Cena práce za pokrývačské a klampiarske práce

Kolko ste zaplatili za cenu pokrytia strechy. Ponuka sa mi pohybuje od 1000 - 3000 eur =-) plocha strechy je cca 200 m2 valbova, bez vyklenkov a stresnych okien typ bungalov. Krytinu mame Tondach Rumba XXL. Neviem ako sa mam vybrat az je to rozumna cena a dobra praca ;-)
Odpovedať
no tak to ti poviem úplne presne, lebo to robíme práve teraz, tiež sme mali rôzne ponuky, ale v zásade platí pravidlo, že koľko štvorcov má strecha, krát 10,-eur za m2, takže u teba je reálna cena za krov a pokrytie 2000,-eur, ale dá sa zjednať, lebo my máme tiež bungalow a spolu s garážou má strecha 330m2 a platíme 2300,-eur spolu, a máme super majstrov, čo majú skvelé referencie, ale asi sa to pohybuje aj v rámci krajov rôzne. My sme z NR kraja
Odpovedať
My sme z Nitry, tiež sme platili 10,-eur na m2, spolu aj s rínami.
Odpovedať
@ss2 to je cena aj za postavenie krovu,olatovanie,folie atd.?alebo za ulozenie krytiny?
Odpovedať
@kuracinarez to je cena nakomplet, okrem podbitia strechy, krov, latovanie, úžlabie, krytina
Odpovedať
ss2: takze v cene ste mali latovanie, pokrytie a odkvapovy system? Neviem ci sa mam rozhodnut pre jednu ponuku dostala som 5eur/m2 v ktorom je uplne vsetko, to znamena: pokrytie, latovanie, foliovanie, odkvapovy system, vetracie mriezky a vsetky doplnky, i oplechovanie komina. Kazdy majster si vie vypytat inac.
Odpovedať
@filiatko krov, foliu, latovanie, pokrytie ale odkvapy nie, len položenie úžlabia a podobných plechov, čo boli na streche, odkvapy ale robí klampiar, ale všetky ostatné veci, ako mriežky proti vrabcom a takéto veci boli v cene ak ten majster, čo berie 5,- za m2 má dobré referencie, tak fajn, ale radšej si ho prever, aby potom nebolo sklamanie, veľmi nízka ponuka oproti ostatným je tiež podozrivá
Odpovedať
filiatko@ss2: ak mas teda cenu 10,- m2 a k tomu ako citam ti stavali aj krov, tak som zistila ze ja to mam podobne, oni chceli aj skrovom 11, - m2. ale mi uz krov budeme mat postaveny, pretoze mame vaznikovy ;-) dufam ze som ta dobre pochopila
Odpovedať
cena pokrytia od 7 do 12 eur záleží od zložitosti strechy kolko rezania a tak v cene je foliovanie latovanie pokladka krytiny na komplet okren klampir.prvkov žlaby zvody ja bungalov robí tak za 9m2
Odpovedať
Dobry večer prosim o kontakt na tych majstrov na strechu.dakujem
Odpovedať
@martin222222 čau martin už máš kontakt na nejakých majstrov? a čo krytina? mám dobrý kontakt pošli mail. dam ti ho tam.
Odpovedať
@ss2 ahoj trošku sa mýliš ss2, lebo neviem kde si take pravidlo počula.
Odpovedať
@ss2 úžasna cena, my máme strechu 220m2, bungalov, zložitejšia, nedostali sme sa pod 4000e
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ss2 mozes mi dat prosim ta kontakt na tych majstroj co vam to robili? dakujem
Odpovedať
@robert406 ahoj aj ty pokryvas ak sa mozem opytat v aakej cene? dakujem
Odpovedať
@filiatko máš to v IP
Odpovedať
@robert406 neviem, v čom sa mýlim? to mi povedali viacerí strechári, že to takto rátajú, ale všetci chceli omnoho viac, každý pýtal nad 3000,-eur, čo sa nám zdalo dosť. Teraz je strecha hotová a osadili nám zadarmo aj strešné schody a k tomu nabili strešné dosky na pol domu zadarmo. Takže spokojnosť. A v porovnaní s majstrami, čo robili múry sú k neporovaniu, aj čo sa týka sympatií. Netvrdím, že všade sa všetci strechári riadia takýmito pravidlami, od m2, ale nám to tak povedali
Odpovedať
@ss2 ahoj, aj ja by som ťa chcela poprosiť o kontakt na majstrov na strechu. Ďakujem ;-)
Odpovedať
ozivujem tuto temu...mne vcera zacali robit krov , strechar mi dal ponuku 10eur m2 krov plus pokladka skridle a vsetky tie veci. ryny a odkvapy v tom nie su. nato mi dal zvlast cenu 5eur m2. este rychlo zhanam inych klampiarov aku cenovu ponuku mi daju oni. kolko vyslo namontovanie odkvapoveho systemu vas? som okolie nz :-)
Odpovedať
@ss2 prosim ta mozes mi poslat kontakt na majstrov do IP?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@filiatko poprosím Vás keby ste mi mohli poslať kontakt na toho majstra čo Vám dal ponuku na 5 € /m2. Ďakujem Peter
Odpovedať
@peterretep dobry den, cenovu ponuku som mala od jednej partie z oravy, ale nakoniec nam to robili iny, boli z Ilavy. Radsej sme zvolili ich nakolko sme mali na nich doporucenie. Bohuzial zatial nemam na nich kontakt. Skusim zistit a napisem. POkrytie nas vyslo 1100 eur, cca 200 m2 bungalov. V cene bolo foliovanie, latovanie, a pokrytie + doplnky ako vetracie mriezky. Oplechovanie nie, ani danie hakov na okapy, to oni nerobia. Ale skusim poobede pohladat i tych pokryvacov z oravy a potom poslem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
v nitre na zlatomoraveckej ceste nám dnes dali nacenovačku na strechu, že fakt super cena a dohodili nám majstrov 8€/m2, v tom je aj zhodenie starej škridle, odvoz, nové latovanie, nastriekanie krovu nejakou majčou proti škodcom, zafóliovanie a pokladka.
