Čierna strecha

Profilova fotka
Ahojte s mužom staviame Bungalov 1471 a prave sme pri výbere strechy. Neviem či tu takáto téma už je ale nenašla som. Chceli by sme vedieť od užívateľov, ktorý už čiernu strechu na dome majú ako sa v takom dome býva. Či nanu nepraží moc slnko, či sa dom takto neprehrieva. Do akej miery to ovplivnuje klimu v dome. My sme tužili po šedej ale finančne vyjde ovela drahšie ako čierna a vizualne v tom až taký veľký rozdiel nie je. Poradte nám dakujeme :-)
Odpovedať
1
2
@viadelmar Čierna farba sa logicky prehrieva naviac, a dupľom ak je betónová a pozerám že aj s malým uhlom. Ak sa strecha viac prehrieva, treba logicky viac izolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
my chceme tondach - model twist.
Odpovedať
@viadelmar Existujú krajšie a lacnejšie škridle ako je Twist. Tento ležiak vám asi ponúkol predajca v "akcii".
Odpovedať
Profilova fotka
presne, este aj bolero, alebo hnedu sambu.
Odpovedať
@viadelmar Zájdite si do veľkej predajne stavebnín kde majú vystavené vzorky. Na stránke Tondachu nie sú všetky škridle a naživo vyzerajú inak ako na LCD monitore. Čo sa týka ceny, predajcovia zvyknú spraviť taký výpočet množstva, že to vychádza len tak tak. Zodpovedný strechár vám potom povie že treba škridiel viac, aby ich nepdfukovalo, budete musieť ísť dokúpiť a cena bude niekde inde.
Odpovedať
@viadelmar Mne sa páčia škridle s veľkou vlnou, prípadne doplnené o rovnú plôšku. Farba tehlová až višňová. Povrch prírodný prifarbovaný = engoba. Nie glazúra, lebo je ako zrkadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
polystyren tak my mame tuto ponuku z obchodu ktorý sa špecializuje na strechy, krovy a podobne, no my sa riadime podla výkazu výmeru ktorý mame k projektu tam to je vyratane takmer na ,škrídlu". Preto aj viem, že šeda a tato čierna sú si vyzuálne strasne podobne lebo my chceme farebnosť ako je v projekte len neviem či sa nám to podarí, bo každý nas od ciernej strechy odhovara a preto som sa rozhodla napísať sem na strechu aby som poznala názor niekoho nezainteresovaného.
Odpovedať
@viadelmar Buď sa všetci mýlia a ty si génius... :-) alebo sa spýtaj čo je na čiernej farbe zlé. Mne sa zdá depresívna, vytvára tmavý priestor, vidno na nej špinu a neladí. U nás je väčšina škridlí tehlovej farby. Každý typ škridle má iné rozmery a iné prekrývanie sa. Takže ak dáš iný typ škridly ako je v projekte, tak výpočet na kusy v projekte je na dve veci. :-) Nemáte stavebného poradcu/dozora? Toto vám mal povedať už dávno.
Odpovedať
Profilova fotka
polystyren vidiím že si asi nepochopil moju otazku :-) ja sa pýtam ako sa býva v domoch s čiernou strechou, nie na tvoje estetické názory :-)
Odpovedať
Tehlová farba sa mi páči: http://www.tondach.sk/Referencie/Brav...
Odpovedať
@viadelmar Nemám čiernu strechu, neviem ako sa tam býva, takže končím. :-)
Odpovedať
@viadelmar tak pokial ide o mna na moje domy jedine cierna :-D., stoji za to si to priplatit, sak o vela to neni max 500 eur, na taku vacsiu strechu snad. Takisto farby fasady sa daju lepsie vyberat pri ciernej, alebo lepsie povedane tmavej tmavej antracitovej farbe, lebo ono to tak syta "vesmirna" cierna neni :-D Ciernu tondach typ -wiener norma- mam aj na chate /s podkrovim obytnym/ a bez problemov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
snowy66 ved to že pri niektorých farbach strechy si neviem predstaviť kombinovať fasadu, a čierna to realne nie je až tak naozaj nakolko na slnku vyzera šedo. Vy mate čiernu strechu?
