Cena za kompletnu rekonstrukciu strechy

Zdravim, chystame sa na starsom dome zrekonstruovat skridlovu strechu cca 215m2. Krov je podla vsetkych obhliadajucich strecharov dobry a netreba ho menit, ide teda "len" o kompletnu demontaz starej krytiny, latovanie, nahodenie novej skridle,jej zateplenie, oplechovanie komina, osadenie 3-4 stresnych okien, podbitie strechy, spolu s vymenov zlabov a odkvapov, dovozom a odvozom materialu, praca, Stresna krytina Bramac Platinum. Lokalita: TN kraj Mame 2 ponuky - jedna na cca 24000 a druha na 26000E s DPH. Zda sa Vam toto aspon z tychto malo udajov adekvatna suma na rok 2022? Diky vopred za akykolvek nazor (kludne dodam viac info)
Odpovedať
Dajte si urobiť ešte viac ponúk, je to veľa nato ze sa nejde ani novy krov robiť. Myslím si ze veľkú časť tej ceny tvorí zbúranie strechy. Urobte to svojpomocne ak je možnosť a dajte si urobiť nový krov a výsledná cena bude ešte aj menšia. To nepocuvsjte ze drevo je v poriadku, každé drevo je v poriadku, ale už to nebudete nikdy meniť. A ak ma krov viac ako 50 rokov tak není o com.
Odpovedať
my sme v 2015 platili za vymenu lat, folia, skridla, odkvapy, bez komina, ten sa bural 12ooo e (komplet aj s matrosom), vy tam mate este podbitie, zateplenie, stresne okna ... by som povedal ok ak to je komplet, ci to je len praca ?
Odpovedať
Diky za Vase nazory. Na svojpomoc nemame doma kapacity, rozhodli sme sa zverit vsetko do ruk profikom. Boli sme na dome aj s projektantom a ten nam odporucal rovnako ponechat krov, kedze ten by pre klud v dusi a vyhnutie sa velkym zmenam v statike vyzadoval velmi vela priprav, staticky posudok a podobne, takze sme rozhodnuti ist cestou len jeho rekonstrukcie. @shadowmilan ano, cena je komplet, vratane materialu aj prace, dovozu, odvozu, lesenia a podobne.
Odpovedať
@nomitan podla mna ok cena
Odpovedať
@tomas89374 u nas sa tiez krov nemenil, u rodicov tiez nie u susedy museli menit ale len cast a to kvoli zatecenie a prehnitiu ak ma drevo ok podmienky, este by vas prezilo ... vsetky tieto domy maju cez 60r ...
Odpovedať
zial takato cena je dnes "normalna", ja mam 126m2 vymena krytiny, okrem bez stresnych okien to iste, cena cca 10000. zhodenim svojpomocne usetris mozno tisicku, ale riskujes zatopenie ak bude prsat. Partia po zhodeni starej krytiny a latovania hned nabija foliu, takze riziko dazda je velmi kratke. Ked si to zhodis sam, kolko budes cakat kym pridu? A ak ta presunu o tyzden neskor, lebo nestihli predoslu strechu (pocasie...) ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?