Cierna strecha - ano ci nie?

Ahojte, idem si po dalsiu radu :-). Paci sa nam antracitova farba strechy...je ich sice vsade ako maku...ale i tak sa nam paci. Troska sa vsak obavam, ci sa dom neprehreje viac, ako pod nejakou cervenou klasikou... Niektori ma strasia, nech taku tmavu nedavame, ini zase vravia, ze je to OK. Prosim nehodnotte estetickost a pod.. zaujima ma skor funkcnost. Dakujem.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/stre...
Odpovedať
@stowasser dakujem, to som uz citala, napriek tomu dakujem. Privitala by som aj nejake "novsie" skusenosti.
Odpovedať
@katuska78 ze v juznych krajinach nemaju casto cierne strechy ma svoj dovod, takisto mraziarenske auto nebyva cierne. Ak je v podkrovi mala alebo ziadna vzduchova medzera urcite nedavat, pri dobre odvetranom neobyvanom podkrovi je to skoro jedno. Daj podla gusta, ale tmava nebude vzdy v mode. Najkrajsia je biela fasada a tmave okna, nemam pravdu? :-D Plastove tmave okna su podstatne vacsi problem, ako krytina. Pri prehriati sa mozu krutit. Ja mam strechu cervenu a okna biele, ale som staromodny.
Odpovedať
@peto99 mne sa paci tmava strecha a tmave okna. Lenze ked vidim priplatok za farbu okien, tak dam asi biele :-D ...za biele hovori i fakt, ze sa troska bojim tmavych plastovych okien orientovanych na juznom slovensku na juho-zapad. Takze tam vyhra asi biela farba okien. Mozno seda fasada a nejaky ten kamen na dom... Podkrovie nebude obyvane...bude to len odkladaci priestor.
Odpovedať
@katuska78 okna biela, strecha podla chuti
Odpovedať
@katuska78 pri normalnej hrubke izolacie (rozumej 40 a viac) nebude problem s prehrievanim, mame hladku ciernu strechu bramac tegalit a aj v lete, ked bolo vonku par dni vyse 35°C, bolo vo vnutri fajn, sikminy mame zateplene fukanou celulozou, ktora zabezpecuje dostatocne dlhy fazovy posuv. Firmy vyrabajuce okna mavaju tmavu farbu RAL7016 (antracit) bezne bez priplatku (my sme mali 3 ponuky a vsade to bolo bez priplatku), treba oslovit inu firmu
Odpovedať
@stowasser my mame v plane zateplovat strop mineralnou vlnou 40cm
Odpovedať
Máme čiernu strechu, zateplenie 30 cm minerálna vlna, strešné okná a klíma je úplne v pohode. Potvrdzujem skúsenosť so "stowasser", antracitové okná bez príplatku exteriér/interiér + vnútro rámu vo farbe.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska78 budes to mat najjednoduchsie a aj cenovo dobre ked das biele okna a uz k bielym doladis fasadu a aj strechu
Odpovedať
Tiez intenzivne rozmyslam nad ciernou strechou. Tiez sa bojim prehrievania ale myslim ze pri normalnej izolacii to nebude az taky velky problem.. Sme v satdiu rozhodovania. Hneda alebo cierna (medenohnedu som uz vylucila). Ale skor som naklonena k ciernej...
Odpovedať
@bovary tiez si myslim, ze pri normalnej izolacii by nemal byt ziadny problem ze by bola hore sauna alebo nieco podobne. A cierna strecha vyzera aj na pohlad velmi dobre, cize nevidim dovod preco do toho neist ;)
Odpovedať
Okna by som chcela slovaktual a oni maju vsetky farby za priplatok. 😖
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jochua priestor pod strechou chceme len ako ulozny nie ako obytny. A myslim ze vianocnemu stromceku a podobnym odlozenym veciam bude jedno ci je tam (trepnem) teplota 30 alebo 25 stupnov.. ;) A myslim ze sa k nej jednoduchsie ladia ostatne veci (fasada, okna, dlazba a pod.) ako ku hnedej alebo cervenej.
