Čo použiť na očistenie-šmirgľovanie odkvapových žľabov.

Ahojte, Chcel by som vás poprosiť o radu ,čo použiť na ošmirgľovanie vnútornej strany odkvapových žľabov. Nechcem to robiť manuálne zo šmirgľom v ruke. Nejakú malú vŕtačku do ruky , kde by som mohol upevniť železnú drôtenú kefu do vŕtačky ? Nakoľko budem na rebríku , musí to byt niečo ľahké do jednej ruky. https://www.fieldmann.sk/excentricka-... https://www.toolstore.sk/kotucova-mos... Na vonkajšiu stranu by som chcel použiť excentrickú brúsku do jednej ruky, na ktorú by som dal kotúč so suchým zipsom a použil brúsny papier. Alebo skôr použiť lamelový tanier ? Odkvapové žľaby vyzerajú v takom stave ako stĺpiky na vinič, ktoré ma tiež čakajú. A tiež akú excentrickú brúsku do jednej ruky by ste odporučili ? Ďakujem za rady.
Odpovedať
@mesiac1 To je robota na hovado. Po 3 metroch to vzdáš a urobíš to ako píšem dole. Ale ak chceš, môžeš si to skúsiť. Kúp si tú drôtenú kefu na vŕtačku a tým to skús očistiť. Neviem, ako sa chceš dostať do vnútra žľabu s tou excentrickou brúskou.... Ak sú žľaby veľmi hrdzavé, nemá to zmysel čistiť a natierať. Treba kúpiť nové žľaby a vymeniť ich. To je investícia len o niečo viac, ako čas práce a farba. Ak plech je tenký, a už teraz je hrdzavý, tak po pár rokoch ti aj tak prehrdzavie. Na tvojom mieste by som kúpil rovno Hammerite alebo Alkyton a rovno aj cez tú hrdzu natrel. Tie stĺpiky nie sú hrdzavé, len farby je popraskaná. Stĺpiky boli asi pozinkované a potom natreté.
Odpovedať
@chrobak7 to je pravda, to brusenie ho rychlo prejde ...
Odpovedať
pripajam sa a pisem ti nerob to, resp tie zlaby kup nove a do tych stlpikov na vinic sa kludne pusti aj s excentrickou. Ja som brusil iba olupanu farbu na plote a pouzil som uhlovu brusku s brusnym smirglovym kotucom, potom kotuc s ocelovymi drotmi a isiel ma slak trafit, spinavy som bol kompletne od farby po 5 minutach roboty a nakoniec som to natrel odstranovacom naterov a okartacoval. Ziadna slava to vo vysledku nebola, tak som to este prebrusil 120tkou smirglom rucne a potom natieral. Ked som isiel na malu branku tak som si zobral excentricku brusku ako si ukazal v prvom linku(ale lidl znacka), ze horsie to uz nebude a predstav si, islo to fajn. Pouzil som smirglove koliecka, drsnost 60 a islo to celkom fajn, len som ich spotreboval celkom dost. Potom som to rucne prebehol smirglom 120tkou, ocistil technickym benzinom a natieral. Brana skoro ako nova bez nejakych extra nerovnosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?