Odpovedať
Dobrý večer, úplnou náhodou som natrafila na túto stránku. Chcem Vám len všetkým poradiť aby ste sa nezlakomili len na nízsku cenu. Viem, doba je zlá, peňazí niet navyše. Ale strechu si robíte na roky a každý nedostatok sa časom prejavý. Môj manžel robí strechy a isto by to nedokázal za cenu 5 eur za štvorak. To si môžu dovoliť len zúfalci, ktorí sa krvopotne snažia mať zákazky a samozrejme nemáte k tomu žiaden doklad. Ak potrebuje vyplatiť zamestnancov, ktorí na jednej streche makajú cca 2 týždne, ( záleží od náročnosti) a zaplatiť si odvody a dane , účtovníčku a lízing za dodávku tak to by to mohol rovno zabaliť. Takže ak si naozaj zavoláte serioznu firmu, ktorá aj nesie zodpovednosť za vykonanú prácu , tak je to uvediem príklad cca 3000 eur za 200 štvorakou (komplet zhodenie starej strechy, nový krov, pokrytie, osadenie odkvapového systému....) pri všetkej úcte k sebe a zákazníkovi. Ešte na záver, manžel robí strechy na mieru, to znamená, že vám prídu hranoly narezané na mieru, z ktorých zložia krov ako lego ;-). Čiže , žiaden odpad, žiadne euro navyše. Pozdravujem Vás a prajem veľa šťastia , lebo aj to treba mať :-)
Odpovedať
@erinda ahoj - suhlasim s tebou ze strecha nie je na kratku chvilku a mala by byt postavena dobre, prave som v stadiu hladania jednotlivych partii na stavbu nasho domceka v KE - ak by tvoj manzel mal zaujem mozes ma kontaktovat cez IP a dohodneme dalsi postup :-) .
Odpovedať
Suhlasim.Aj ja som stavebny klampiar a v Ba si neviete predstavit kolko novych striech prerabam(PO roznych FUSEROV) a stoji to nemale peniaze.Na niektotych strechach az sa mi rozum zastavy.Vela klampiarov ani netusi co je to kondenz ,alebo dilatacia,spatny tah a t.d.Ved ja rocne vyhodim do roznych skoleni az 1500 eur. Cize s lacnejsou ponukou nemusite vzdy vyhrat-treba si pozret aj pracu doticneho strechara!!! Ja osobne lacny som neny,ale svoju robotu si cenim-za 11 rokov bez reklamacii. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Za 5 € môže robiť sedlové strechy, s bočným oplechovaním.Alebo je to xyz čo nevie oceniť svoje zdravie a mozole.Celý deň na streche vo vetre ,na slnku ,v prachu ,jednou nohou vlufte druhou v hrobe.Jedna z najhorších stavbárskych prác.
Odpovedať
Chcela by som sa poradiť, kúpili sme dom, máme sedlovú strechu - valbovú, dva komíny. strecha má asi 180 m2. Je na nej eternit, mám z neho strach, rada by som ho vymenila, krov je dobrý, dom má 20 rokov. Neviem koľko by stála výmena strechy, materiál + práca. Keď vie niekto poradiť budem rada.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom rade si treba vždy pozrieť referencie, nový trend je, že strechy robí kuchár, pekár, automechanik, policajt a strecha potom ajtak vyzerá. V zásade platí, že čím nižšia cena tým sa menej dbá na detaily, ktoré sú podstatné a tam je rozdiel medzi strechárom a strechárom.
Odpovedať
@klampiar - je nejaky navod na nete ako by mali klampiari davat dokopy strechu? Nejake obrazky, ulozenia, spoje a pod? Aby sme ich vedeli aspon s casti kontrolovat a povedat im na com si maju dat zalezat? To by nam neodbornikom pomohlo sa trocha orientovat
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka ludia ja vám nerozumiem, ako može neodbormík kontrolovať majstra? sa spametajte!
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?