Da sa tato strecha navrhnut jednoduchsie?

Profilova fotka
Ahojte strechaci. Strecha so sklonom medzi 30-35%. Dakujem.
Odpovedať
1
2
@lenkito10 áno, ale treba zmeniť pôdorys strechy a tým sa zmení aj jej tvar. Alebo zvoliť iné technické riešenie. Napr. plochá strecha. Treba riešiť s projektantom.
Odpovedať
@lenkito10 Áno, dalo by sa. Ten ľavý horný roh - prestrešenie terasy - predĺžiť na rovnakú dĺžku, ako má tá pravá horná časť domu. Nerozumiem to mu odskoku, prečo sa terasa (predpokladám, že je to zastrešenie terasy) nedala zarovno domu, ale zmenšila sa, že tam vznikol ten čudný odskok. Potom ten kúsok vpravo dole prestrešiť rovnou strechou. Alebo úplne zmeniť pôdorys z T-čkového domu na L-kový. Nerozumiem, prečo ste si navrhli takto komplikovaný pôdorys. Ale celé to treba riešiť komplexne, lebo teraz vidíme len pohľad zhora, ale keď sa to upraví, môže to úplne zmeniť či zhoršiť pohľady bočné.
Odpovedať
Profilova fotka
Zrusit ten cvik vlavo hore dat rovinu
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz, podorys uz bude taky aky je. Nechcem plochu strechu. Ten odskok terasy od projektanta asi preto aby terasa nebola taka siroka (velka)... Ale mozme predlzit. Ten kusok vpravo dole je dvojgaraz ale nechcem rovnu strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nejak takto podorys.
Odpovedať
@lenkito10 Tak nad tou garážou je totálna zbytočnosť sedlová strecha.
Odpovedať
Profilova fotka
spravit strechu ponad cely dom - na podoryse obdlznika. Tak ci tak z garazu urobite casom skladisko a auto bude parkovat vonku. Ak potiahnete strechu na obdlznikovom podoryse, tak bude auto aspon pod strechou. So stlpami na kraji domu to bude vyzerat zaujimavejsie ;-)
Odpovedať
@sissik garáž ako sklad? to bude hodne drahý a v aute bude v zime mrznúť,ked na to má tak Ok, kto nemá má vonku
Odpovedať
Profilova fotka
teraz, garaz 42m2 = stary veteran + bicykle, kolobezky, naradie na zahradu, naradie na dielnu, a teda priestor na dielnu, zaroven spajza, lyze, prilby, skrina na zimne veci, topankovnik, kosacka, buduca motorka (vraj), 2 skladacie postele, kufre, pracka, mrazak, bojler, vino, vonkajsie hracky, v zime stol, stolicky z terasy, parazol. Auta su vonku. v buducom dome to bude asi podobne. Garaz by sa mala oficialne premenovat.
Odpovedať
@lenkito10 sorry ze mimo temu len jedna otazka. Nerozmyslali ste dvere do vecka pri vstupe dat z chodby? V zadveri by tak vysiel velky prechodovy satnik do garaze a tam kde mas naznacenu skrinu mozes dat rychle vesanie bund, komodu stolicku. Pride mi ten priestor vo vstupe nevyuzity s malo odkladacim priestorom. A projektant vam nedal ziadnu alternativu na strechu?
Odpovedať
Profilova fotka
Bude to trochu zmenene, zatial neprekreslene, na strechu cakam este na odpoved.
Odpovedať
Dve pultove strechy s polostitmi naviazane na seba. Jedna od garaze az po spalnu, druha od obyvacky az po terasu. Nemusia mat ani rovnaky sklon a spoja sa v hrebeni
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zita19 nejako si to neviem predstavit. Keby steny boli v jednej linii tak ano. Viem si predstavit iba 3 sklony pre pultovu strechu. Inak pultova strecha s roznymi sklonmi by vyzerala aj modernejsie.
Odpovedať
@wivik jasne, ze to treba dotiahnut v detailoch, ale pultove na tomto dome budu krajsie a asi aj o dost jednoduchsie na vyhotovenie, takze lacnejsie a menen nachylne na chyby zhotovenia ako tento podivny vytvor architektury... Inac ja by som isla do plochej, ale ta uz bola vylucena z moznych alternativ, aj ked neviem preco...
