Čím mám vyplniť dieru medzi pomúrnicou a krytinou?

Profilova fotka
Ahojte priatelia, zasa a znova potrebujem radu. Prosim Vas cim mam vyplnit tuto dieru, ktora vznikla medzi pomurnicou a krytinou ? Hladal som ukrutne dlho, ale moje FIND TO experience su na bode mrazu. Rozmyslal som z vonku dat 5-10cm styrodur, ale prisli mi to moc drahe. Druha moznost co ma napadla tak prilepit tvarnice, ale tie su na vysku len 25cm, diera tam je skoro 30cm. Viem, ze tam caso pojde z vonku zaeplenie (16cm) ale do toho casu ubehne este vela vody. Veka vdaka
Odpovedať
1
2
@mato666222 z vonku polystyren a zvnutra natlac vatu
Odpovedať
@mato666222 pozri si tento album, dobra inspiracia, dufam ze sa majitel @mirom113 nebude hnevat http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom... ja som to tiez tak robil.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 zakry to stavebnymi doskami, ci OSB. zvnutra nad pomurnicu vata..Zvonku EPS aj neskor..len nech to mas zavrete.. Styrodur je zbytocny...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Nebude vadit, ak na tu vatu potom nastrieka firma PUR izolaciu ?
Odpovedať
@mato666222 tak styrodur je drahy, ale nechat si nastriekat firmou pur uz nie :-D Ved ulozit si vatu na strop je jedna z mala cinnosti na stavbe, ktoru zvladne aj kazdy laik a hlavne svojpomocne :-) Samozrejme je najlepsie, ked to mas vsetko okolo aj nad pomurnicou zaizolovane, sposobov je vela, menej pracne je napchat tam vsade vatu, napr. dominik boksansky to tak ma ak sa nepletiem v jeho mene. Alebo to cele oblozis eps, robil som to tak aj ja, aj mirom113 a kopec dalsich, len je to o dost pracnejsie. Rozhodnutie je na tebe, ale ja osobne by som tam ziadne tvarnice ani osb nedaval.
Odpovedať
Zvonku som daval 5cm EPS 70 biely, stoji par supov. Ten som prekryval 2cm styrodurom a nakotvil cez tanieriky skrutkami do pomurnice. Medzery zafukal penou a vybavene. vnutornu stranu by som vobec neriesil, ak ides davat striekanu PUR. To ti lepsie oni zastreknu, nez Ty zaizolujes.
Odpovedať
Profilova fotka
@mato666222 ak budes mat striekanu izolaciu nedavaj tam nic.Daj si tam len tie dosky aby to bolo uzavrete a mohli ti zvnutra nastriekat izolaciu
Odpovedať
Profilova fotka
Vdaka priatelia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 Styro je drahy, ten som chcel dat z vonku. Preto prisla rada, dat tam obycajny EPS. Viem ze vata je vata, ale tej potrebujem podla arch. 40cm. co by som musel robit pridavnu konstrukciu pod tramy, Mylsim, ze obvela zlozitejsie v tomto pripade ako natriekat 25cm PUR medzi tramy,z ktorych pojdu len zavesne konstrukcie na sadrokarton. Sice za to zaplatim o cosi viac (14€/m2 - PUR) no v konecnom dosledku usetrim hodne casu. Z vonku to potrebujem zabednit koli tomu aby ta PUR nesla po vonkajsej strane von :)
Odpovedať
@mato666222 urcite ti nebude stacit 25cm peny ak potrebujes 40cm vaty...
Odpovedať
Profilova fotka
Podla tepelnych koeficientov a vypoctov od Architekta ano, nakolko ta striekanaPUR ma 2x lepsi tepelny odpor - ci ako sa to vola.
Odpovedať
@gashtaan rozhodne na tom nebude ani vyrazne horsie, kedze to je nepriedusne, co sa o vate povedat neda 8-) @mato666222 hej, ty to potrebujes skor ako debnenie, nez ako izolaciu... ale rob tak, aby si nemal skary, kde po zastreknuti peny ti moze nieco vyvalit... ja som myslel, ze zvonku len naskrutkujem OSB az po foliu a ze sak sa to len strekne... no prd, ta pena ma celkom silu. Vytrhalo by to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mato666222 architekt ma kamarata co strieka tu penu, ze? Predpokladam, ze ty si si to vobec neoveroval... a este si to nechas nastriekat len medzi tramy a tie vobec neprekryjes, ze?
