin uz staci jen latovani
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@mili3478 @suffo @jan45 použil som uz existujucu temu na otazku či mam dat plný zaklop aj na južnú stranu alebo stačí len na severnú zo severu je sklon strechy 18 tam je to jasne záklop robíme s kontaktnou foliou o tom sa nebavime. ale z juhu je sklon 27 tam by zákop nemusel byt ale malá časť strechy od juhu v izbe nad garažou bude podkrovie vid fotky v albume ináč väčšina strechy od juhu bude nezateplená povala rozmyšlam že záklop z juhu nedam ale zasa nad tou izbou by sa zišiel môže sa to kombinovať - so záklopom a bez v jednej rovine strechy?? že nad izbou nižšie nad garážou zaklop bude a nad povalou (vyššie) už nebude? strecha je väzník škridla bude asi KM beta beton strechari su zatial v tom že zo severu zaklop ano a z juhu nie - opýtam sa aj ich ale chcem viac nazorov diky.
Odpovedať
Stara tema ale tiez sa spytam. 22°, teran danubia evo, vaznikova strecha. V projekte je bez zaklopu ale odporucaju mi dat.
Odpovedať
Profilova fotka
@panak si na hranici....nemusíš....je to na tebe.....ak by to malo byť pre obývané podkrovie dal by som. Inak nie.
Odpovedať
vdaka za odpoved neobyvane podkrovie. co hrozi ked nedam... alebo inac v com bude najvacsi rozdiel ?
Odpovedať
Profilova fotka
@panak ak sa strešná fólia nenainštaluje dôkladne za extrémneho počasia dážď a vietor sa voda alebo sneh ľahšie dostane pod strechu. Prečítaj si materiál ku škridle. Čím nižší sklon strechy tým viac opatrení je potrebné spraviť. Napríklad je väčší presah fólie...napr namiesto 10cm 15alebo až 20cm....to si kľudne daj....na tom ozaj neprerobíš. Také veci by mal človek vedieť pred projektom.... stačí pár stupňov zdvihnúť strechu a môže to byť o dosť lacnejšie a istejšie....len to by architekt musel také veci brať do úvahy. :-. (No a na vedomosti "majstrov" sa moc nespoliehaj....to končí vetou "vždy to takto robíme a je to dobré ...a ledva zvládnu vypočítať koľko radov škridiel budú ukladať ) 😬
Odpovedať
@panak mam tu istú krytinu, ten istý sklon a tiež neobytne podkrovie. Radili mi dat a aj nedať a ušetriť pri plnom zabití strechy, nakoniec som dal a som rád, bez neho by sme strechu len s ťažkosťami robili, lebo chodiť len po latovani so skridlami v ruke si neviem predstaviť a ani nechcem. Obetuj tie peniaze, má to aj ďalšie výhody nie len jednoduchšiu pokládku krytiny
Odpovedať
@imichal tam zaklop potrebujes. je to menej ako 22
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?