Cena polystyrenu

Ahojte všetci. Postrehli ste, že v stavebninách nie je polystyren ? Ked som si dával naceniť polystyren išiel o 35% hore. Neviete niekto čo sa deje na trhu ? Že vraj chýba surovina na vyrábanie polystyrénu. Mylsíte, že je to len chvílový stav alebo cena už nepadne. Dakujem
Odpovedať
1
2
Tak to sme nakúpili na poslednú chvilku 😅
Odpovedať
Fakt isiel hore ? O takú závratnú sumu ?
Odpovedať
Fasádny EPS slovensky výrobca PODOLINEC Stav k 1.3. 2021 Cena za m3 bez dane 29,70Eur Stav k 30.3.2021 Cena za m3 bez dane 36,80 Eur Stav k 7.4.2021 Cena za m3 bez dane 46,30 Eur Informácia k 7.4.2021 Cena pôjde hore o 7 až 9 eur za m3 Takže radosť robiť cenové ponuky. Termin dodania 4 až 6 týždňov. Uz je to na prášky. Pomerame, urobíme rozpočet, necháme týždeň klientom na rozmyslenie a cena Eps je už taka ze cela ponuka ide do koša,lebo na dom treba 30 m3. Potrebujem nazbierať 100 m3 aby som objednal celý kamión, lebo vtedy je cena najlepšia. Co bude nasledovat:Táto situácia tu už bola so sklenou vatou keď cena vyletela o 300 percent. Obchodníci začali nakupovať v cudzine. Ja osobne potrebujem 400 m3 Eps ročne. Osobne už odporúčam Vatu kde cena išla hore len o 15 percent.
Odpovedať
Nie je toto zdraženie dôsledkom novej energetickej normy A0, ktorá je povinná od nového roku ? Zvýšil sa dopyt a výroba nestíha.
Odpovedať
žeby išla hore vstupná surovina
Odpovedať
Našiel som článok, na základe ktorého zato môže doprava prvotných surovín zapríčinená pandémiou. https://www.odpady-portal.sk/Dokument... Situácia by sa mala stabilizovať najskôr v štvrtom štvrťroku. (povedal generálny riaditeľ chemickej firmy LyondellBasell Industries Bob Patel.)
Odpovedať
Zrejme zdražie všetko čo sa vyrába z plastov. https://www.trend.sk/spravy/ceny-plas...
Odpovedať
Ano ceny išli extremne hore. Vo februári som sal cenovú ponuku na polystyren 2300€ začiatkom apríla som polystyrén musel kúpiť za cenu 3800€ Cena polystyrénu tento rok nepôjde nižšie.
Odpovedať
Ze vraj vo vyrobe dopredaju zasoby surovin a nemaju ako vyrabat, cena sa zvysi, dufal som je je to JBB, hovoril o 60%
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobrý večer, aktualne je cena polystyrenu 150mm približne 10e za 1m2, myslíte že sa oplati pockat alebo uz toho roku cena nizsie nepojde ?
Odpovedať
@kipsii môj všeobecný názor na kúpu tovarov a služieb je, že ak to potrebujem a mam na to, tak si to kúpim. Samozrejme, že sa snažím nájsť najlepšiu cenu pri rovnakej kvalite. V mojom prípade ale aj u známych sa mi špekulácie neosvedčili, pripadne mali negatívny dopad.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@fasadnik Ako je na tom cena polystyrénu ? V pomere cena/kvalita sa teda oplatí skôr vata ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@purplesticks Momentalne netusim ake su ceny EPS a Vaty nakolko skoncila sezona. Viem len ze s vatou u niektorych vyrobcov je problem s dodanim tovaru.Eps jeden tyzden znizia cenu a o tyzden dvihnu. Ziadna istota, ziadne rozpocty vopred.Vyrobcovia kazia cely stavebny trh. Ak chces urcity druh a vyrobcu vaty tak sa zacni pytat v stavebninach na termin dodania. Ak eps tak zistuj cenu.