Odpovedať
Sa mi páči táto diskusia, už len čakám, kedy niekto napíše, že prehrievanie čiernej škridle je nejaká konšpiračná teória :).
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 prehrievanie čiernej škridle je nejaká konšpiračná teória :-D
Odpovedať
@beginner7 a uz si sa toho aj dockal :D :D :D
Odpovedať
ja o inej ako čiernej ani neuvažujem ;-)
Odpovedať
My mame ciernu strechu a biele okna. Neobavam sa, ze budeme raz mimo modu:))) Dvojfarebne okna manzel zatrhol-to sa mu nepozdava a obojstranne tmave som zamietla ja, takze vyhrali biele. Strecha neviem ci sa prehrieva ale v podkrovi sa urcite nevarime:)))Daj to,co sa tebe-vam páči a čo mysliš, ze sa vam bude pacit aj neskor. My nepozerame na to, či sme in a moderní. Dolezite je, ze my sa cítime v dome fajn a v okolí-dedina s 1200 obyvatelmi sme jediní, ktorí mame ciernu strechu:)))
Odpovedať
Farba strechy by mala súvisieť s celkovým výrazom domu, mne takú navrhol architekt. Na tmavej streche sa údajne tak často neobjavuje mach. Či je to JPP neviem, no toto mi povedal stavbár, ktorí mi dom staval a vraj si za tmavú ide svoju zameniť. Nepredával mi ju, nenavrhoval, len skonštatoval.
Odpovedať
Profilova fotka
co sa tyka prehrievania tak je to uplne jedno kedze tam neplanujete urobit obytne izby :) a co sa tyka zladenia s oknami a podobne, tak osobne si myslim ze k ciernej streche je najjednoduchsie ladit
Odpovedať
Mame ciernu plechovu strechu, plne debnenie, dvojite prevetravanie (a 40cm nobasilu na strope). Ani v tych najhorucejsich dnoch vlanajsieho leta neprekrocila teplota na povale viac ako o 10°C vonkajsiu teplotu. Cize da sa to spravne navrhnut.
Odpovedať
Profilova fotka
Ciernu strechu maju hned vsetci zafixovanu ze pod nou musi byt nehorazne teplo a pritom ide len o to ako je spravena izolacia a vsetko okolo toho :) vobec to nemusi byt tak ze sa pod nou clovek hned upecie.
Odpovedať
@bovary tak v tomto smere mas pravdu. Veciam ako vianocny stromcek to bude srdecne jedno aka teplota tam bude. Ale ako hovorim pokial bude izolacia kvalitne dobre urobena tak ani ten stromcek sa tam nedocka nejakych dajme tomu 35 stupnov :)
Odpovedať
v nadpise je cierna, ale v texte antracitova.. tak teda aka vlastne? antracitova je siva a ma daleko od ciernej :) .. ale ako uz ostatny napisali - kvalitne prevedena izolacia to vyriesi
Odpovedať
@marioff ano, myslela som antracit :-)
Odpovedať
@marioff zle som to napisala :-) :-) :-). Malo byt nemyslela som antracit. Strecha bude bridlicovo cierna.
Odpovedať
Profilova fotka
alebo totko......... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms tak tato sa na ciermu nepodoba :D :D
Odpovedať
Ahoj ja mam na streche čierny antracit a poviem ti len jedno.ako celok je to pekne.na vnútro to nemá pliv keď máš dobrú izoláciu.tiez má odhovarali od toho :-) a čuduj sa svete za rok boli ďalšie dve v okolí :-) ešte som chcel čierne okná len žena mi povedala ze nie :-( lebo ze to bude vyzerať ako krematorium :-) len keď máš menší sklon strechy tak sa tam ľúbi zachytávať špina(prach) a je to trosku vidieť :-)
Odpovedať
@majky1986 dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?