Cierna krytina a teplo v izbach

dobry den vsetkym, momentalne vyberame krytinu a dost nas oslovila mediteran evo carbon (cierna farba), chcel by som sa opytat kompetentnych aka je tepelna pohoda v podkrovnych izbach. Povrch krytiny bude predpokladam velmi horuci v letnych mesiacoch, viem ze strechy su odvetrane + ratam izolaciu 30 v lepsom pripade 40 cm. Dalej by som sa chcel opytat na farebnu stalost ciernej farby, najlepsie ludi co maju tuto krytinu. Peace :)
Odpovedať
@reptile Mame Mediterran, ale Zenit ciernu, ked das izolaciu, ziadneho prehrievania sa nemusis bat. Kym vata na streche nebola (pocas stavby), bolo vo vnutri peklo, ale potom sa to radikalne zmenilo, vobec sa interier neprehrieva.
Odpovedať
Ked cely den prazi slnko, tak povrchova teplota krytiny je takmer identicka. V praci sme raz porovnavali s kolegom auta-identicke, akurat jedno cierne a druhe strieborne. Po niekolkych hodinach parkovania na slnku bol vo vnutri rozdiel jeden stupen..
Odpovedať
@reptile máme čierny Bramac (6 rokov) a v pohode. Proti prehrievaniu je dôležitejšia izolácia v streche, izolácia fasády, exteriérové žalúzie/rolety (viem, že sú drahé, ale neskutočne to pomáha).
Odpovedať
Profilova fotka
na farebnu stalost sa pytaj ludi, ktori maju tuto skridlu min. 10 rokov... neviem ci takych najdes ;-)
Odpovedať
@reptile Betonova krytina ma celkom ine problemy. ;-) Napriklad povrchovu upravu. Je jedno, aku farbu z katalogu si vyberies, za 5-10 rokov tam budes mat zasednuty beton a mach. Ak tazka krytina, tak jedine palena skridla.
Odpovedať
@matorado s týmto nesúhlasím, aj keď som laik, ale myslím si, že momentálne aj tie betónové krytiny majú nátery a rôzne silikónové vrstvy, ktoré zabraňujú usádzaniu prachu a tým pádom aj tvorbe machu. Je rozdiel krytina s drsným povrchom, uplne hladkým, ktorých je teraz na výber veľa...
Odpovedať
Profilova fotka
@reptile mediteran danubiu carbon evo mam 3 roky, dlhšie sa ani nevyrába tak na farebnú stálosť nenájdeš nejaké staršie referencie, zatial som spokojný, uvidíme čo bude o 15 - 20 rokov. čo sa týka tepla tak to jednine treba riešiť izoláciou a dobrým odvetraním medzi škridlou a izoláciou, v mojom prípade som mal v projekte 5 x 5cm vysoke kontralaty a na nich 5x4cm strešné laty, pod tým mam plný zaklop z OSB dosiek, takže medzi škridlou a osb doskami mam 9cm vzduchovú medzeru, ktroá slúži na odvetranie prehriateho vzduchu pod škridlou
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?