Česky plastový šindel

má niekto na streche drlíkov plastový šindel? viete napísať skúsenosti s touto strešnou krytinou? dakujem
Odpovedať
Kúpili sme dom s touto krytinou. Výhody v porovnaní betón/škridla: Váha - oveľa ľahšia Neláme sa. Životnosť. Jednoduchá montáž. Nevýhody: Nie je z prírodného materiálu. Komplikovanejšia výmena kus za kus. Vzhľadom na to, že každý kus je pribitý a založený do seba. Nutnosť kotvenia každého kusu. Toľko môj postreh za tých pár dní.
Odpovedať
Profilova fotka
Len tá cena je dosť vysoká. Keď som chodil v 70-tych rokoch do školy, tak profesor na technológii nám hovoril, že dnešné autá (rozumej autá vyrábané v tom čase) sú preto také drahé, lebo všetko je z kovu a ten je drahý. Raz príde doba - a nebude to dlho trvať - sa budú súčiastky vyrábať z plastu a potom budú aj autá lacné... A tu ho máš...m2 plastovej strešnej krytiny stojí dva a polkrát viac, ako škridľa pálená, či betónová, nebodaj potrebujete nárazník na auto, ktorý je vyrobený z plastu a vysolíte za neho 200€ a viac. Tak kde máme tie lacné plasty? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@markrk Skúsenosť s plastovým šindľom nemám, ale pred 12-timi rokmi, keď som sa rozhodoval o rekonštrukcii strechy, tak moji susedia mali asi dva roky spravenú plastovú strechu v čiernom prevedení od firmy Mivaplast v Nitre. Tá firma už dnes tuším neexistuje. Vtedy ma všetci odhovárali, že plast je na nič, nebude trvácny, slnko a UV žiarenie, vybledne, pokrúti sa... atď. Dal som pálenú krytinu, ktorá teraz po čase vyzerá ako 50 ročná a susedia majú plastovú čiernu krytinu takú, ako keby ju pred mesiacom položili na strechu. Tak podľa mňa z tých plastových šindľov netreba mať obavy. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?