Čierna strešná krytina

Profilova fotka
uvazujeme o zakupenio ciernej stresnej krytiny. Znacku este jednoznacne nemame vybratu ale chceme palenu, takze asi Tondach Samba alebo creaton. Ale znamy tesar ma odhovara od ciernej....zevraj je na nej vsetko vidno, ze ked sa reze, ze sa zlupuje farba, a ze rezane skridle na streche (vnutorna farba je ta palena) ze to strasne vidno. no neviem ci dat na jeho rady, alebo naopak a just si tu ciernu farbu dat.Ake mates kusenosti s ciernou strechou???privitam pozitivne aj negativne nazory. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
ospravedlnujem sa za chybu v nadpise :-N
Odpovedať
mame ciernu bramac a vsetko v pohode. neviem ako pri inej znacke ale na nasej nieje nic vidiet.
Odpovedať
Vidno na nej prach, ked dva mesiace neprsi.... ale po dazdi je opat krasna leskla. Po rezani sa nam nezlupovala, a ta rezana cast je vidiet, no nie je to nic dramaticke, co by ma odradilo dat si ciernu opat. Mame Roben cierna leskla.
Odpovedať
@andyika Medzi námietky proti zaradím fakt, že sa zahrieva na vyššiu teplotu než iné farby. Ale to sa dá eliminovať použitím odrazivej paropriepustnej fólie pod škridlu. Tepelnú izoláciu hr. 40 cm predpokladám ako samozrejmosť.
Odpovedať
@andyika Dobrý den. Pokud na střeše bude úžlabí, kde bude viditelný řez, tak tam uvidíte jinou barvu, To se dá řešit použitím jiného profilu do úžlabí. Že se černá více zahřívá, je jasné, To ví nejlépe blacksr, protože je Č...á. Já mám pálenou režnou a každý holub, který letí kolem se na ni podepíše. Vidno je to taktéž. :-D :-D :-D A barvu krytiny bych řešil skoro jako barvu klobouku k určitému kabátu do předem danného prostředí. Čili řešit to v globále, ne samostatně. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem vam zatial za rady, tak to ma ani nenapadlo ze sa cierna viac zahriava, ale teraz mi to pride jasna vec. :-D izolacia urcite bude,.....ale nechcem byvat v saune ako teraz, kde pod plechovou strechou v lete na zapadnej strane mam 32°C :-| co sa tyka samotnej strechy, tak budeme mat poschodovy dom, stanova strecha, len 25°C sklon, takze strechu bude vidno len z dialky, takze nepredpokladam, zeby rezy bolo nejako vidiet. a nedost :-| l z vas niekto nejaku farbu ku skridlam, ze keby sa nahodou obili, tak tu farby by som mohla pouzit aj na tie rezy, kde by to bolo az tak vidno, ze???? a co sa tyka vtacich trusov, tak to som predpokladala, ze vidno aj na inej farbe. cakam na dalsie rady :-) ;-)
Odpovedať
@andyika prehrievanie je spôsobené okrem nedostatočne zateplenej strechy / stropu predovšetkým netienenými oknami, cez ktoré slnko praží. Aj vetraním cez deň - mnohí ľudia si myslia, že horúcim vzduchom si ochladia dom :-) . Takže ak to dobre navrhnete, bude to OK.
Odpovedať
Profilova fotka
Poškodené ,alebo rezané miesta sa dajú dodatočne pretrieť čiernou farbou.Rezy vidieť len na úžlabí.Neodporúčam moc tmavé farby ,aj keď to nieje moc dramatické ,ale majú nižšiu životnosť.
Odpovedať
čo sa týka toho, že sa špiní počas sucha, tak čiastočne tento problém rieši glazovaná krytina...skôr proste vietor ten prach odfúkne. a na tondach čierny je teraz aj zľava tuším 40%. (my máme višňovú glazúru a 100% spokojnosť).
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova - a aky typ glazurovanej krytina mate????tondach ma pri sambe glazurovanu, ale cene je znacne vyssia ako u tych matnych a craton ma tiez glazuru. a este otazka k cene, niekde som pocula, ze cim je strecha tmavsia, tym je drahsia, je to pravda??? a este len tak mimo temy, ty co uz mate strechu hotovu tvori 1/3 ceny krytina a 2/3 doplnky,???,lebo jeden predajca to tvrdil =-) a dali by ste si ju opat...alebo radsej uz nie???
Odpovedať
my mame bramac, vo vnutri je cierny, neodlupuje sa, sme spokojni :-)
Odpovedať
@meamak Dobrý den. To bude asi tím, že je to probarvený beton a tudíž to není glazovaná pálená keramika, která tu glazuru má pouze na povrchu. :-) ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja rozumiem, preto som zvolila beton namiesto palenej skridle. :-)
Odpovedať
@ladajaskva ja rozumiem, preto som zvolila beton namiesto palenej skridle.
Odpovedať
Profilova fotka
@andyika Ahoj :-D :-D :-D ja niekedy neviem ci plakat alebo sa smiat na tych "tesaroch" odbornikoch,co len ludi odhovaraju od vsetkeho mozneho co neni typicke cervene palene alebo betonove ]-( pred 2 rokmi sme si kupili palenu keramicku skridlu a tiez sme chceli taku netypicku,( do iP ti mozem napisat aj znacku aby to tu nevyzeralo ako reklama :-D ) takze oni tam mali vzorky tej ciernej keramickej skridle a boli tam aj narezane vzorky a ten rez bol cierny, cize netreba nic pretierat ciernou farbou, nakoniec sme si dali iny odtien,ale sme spokojní,pretoze tu skridlu nevidis na kazdej druhej streche,je krasna a tiez nam do toho nahovorili "odbornici" tesari,co poznaju asi jediny druh skridle na trhu 8-( takze ak sa ti paci cierna,nenechaj sa od toho odhovorit 8-)
Odpovedať
Máme teraz v podkrovnom byte klasicku červenú a len 200 hr izolácie, horúco ako v pekle. Sestra dala čiernu, izoláciu už hr.300 a v pohode. Tak sme dali čiernu tiež, ale už iz. hr. 400 + plus odrazivu fóliu, nech to teplo ide von
Odpovedať
Profilova fotka
@jazmina83 budem rada ak mi napises do ip tu znacku. ;-)
Odpovedať
@andyika mame samba 11 višňová glazúra od tondachu. z glazovaných bola vtedy najlacnejšia (teraz je už najlacnejšia iná glazovaná). kedže máme obyčajnú strechu, tak tých doplnkov tam vela nebolo. len krajovky vetračky a hrebenáče. a do glazury sme šli aj napriek vyššej cene preto, lebo ta bude stale rovnaka...t.j. aj po 10-20-30... rokoch. na engobach sa predsa len sajrajt usadza (sice minimalne, ale predsa).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?