Bramac verzus Tondach

Pre akú strechu ste sa rozhodli ? Pálenú škridľu alebo betónovú, teda Bramac alebo Tondach, a prečo ? A ktorá je drahšia ?
Odpovedať
O krytinach sa tu diskutuje uz roky, skus si precitat starsie temy a vsetk osa dozvies. A kvlaitnych vyrobcov je vic, nielen bramac a tondach :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Lacnejší je Bramac ,kvalitnejšie Tondach ,ale záleží aj od druhu tipu škridly.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodovali medzi KM BETA a BRAMAC , zvolili sme KM BETA , Tondach nam strechar nedoporucoval zevraj sa najhorsie poklada ze moc praska.
Odpovedať
@dada7701 Dobrý den. Ta otázka má spíše znít pálená, nebo betonová ? A z tohoto pohledu si troufám tvrdit, že pálená patří na střechu a beton do základů. :-D :-D :-D A jestli pálená zrovna Tondach ? Za mě asi jo. Já ji mám všude. Obyčejnou režnou, které vypadá jako normální střecha. ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
Pri palenej skridli moze vzniknut viacero problemov - jednak pri paleni sa material deformuje a moze sa stat, ze skridla potom nesedi pekne na streche ale sa kyva a dalsia vec (a to je iste) ze ked budete nieco riesit na streche a stupat na skridlu, tak sa istotne nezaobidete bez popukanych kusov. Ja som volil Bramac - betonovu.
Odpovedať
Profilova fotka
Mám Tondach veľkoformátovú a rozprávkam o tom, že sa po nej nedá chodiť teda neverím :-) Čo sa týka vzhľadu je to asi jedno či betón alebo pálenú. Ako hlavný problém betónovej vidím v tom, že je drsnejšia - pórovitejšia. Takže po pár rokoch bude zanesená nečistotami a vo vlhkejších prostrediach veľmi často na severnej strane zarastená machom. Nevýhoda pálenej je snáď len v tom, že ak by prišlo veľmi silné krupobitie, môže sa značná časť poškodiť - toto sa ale dá riesiť nejakou poistkou.
Odpovedať
ak palenu alebo betonovu, tak vezmite palenu. Aj ked kazdy si chvali to svoje, ale argumenty sgta su dost dobre. Pokial sa ale rozhodnete pre palenu a chcete Tondach, tak vedzte, ze to nie je nic lacne, ze vam predajca nevie zagarantovat farbu a ze rovnaka farba na papieri nie je rovnaka u dvoch obchodnikov a ze ked si aj nejaku vyberiete, nikto vam skratka nezaruci, ze presne rovnaka vam bude aj dodana. My sme sa rozhodli pre palenu skridlu Nelskamp. Kvalitou by mala byt lepsia ako Tondach, farba je garantovana a cena bola dokonca este lepsia nz nam nukali Tondach.
Odpovedať
A co je dalsi dost podstatny rozdiel pri palenej je nasiakavost. Nelskamp ma do 3%, Tondach do 12%..... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No dúfam, že farbu škridle si nikto nevyberá podľa katalógu, to sa musí pozrieť face to face ;-) A tiež nemusí byť pravda, že Tondach je drahý. Ak sú uvádzané nové modely škridiel, dávajú zľavy v pohode 50% za základnú škridľu...
Odpovedať
jednoznacne palena skridla, este z mnozstva vyhod co tu nebolo spomenute, ze je aj lahsia oproti betonovej skridle
Odpovedať
@blacknigga Netrvrdil by som, že je lahšia. Treba to prerátať na m2 a nie na ks. To je potom o pár kilo rozdiel alebo žiadny. Betonových ide 10ks/m2 po 4,5kg a pálenej od 15-17ks/m2 po 3kg. Výsledok ....
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som zase polemizoval co je kvalitnejsie, teda co pre koho znamena kvalitnejsie... Je strecha bramac a tondach... po obidvoch sa prejde 110kilovy chlap. Pre mna jednoznacne bramac, aj od rozdielnych motnerov kolektorov som pocul ze najmenej krutia hlavou nad bramacom kvoli pevnosti ;-) Proste ine praskaju atd ked sa podkladaju haky na konstrukcie atd atd.. zamky zavadzaju.. kadeco
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?