Odpovedať
@zita19 ako pises si tiez myslim. Na moderny dom (clenity podorys, vzdusny vnutorny priestor, velke presklenne plochy) nacapena nemoderna strecha. U mna su tiez top ploche strechy - rozne vyskove urovne
Odpovedať
ja plne suhlasim so @zita 19 dve pultove strechy a vec je vyriesena, po 1. jednoducha montaz / urobi to aj pako/ 2. najlacnejsie co existuje, 3. rychla montaz /za 4dni neni co riesit/ u mna strecha 270m2 1. den krokvy, 2. den plne debnenie, 3.den izolacia a oplechovanie 4. den canadsky sindel / 4ludia po 6hod. denne, rataj 30,- eur na jedneho za den a mas strechu za 480,- eur robotu vykrytu
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu Ale ked na to niekto ma, nech si postavi co chce ;-) ja som napisala ako garaz konci v mnozstve pripadov, ktore som videla aj na vlastne oci
Odpovedať
Profilova fotka
Ah, dobre to vyzera. A k tomu obyvacku s vysokym plafonom, idem snivat... Pri sklone 35%, co citam je asi 18° na taku dlzku by to slo? Rovnu strechu mozme mat na max 30% plochy. Nepacia sa mi domy so sikmou strechou a garaz s rovnou.
Odpovedať
@sissik no mne tiez pride na tak velky dom malo ulozneho priestoru takze garaz bude urcite plne vyuzita :-) . Ja napriklad by som nechcela mat v garazi vetrovky a celkovo oblecenie. Ani lyziarky a prilby neplanujem dat do garaze, len lyze bycikle a take veci. Obyvacka je lyxusne priestranna mozno aj na ukor inych miestnosti. Len ci nebude podobit prazdne ked sa zariadi. Ale ako pises ked sa jej to takto paci a ma pocit ze sa v takych priestoroch bude citit dobre nech si stavia co chce :-)
Odpovedať
@lenkito10 uzemny plan dovoluje iba 30% plocha strecha?
Odpovedať
@lenkito10 Viem, že sa tu rieši hlavne strecha, a možno sa budeš na mňa hnevať, ale nemôžem si odpustiť dať môj názor na dispozíciu domu. To vám navrhoval projektant? Alebo to je iba váš nástrel? Lebo je tam veľa vecí, ktoré by mne zásadne vadili. 1. úzka dlhá chodba - to bude vyzerať, ako chodba na internáte. Keď pôjdete oproti sebe 2 osoby, tak neprejdete, budete sa musieť vyhnúť. Tá chodba nemá ani meter šírku, ale na dĺžku má takmer 8 metrov. Jednoznačne by som rozšíril aspoň na 1,2 metra. 2. Tie izby idú po sebe ako v hoteli. Kým sa dostaneš do spálne, "nakukneš" každému potomkovi do izby. To sa im určite bude páčiť. Skôr či neskôr. Nemajú žiadne súkromie. Celé to usporiadanie by som nejako zmenil. 3. Garáž bude vykurovaná? Ak nie, tak stena medzi garážou a obytnou časťou musí byť zateplená. Zo strany garáže. 4. Vstupná chodba - to je miniatúra. Ak ti príde návšteva o počte 4 ľudí, tak sa tam budete tlačiť ako sardinky aj pri príchode aj pri odchode. Topánky ti budú denne zavadzať. Deti si zásadne topánky neodkladajú, majú vonku aj 3-4 páre (viem z vlastnej skúsenosti). 5. Na obývačkou by som nerobil skosenú strechu. Na ľavej strane by som urobil štít a strop obývačky by som otvoril až po strechu. Terasu by som prekryl samostatne, buď lexanom alebo inou krytinou, ale nerobil by som to ako súčasť strechy domu. Mohla by si mať strechu podobne, ako ju mám ja, pozri v mojom fotoblogu, niekde tam bude fotka domu. Ak ste si to robili sami, tak to daj projektantovi, nech ti dá jeden - dva návrhy, ako to lepšie usporiadať. Ak sa ti to nebude páčiť, vždy môžete použiť tento návrh. Ale nechaj, nech sa na to pozrie aj niekto nestranný.