Odpovedať
@viadelmar je to podla oznacenia engobe cierna http://www.tondach.at/Produkte/Dach/G... ale ona neni v reale total cierna , je to taka pekna cierna, smerom do tmaveho antracitu, do seda ako pises, je to pekne :)
Odpovedať
Profilova fotka
snowy66 nam povedal predajca že nie každý druh ide na bungalov s takým sklonom ako mame mi nam doporucil tie co som už vravela čiže sambu, bolero a twist. Mate s niektorou z nich skusenost?
Odpovedať
@viadelmar a aky mate sklon?
Odpovedať
Profilova fotka
22 stupňov
Odpovedať
@viadelmar s tondachu tam mozu ist , twist, rumba, bolero, samba 11 a potom este mediteran, bravura plus (ale tie nemaju ciernu :-p ) Co sa tyka dezenu, to mas uplne jedno to ma uplne podobne parametre v zmysle akom sa pytas Ty. Ja Ti ciernu farbu vrele odporucam, teraz staviam bungalov a tiez tam nepripustam inu volbu farby - len cierna. Uvazujem nad twistom.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme antracit mediteran a inú farbu by som si nevedela predstaviť, ide ku každej fasáde, kamenu či tehličkám. červenú alebo tehlovú ani zadarmo. Držte sa kombinácie na fotke :-)
Odpovedať
@skorica05 ale ten mediteran myslis znacku - nie typ od Tondachu? Lebo tam antracit u typu mediteran nie je. Myslis znacku mediteran a nejaky ten carbon danube?
Odpovedať
Profilova fotka
skorica05 mediteran je beton či keramika? lebo my chceme zostat pri keramike, dôvod je pragmaticky je ľahšia a tým padom menšia záťaž na krov. Inak od značky mediteran je krasna aj mediteran zenit evo.
Odpovedať
@viadelmar ten zenit evo ma dost hladke prevedenie. pozor na to, podla mojho vkusu to velmi nie je, podla mna skridla musi mat nejaku strukturu, ale samozrejme nehadam sa o vkuse.
Odpovedať
Profilova fotka
snowy66 ja to myslím z estetickeho hladiska vo funkciach škridiel sa veruže moc nevyznam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@viadelmar , mediteran je beton. Ale ked prší a keramika sa napije vody, tak je oveľa ťažšia ako betonova
Odpovedať
Profilova fotka
skorica05 a betonova saje menej vody? či narovnako?
Odpovedať
Profilova fotka
@viadelmar , podla mna oveľa menej, ale nech sa vyjadria odborníci, to je len moj laický názor
Odpovedať
@viadelmar boze to su nezmysly, nepocuvaj take blbosti 8-( vyrobca presne dodrziava normy, technologie a nemoze sa stat co tu ta pani naznacuje
Odpovedať
@skorica05 prosim Vas nikto Vam nebere Vas neopodstatneny laicky nazor len to nepredostierajte ako fakt a nemylte tak ludi.
Odpovedať
@viadelmar Medzi niektorymi ludmi sa siria kadejake famy. Betonova skridla ma spotrebu trebars 10 ks na meter a vaha sa pohybuje cca 45 - 48 kg na meter. U palenej skridly je spotreba kusov vacsia podla druhu a vaha je tiez na meter potom cca 40-50 kg. Kazdy krov co musi navrhnut odbornik byva ale dimenzovany na omnoho vacsiu zataz - rata sa s vrstvou snehovej prikryvky, vahou cloveka pohybujuceho sa po streche pri opravach, rata sa so silou vetra atd!!! To co naprsi a "vsiakne" do skridly, to je nepodstatne pre statiku krovu atd. Vyhodou betonovej skridly je vsak jej nizsia cena a vyhodou palenej skridly je zase napr. vacsia stalost farieb, co u betonovej nie.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 , nevkladajte mi do úst slová čo som nenapísala, jasne som napísala, že je to môj laický názor a nie nejaké fakty, milý pane a týmto som skončila.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?