Dá sa "zvyknút" na šikmú strechu a na poschodie?

Ahojte. Ideme staviat domcek. Uz mame vybraty a aj kupeny projekt ktory sa nam naozaj velmi pacil. Je poschodovy, ale bojime sa jednej veci. Povedali nam ze je to skor obytne podkrovie. Teda nebudeme mat velke plnohodnotne izby kedze strecha je velmi clenita a je dost sikma. Cize budeme mat "ukrojene z izieb" (pre lepsiu predstavu posielam nejake obrazky, takto podobne to mame nejak aj my) Som si to predstavila a hned ma napadlo ze ako tam dame nabytok a pod. ze si tam budem miestami trieskat hlavu o zosikmene steny :-D :-D :-D Mate to tak niekto podobne? Da sa na to zvyknut? :-D teda urcite sa da, na vsetko sa da predsa zvyknut....aj na truhlu :-D ale myslim ze ci vam to prekaza v niecom , alebo ci je to velmi "nevyhodne" . Viem ze plnohodnotne izby su predsa len plnohodnotne a mozno aj nenahraditelne ked tam nemate rozne sikminy. Ale je to az taka velka nevyhoda mat tak rieseny domcek? Dakujem 8-)
Odpovedať
Podľa mňa sa dá zvyknúť. Aj my máme doma izby so šikminami a nie je problém. Len ten nábytok je treba premyslieť ako bude. To je obmedzujúce.
Odpovedať
ako vravis, zvyknut sa urcite da. Ale my sme napr. preto taketo nieco nechceli, lebo sikminy nam vadia. Mne vadi aj spat pod sikmonou, ale to je cisto subjektivny pocit. Niekto ma zase rad taketo izby, lebo sikmina dodava pocit utulnosti. Poznam ale veru dost ludi, co to neskor lutovali - vacsinu nabytku museli robit na mieru, co je nevyhoda a ti, co dali malo izolacie do strechy tam v lete idu skapat.. (ale to sa samozrejme da vyriesit, len to treba riesit pri stavbe.) Ak sa rozhodnete ist do toho, tak jedno, co by som si dala pozor, je vymera izieb. Kym klasicka izba staci tych 12-16m2, izba pod sikminou minimalne 20m2 nech ma, inak je to stiesnena kutica. Napr. my mame detsku necelych 16m2, kamosi prerabali podkrovie stareho domu a detske im tiez vysli 16m2, ale je to neporovnatelne, ich izby posobia malinke, bol by problem zariadit ich pre dve deti. Do nasej by sa pohodlne zmestili aj dve..
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa. Treba vopred pošpekuľovať, kde aký nábytok, merať a kresliť... Aby ste vedeli, kde dať zásuvky, vypínače a pod. :-)
Odpovedať
Mozno napisem hlupost, nakolko nie som projektant, ale bol by problem nadstavat este napr. 2 rady tehal, nech to ma aspon aky-taky zmysel? Myslim si, ze by Vas to financne nezruinovalo, vyuzitelnost a praktickost izieb by sa zvysila a s najvacsou pravdepodobnostou by Vam to usetrilo aj neskorsie problemy aj s napr. uz spominanym nabytkom...takto je to malo muziky za vela penazi. Ale mozno sa mylim...
Odpovedať
Profilova fotka
To sa pytas teraz ked uz mate kupeny projekt? Ja by som taky dom nechcel. Mne sikminy vadia. Plus v podkrovi je aj dost teplo, by som sa zblaznil... Plnohodnotne poschodie je lepsie.
Odpovedať
mne sa osobne sikminy pacia, jedina nevyhoda je ako rozmiestnit nabytok, to si poriadne premyslite ;-) no a sem tam si hlavu buchnete, s tym treba pocitat :-D ;-)
Odpovedať
Nie vsetko pekne je aj prakticke a toto je krasny priklad. Takze danou budu rozne obmedzenia vo forme zahybov v izbach, pomerne mala moznost rozkladania nabytku, prakticky nevyuzitelnost priestoru pri obvodovych stenach kvoli malej vyske a veci, ktore uz spomenul @madein1974 A na dalsie pridete ked budete uz byvat...