Odpovedať
Profilova fotka
O garazi som uz pisala, obyvacku s kuchynou mame teraz takto isto rozlozene aj velkostne a nechcem to inak. Citime sa tam fajn. Izby mame 12m2, co tiez staci. Nastrel od nas, co asi kde, poprekrucane, poprepisane projektantom. Vychadzam z toho ako teraz byvame a ake velkosti miestnosti mame. Viem ze bez sirokej chodby a zadveria sa na sk neda existovat. Vidim to vo vsetkych planoch. Teraz mame 7,4x90cm a je to v pohode. Moju izbu chcem mat v klude, co najdalej. A nie pri detskej. To nakuknutie je naschval, ides okolo a nahodou nakuknes...Ak su otvorene dvere, alebo popocuvas ak su zatvorene 🤣 Keby boli na konci chodby, nedalo by sa ist "nahodou okolo". Sukromie, ked zatvoria dvere. Garaz nebude vykurovana. Zateplenie tam nevidim, stena ma 20cm, tj tehla, zvnutra sdk. Neviem ci davaju nieco medzi to. Vstup je pre mna ako chodba, len prechodnym miestom, davat mu viac miesta asi nie. Az tolko navstev nemame, co uz, pockaju. Oni sa nevyzuvaju 😭 Teraz chodime do domu cez garaz, topanky sa tam valaju nie len deti, ale aj moje, v buducom sa tiez budu valat v garazi. Preto vstup z predsiene do garaze. Nad strechou pockam co povie projektant, potom mu navrhnem pultovu strechu. Dom stava firma, ktora ma vlastneho projektanta. Vysoky plafon, resp otvoreny plafon, tu sa tomu hovori " katedralova strecha" asi nebude mozny, kurenie bude TC vzduch/vzduch, takze zhora. Deti maju 5 a 8, byvame v Fr. Tvoj domcek si pozriem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Vyzera to strasne, ci sa mi to len zda? V strede domu by mal byt pre nu umiestneny nosny stlp.
Odpovedať
Profilova fotka
V pravo od garaze juho vychod by som chcela presah strechu 50cm. Vchod a to velke okno je juho zapad. Ake tienenie tam?
Odpovedať
Profilova fotka
Tuto strechu mi odporuca projektant firmy ktora bude stavat. Vsetky strechy sa tu davaju valbove. Vopred dik za pripomienky.
Odpovedať
@lenkito10 neviem ci strasne, ale je to naozaj ovela jednoduchsia strecha, ako si mala na zaciatku. Teda vo vysledku to, co si chcela.
Odpovedať
@lenkito10 ta pultova musi mat taky velky sklon? Lebo na pultovu mi pride privelky. Zas na druhej strane, vidim, ze tam asi bude nejaka palena skridla, tam sa s nizkym sklonom moc ratat neda...
Odpovedať
@lenkito10 podla mojej osobnej skusenosti, 90% architektov bude za pultovu strechu. A naopak 90% stavebnikov zasa za valbova strechu. Ale inak naozaj, ta valbova strecha je konstrukcne dost komplikovana tym, ze ma pre valbovu strechu trosku nestastny podorys. Strop nad prizemim planujete robit zelezobetonovy ?
Odpovedať
Profilova fotka
Skridla ano, druh neviem. Sklon musi byt medzi 30-35% . Tiez sa mi to zda vysoke. Dom je 14,8 x 18,7. Stavebnikom sa lahsie spravi valbova? Mam dojem ze sa im pultova nezda... Neviem si predstavit jej vycislenie, bude drahsia ako valbova? Aky strop, to nemame ponatia, do toho sa nerozumieme... Len viem ze povala bude nepouzitelna, nie je urcena na skladovanie alebo chodenie po nej. Izolacia fukana sklena vata, 41cm
Odpovedať
@lenkito10 mne sa to velmi nepaci. By si to ziadalo aby sa tie dve plochy trosku rozbili a nie len k sebe prilepili. Napr jedna strana trosku vyssie. Ale to uz neviem co by sa tym vsetko ovplyvnilo.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?