Odpovedať
@mato666222 @gashtaan ma pravdu, pochybujem, ze daka pena ma 2x lepsie izol. vlastnosti ako vata. Takisto, ako napisal, nastriekaju ti to iba medzi tramy, nebudu prekryte. Teraz si spocitaj plochu, ktoru tie tramy celkovo zo stropu zaberaju, pozri si tepelny odpor dreva a snad budes v obraze. Chcel si radu, ale ako vacsina ludi tu, chce len pocut, ze nimi zvolene riesenie je v poriadku, nebodaj to najlepsie. Tak potom ano, nastriekaj tam penu, zvonku zo zadebni osb a mas pokoj, snad ti to staci ;-) Apropo,ani ten rost nie je ziadna veda a nejak mi to zateplenie nepredrazilo, par 100 ks vrutov do dreva a klasicke stresne laty 5na4. Len ta praca, ze, keby sa chcelo :-D :-D
Odpovedať
No hej, chce to rost. Daval som 20cm krokva + 7cm rost... silne pochybujem, ze to je horsie ako 30-35cm vaty
Odpovedať
Profilova fotka
@14054 netvrdim, ze to je najlepsie. Samozrejme prijmem kazdu radu. Debnenie samozrejme nad tramamy bude. hadam by tu PUR nestriekali do vzduchu :-) Ono samozrejme je to aj o peniazoch aj o case. Nakolko mam taku pracu, ze sa k stavbe dostanem malokedy cez vikend, uprednostnil by som preto tu PUR, ale ak to ma byt o 2000€ drahsie len koli rychlosti, radsej dam vatu. No cital som hodne nazorov, ze tou vatou to proste tak dokonale nezatesnim. Neviem si to teda ani predstavit ako by som to dosiahol. Skusenosti ziadne = velky problem. Predsalen dom stavam na cely zivot, nie po par rokoch opravovat co som amaterizmom pokazil. Preto dakujem za akykolvek nazor. :-)
Odpovedať
@mato666222 ved ok, ked nemas cas ani chut sa do toho pustit, tak si priplat... ja ti len hovorim, ze tie cisla co si sem dal nie su realne. Ak by sa malo 25cm peny vyrovnat tej 40cm vate, musela by mat lambdu okolo 0.022 a taka pena za 14EUR/m2 nebude ani nahodou.
Odpovedať
Jo... 14€/m2? Ja som mal vsade v ponukach €/m3. Dostal som sa na cca 75€/m3.
Odpovedať
@kejsix a aku lambdu mala ta pena za tu cenu? Urcite nejaka makka s lambdou ako maju horsie vaty.
Odpovedať
0,035.. coz mi nepride take zle. Ale ja som to nemal vela stvorcov. A ci dam 1200 za vatu a budem sa s tym drbat alebo dam dvojku a mam to za jeden den bez roboty, to uz dal radsej penu. Plus dostane sa vsade, urcite lepsie ako do zahybov pchat vatu. A myslim, ze pur sa neda porovnavat s vatou len co sa tyka lambdy. Vstupuje tam prave ten faktor nepriedusnosti, ktory vata nema. Ale koniec koncov kazdy nech si da co chce, nikomu nenutim. Ale zasa vidim ako sa na to vsade len kyda a vacsinou jediny dovod na konci diskusie je, ze je to drahsie, takze je to zle. Lebo vatu si mozes spravit sam... asi tak. A zvukovo som na tom taktiez lepsie oproti vate.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix To dali aj mne na SVK. Zda sa mi to vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Volal som firme co to realizuje. Odpoved: Velmi nizka tepelna vodivost λ = 0,02 [W / (m² K)] Vata ma tusim okolo 0,038-0,040
Odpovedať
@mato666222 ty brdo, len 14EUR/m2 v 25cm vrstve takej peny? Nechce sa mi verit, ale ak je to pravda, tak potom nie je o com.. len si daj pozor na to prekrytie krokiev.
Odpovedať
@mato666222 co je to za samaritanska firma ak sa mozem opytat?
Odpovedať
@gashtaan ja ti neviem, takto to vychadza R = 12,5 co zodpoveda 45 cm vaty s lamdou 0,036(ja som jej daval 50cm). Ked si pozriem ceny, tak za tuto hrubku das tych 14 eciek za m2, teraz vatu myslim. A to mas len material bez prace. Ja tomu neverim :-D :-D
Odpovedať
@14054 ja sa nehadam, ide mi o to, ze za tvrdu penu pytaju podstatne viac ako tych 14... http://www.striekaneizolacie.sk/cenni...
Odpovedať
@mato666222 Ano mas pravdu aj ja som sa radila s projektantom a mala som 36cm vaty a dala som tiez striekanu penu a nastriekali my 25 az 30cm takze my nastriekali aj viac ale mne obstriekli aj cely veniec.Takze som spokojna a za 3hodky nemali co robit.Je to o nieco draksie ako vata ale co uz ked ti nema kto pomoct a s vatou by sme to robili aj dva tyzdne ked sme stale v robote.
Odpovedať
@mato666222 A este som zabudla daj ako ti radi richard71 a bude dobre.
Odpovedať
@gashtaan Ale on isto striekal mekku penu tvrdu dyvaju na podlahy a tam kadial sa chodi ale ta je najdraksia..Ale videla som ze to aj na steny striekaju a zakriju sadrosom a maliju ale tam uz neviem aka presne ide ci mekka alebo tvrda.
Odpovedať
@mato666222 mas v tom zmatok... Makka pena ma 0,032-0,04. Podla vyrobcu (resp. skor predajcu, vyrobcov je len zopar). Tvrda ma 0,02-0,025 a stoji priblizne raz tolko, co makka. Pri cene 14€/m2 by Ta pri 25cm nastreku stal kubik 56€. To je cena, ktora je tazko uveritelna aj pre makku penu, nieto tvrdu. Tendroval som 15 firiem a najlepsie ponuky som mal cca 70-80€ na kubik (bez papiera) pre makku penu. Cize osobne si nemyslim, ze Ti daju penu s takou lambdou (tvrdu) za taku smiesnu cenu (35% beznej ceny tvrdej peny na trhu). Vyjasni si to...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?