Odpovedať
Je to velmi individualne, niekomu tie sikminy pripadaju utulnejsie. Z mojho pohladu, je to dost neprakticke a aby podkrovie bolo utulne musis mat izbicky vacsie, aby to nevyzaralo ako kutica. Takze mozno pod strechou tak dve izby a hotovo.
Odpovedať
Ja tomu hovorím domček s guľometnými hniezdami. Raz som robil okná v dome ktorý mal 8!!!!vikierov takže toto ešte ujde. Je to už asi 6 rokov a doteraz keď idem okolo vidím,že nieje obývaný. A podľa mňa je aj nepredajný,lebo takého investora už nenájde,čo by to odkúpil. Na druhej strane radšej vikier,ak je rozumne spravený, radšej širší aspoň 2m tak to ide. Vždy je lepší ako strešné okno.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam uz asi od 6 rokov izbu v podkrovi a milujem ju :) aj svoje stresne okno, hoci je uz starsie drevene, niekdy sa uz tazsie zatvara, musis mysliet na to a vzdy ho zatvarat kvoli pripadnemu dazdu a tak... Urcite je dolezite aby bola izba velka. A co sa tyka nabytku, az taky hrozny problem to nie, kedze polka izby je bez sikminy
Odpovedať
Ale určite, ak nad tým od začiatku neuvažuješ ako o probléme ;-) my máme dom riešený ako dvojdom, v takom zmysle, že mamina má byt dole,a náš byt hore je celý podkrovný ani mi nenapadlo, že by nám to malo vadiť, určite sme museli dopredu porozmýšľať, ako rozložíme nábytok /vysoké skrine/ takže máme veci skôr v nízkych komodách ,ale nám to tak vyhovuje ;-) na jedne strane máme okná riešené vikierom, na druhej sú strešné okná ,žiaden funkčný problém v tom nevidím. Prajem vám, nech ste spokojní a nech sa vám dobre býva x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Hlavne je taka strecha zbytocne draha. Nevidno podorysy,ani rozmery domu,tazko povedat ci budu izby stiesnene. Podkrovna spalna o 30 m2 moze byt fajn,hlavne co sa objemu vzduchu tyka-radsej vacsie izby.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Pridavam sa k mimi, sikmina bude tej hlave obcas zavadzat. Mame podkrovny standardny dom, 4 siare+veniec+obmurovka a z odstupom casu prichadzam na to, ze by som zniesol mozno aj jeden siar tehal navyse. Ked tam mas detske izby, je velky problem umiestnit napriklad poschodovu postel, aj ked ja som ju tam napratal , no musel som trochu z nej rezat. Uz vobec si neviem predstavit byvat v sikmine nad tzv.bungalovom tzn. 2 siare tehal a hned sikmina. To by bolo velmi obmedzujuce a to mam skor nizsiu postavu. Este by sa dali izby umiestnit do stredu s tym, ze ostane krajny priestor za stenami izieb na odkladanie sezonnych veci. Jedina vyhoda, a to mi potvrdili aj murari je asi len v tom, ze dom je pekny z vonku.
Odpovedať
na vsetko sa da zvyknut. vyhodu maju krpati ludia. skuste zistit, ci sa neda doplnit par radov tehal a ta zdvihnut podkorvie. ak zijete vo veternej lokalite, ratajte s hlukom kvoli narazom na sikminy.
Odpovedať
@bozsky_kaja taku zlozitu strechu a gycove vikiere, to je kopa penazi navyse. Nechapem, ze niekto sa pre toto rozhodne, nema to prakticku funkciu skor kompilkuje zivot, namiesto toho clovek moze zvolit najjednoduchsi obdlznikovy podorys a jednoduchu strechu, za usetrene prachy potiahnut mury vyssie a ma plnohodnotne byvanie nie taketo cirkusantstvo. Ale jak pozeram ta tema je dva roky stara takze pani uz asi v tom skvoste byva, tak naco odpovedat, ze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?