Dá sa prerobiť rovná strecha na šikmú?

Dobry den chcem vediet ci sa da prerobit rovna strecha na sikmu alebo krov bez toho aby som musel nastavovat a aka by mohla byt asi cena dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda22 keď nechcete nadstavovať, tak asi nechcete ani získať ďaľšie priestory, tak okrem estetického nevidím dôvod na inú strechu. Dnes už materiály na plochú strechu sú tak kvalitné, že šikmá strecha tento cieľ predraží.
Odpovedať
mne skor ide oto aby mi nezatekalo dlho som byval v panelaku podstrechou a mali sme neustali problem zo zatekanim @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda22 chápem, býval som na najvyššom poschodí a suploval som dodavateľskú a správcovskú spoločnosť, ale to boli živičné krytiny a pohodlnosť dodávateľa. Ak urobíte fóliovú strechu s dobrou firmou, je to na desiatky rokov. Ak súčasne zateplíte, zostane pôvodná strecha ako poistná izolácia.
Odpovedať
@jan45 vietemi povedat asi o akej cene sa mozeme bavit na plochu strechu dakujem
Odpovedať
nielen foliova strecha moze byt kvalitna, sucasne modifikovane asfaltove pasy su na vysokej urovni a pri spravne navrhnutej streche dokazu dlhodobo plnit svoju funkciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda22 ...nam robili novu strechu, so zateplenim 20 cm polystyrenu, fatrafol, vyslo to cca na 60 EUR/m2. Ale zavisi asi aj od mnozstva detailov na streche (vyvody, rohy, tvar atiky).
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda22 no pri cene 60€/m2 už môžete robiť aj krov, drahšia fólia stojí do 10€/m2, ale suplovať návrh ceny za dodavateľa nemôžem.
Odpovedať
@margarita ta cena tych cca 60€ za m2 sa mi zda dost premrstena
Odpovedať
Profilova fotka
mali sme viac ponuk, vsetky boli viacmenej podobne. Ale je v tom parozabrana, EPS150S 20-28cm spadove kliny, okapove listy, vyustenia odkvapov, geotextilia, fatrafol, este raz geotextilia, a navrch 5cm strku.
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda22 robit z plochej strechy sikmu s nejakym krovom alebo inou konstrukciou bez toho aby sa ten priestor vyuzil je totalne mrhanie penazi a blbost / ale robi sa to a dokonca aj na panelakoch co uz vobec nemozem pochopit /, dnesne materialy na ploche strechy / a nielen folie ale aj modifikovane asfaltove pasy / maju zivotnost niekolko desiatok rokov a ked su dobre urobene tak ta strecha urcite tiect nebude ...... a cena bude neporovnatelne nizsia ako pri prerabani strechy na sikmu........a 60 Eur/m2 je faaakt dost vela za Fatrafol so štrkom :-) nuz ale tak sa ceny pohybuju
Odpovedať
Pozrel som si podobnu strechu co som robil a v ponuke boli este navyse OSB dosky a 5cm XPS a cena za m2 neprasiahla 40€ (s dph 48€ ) takze s urcitostou viem ze bola premrstena
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?