Odpovedať
@fasadnik je to uplne na hlavu. Chapem, ze cena prace sla hore, ale napr v roku 2022 pojde cena energii hore o 1/4 firmam mozno aj o 1/3, to mam teraz akoze platit za polystyren o 1/2 viac? To radsej nezateplim. Pamatam si, ako este v roku 2020 jeden nemenovany developer vykladal na stavbe cele kamiony izolacie...a ten isty developer v roku 2021 dava inflacne dolozky, pre zvysene ceny materialu...no jasne, nakupil za povodne ceny, ale chce peniaze navyse...kto ma developera ktory pyta peniaze navyse, vypytajte si faktury, ze naozaj kupoval material za zvysene ceny...niektori su cisty odrbavaci...ako zarobit na jednom dome 100k, nech ho staval aj rok je viac nez dobre. Tiez by som bral (to je cisty zisk, neviem, ako funguje zdanenie a odvody, ci sa to musi cele zdanit, ci nie)
Odpovedať
Nejaké aktuálne prognózy cien polystyrénu zo stavebnín alebo výrobcov ?
Odpovedať
@purplesticks vsetko sa zdrazuje a vsetkeho je malo 😬 toto pucuvam uz rok odkedy sme zacali stavat.. no lepsie to urcite nebude 😶
Odpovedať
Ako a kde ja ako svojpomocný stavebník môžem v dnešnej dobe čo najlacnejšie kúpiť polystyrén na celý dom ? Prípadne je tu niekto, kto objednával napr. z PL alebo HU ?
Odpovedať
Zdvihnúť zadok a obehať stavebniny - skladové zásoby za staré ceny, EPS je ropný produkt, cenový vývoj bude kopírovať cenu ropy. To isté s cementom, dlažby atď.
Odpovedať
Profilova fotka
len to malo kto este bude mat skladove zasoby za lepsie ceny. to sa uz ozaj pri takych cenach vyplati aj za hranice ist kupit. neviem, co by sa muselo udiat, aby sa ceny vratili do normalu. aj ked s tym asi nemusime pocitat, ze by sa nieco takto stalo.
Odpovedať
Znečistenie a spotreba surovín Sveta sa dostali hranu, ceny sa späť už nikdy nevrátia, bude postupné znižovanie životnej úrovne, treba konať rýchlo, ak ešte máte fin. rezervu. Od marca citeľne zdražuje cement a tým pádom všetky cementové lepidlá.
Odpovedať
Budem kupovať polytyren na podlahu a na fasadu, izolatér hovoril,že ceny pôjdu trochu dole tento rok. Človek by to aj rád kúpil,ale kam to dať? Na dom ide ešte 120 m3... Ako sa pohybujú ceny?
Odpovedať
@roman_x Nikto už nepredáva skladové zásoby za staré ceny. Ďalšia vec je to ako píše @budix zatiaľ mám len platňu, je problém uskladniť taký objem polystyrénu. A máš pravdu, od 1.3 idú hore ceny sýpkoviny o 10-15%.
Odpovedať
@fasadnik Ako vidíš vývoj ceny a dostupnosť polystyrénu tento rok ?
Odpovedať
Takto po roku este niekto bude mat skladove zasoby (a co im brani zvysit cenu)? Ja som nakupil podlahovy EPS 100S, vychadza mi to takmer 82 eur za kubik. Po kratkom prieskume som lepsiu cenu nenasiel. Nejak neocakavam ani rast, ani pokles a budem to potrebovat, tak co uz.
Odpovedať
Viaceré stavebniny v KE mi povedali, že nemajú skladom polystyrén a Isover vraj zastavil výrobu, kvôli nedostatku surovín. Ako to vyzerá na zvyšku Slovenska ? Má niekto čerstvé info ?
Odpovedať
@purplesticks tak, že zastavujú všetci, nové objednávky sa už moc neberú, všetci už fičia len zo zásob., Áno Isovero už stopol výrobu, nemá surovinu, Čaká to všetkých.
Odpovedať
@palo18 Takže toho roku plochú strechu neurobím 😵‍💫 A prečo nie sú suroviny ? Veď ropa sa používa... Nejaké problémy s logistikou ?
Odpovedať
@purplesticks spravíš, surovina sa dá dovážať aj odinakiaľ ako len z Ruska. Len otázna je jej cena.
Odpovedať
Styrén sa v EÚ vyrába miešaním ethalbenzénu a zemného plynu. Minulý rok bolo málo ropy, nebol ethalbenzén, teraz je problém s plynom...
Odpovedať
@peter977 Slov, výrobcovia už vyrábajú z hotového granulátu a ten vozia z Ruska, A ten momentálne nemajú.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?