Bramac MAX7

Ahojte, strecha ma sklon 10 stupnov. a odporučili nám bramac Max 7, ktorá je od 7 stupnov. uz sme boli rozhodnutí pre plech , ale teraz nevimee. strecha ma okolo 210m a krytinu nam nacenili na 6100 eur. je to vela??? vdaka za rady ;-)
Odpovedať
@miruska011 treba popísať tvar, lebo ak je bez hrebeňov, úžľabí a iných doplnkov tak je (aj keď máloktorá strecha je bez hrebeňa :-) )
Odpovedať
uz to to bolo vela krat spomenute, pod tou skridlou musi byt draha folia ktorá plní funkciu "hydroizolacie" pretoze pod skridlu sa dostane voda. Na taky sklon bud plech alebo fatrafol ( alebo nieco podobne )
Odpovedať
@slavoslav je to tento dom ale sklon sme dali 10, a rozmery su 17x11. nemám este hotovu celu dokumentáciu http://www.promiprojekt.sk/projekty/l...
Odpovedať
@miruska011 6.100 eur za krytinu je brutálne veľa. Za celú strechu je to ok. Betón patrí do základov a nie na strechu. Na 10 stupňov je asi lepší plech, škridle budú odfukovať. Táto strecha musí byť zadebnená. výber krytiny na to nemá vplyv.
Odpovedať
@miruska011 je to najlacnejší druh strechy, dal by som tam na plné debnenie falcovanú plechovú krytinu, aby to vyzeralo moderne a tá cena musí byť min. polovičná. MAX 7 je drahá krytina sama o sebe, zvážil by som jej použitie, jedine žeby mi bolo jedno čo to stojí. @campanol stači dať asfaltovú hydroizoláciu tam je cena 3-4€/m2.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za 160m2 MAX 7 + komplet príslušenstvo dal v prepočte asi 3.500€. Ale to bolo ešte v roku 2009. Uvažoval som o falcovanom plechu Rheinzink ale len krátko, kým som nezistil cenu. Lacné plechy som nemal odvahu použiť. Nechcel som riskovať, že to budem musieť po niekoľkých rokoch natierať. Výrok - "Betón patrí do základov a nie na strechu" je podľa mňa trošku staromódny. Škridle mi ešte neodfúklo, no keby prišla víchrica, tak sa to môže stať. No odfúkne mi niekoľko škridlí a nestrhne mi celú strechu (možno aj s latami) ako pri plechovej.
Odpovedať
@miruska011 ak je to cena len za samotnu krytinu, tak je to to vela. Mam strechu 180m2 Bramac MAX 7, ktoru som vyplatil minuly mesiac, celkovo ma krytina vysla na cca 3900 EUR. Tiez som sa rozhodoval pri mojom sklone strechy 7st. aku krytinu pouzit a vyhral Bramac. Plne debnenie som nahradil PIR izolaciou (drahsie riesenie), ale vyborna nadkrokvova izolacia. Do konca roka ma Bramac tzv. Bramac dotacie, kde si vies este po zakupeni istych produktov Bramac narokovat od Bramacu dotaciu. Planujem to vyuzit.
Odpovedať
@miko509 @lubos1980 pokusime sa este pozistovat kde by sme to nasli lacnejsie.. dufam ze sa niečo najde ;-)
Odpovedať
@lubos1980 Ahoj, koľko ta vyšla PIR izolácia a akú značku si dával? Ja mám sklon 8° a tiež chcem dať túto bramac škridlu a nadkrokvovú izoláciu s PIR. Tých 3900€ je len za škridlu s príslušentvom? Ďakujem
Odpovedať
PIR je hrozne drahá, po navlhnutí zmäkne a plesnivie, a ktovie akú má životnosť.
Odpovedať
@polystyren akú inú nadkrokvovú izoláciu navrhuješ?
Odpovedať
@kajo873 Kamenná vlna + debnenie, alebo polystyrén. Dávajú si to všetci.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@polystyren To znamená dvojité zebnenie? Krokvy, na krokvy debnenie na debnenie izoláciu a na izoláciu zasa debnenie?
Odpovedať
@kajo873 Nad krokvy sa dá plné debnenie, aby neprefukovalo kamennú vlnu, tá by vo vetre neizolovala.
Odpovedať
@kajo873 PIR je od Bramacu, beriem cely system od nich pretoze chcem ziskat 15 rocnu zaruku na funkcnost celej strechy. Do konca jula mali akciu na PIR -28% z cennika. Ano, ta cena je len za skridlu s prislusenstvom.
Odpovedať
v Septembri bude v Bramacu akcia na vybrane druhy str. krytiny, treba pockat.....
Odpovedať
@lubos1980 Akú hrubú PIR izoláciu si dal a koľko ťa vyšla cena izolácie? Aký typ si dal? Bramac Therm PRO?
Odpovedať
@lubos1980 Za 15 rokov budeš meniť strechu? Sú dôležitejšie veci ako záruka od firmy ktorá o 15 rokov nemusí existovať.
Odpovedať
@polystyren Životnosť PIR izolácie je 15 rokov? Máš s touto izoláciou osobné skúsenosti alebo niekto v okolí ktorý má s ňou problémy? Rád by som vedel názor takého človeka ktorý tu izoláciu má.
Odpovedať
@polystyren smiem vediet, preco by som mal o 15 rokov menit strechu? Preco by mala PIR izolacia zvlhnut a plesniviet? Z vrchnej casti ma kasirovanu foliu s presahom. Podla zlozenia strechy aj tak na PIR izolaciu ide este ochrana folia kvoli podfuknutiu. Z bokov je chranena fasadnou izolaciou a debnenim. Mam velke presahy strechy pod ktorymi izolacia uz nie je, tak nevidim dovod vlhnutia izolacie. Zo spodu je este chranena medzikrokvovou izolaciou a parozabranou. PIR izolaciu co sa tyka tepelnych vlastnosti povazujem za to najlepsie co momentalne na trhu je. Osobne zn. Bramac nepovazujem za znacku, ktora vcera bola zalozena a zajtra zanikne. Rozhodoval som sa medzi Tondachom a Bramacom, ale len jedna zn. dokazala ponuknut riesenie pre tak nizky sklon. Je pre mna dolezitejsi parameter ako 15 rocna zaruka a to funkcnost celej strechy. Ak mi vyrobca garantuje a ruci za funkcnost, tak preco to nevyuzit?
Odpovedať
@lubos1980 PIR izolácia nemusí zvlhnú, splesnivieť a rozpadnúť sa. Ale je to neznáma izolácia a nemôžem si ju osobne pozrieť na nejakom starom dome. Nechcem riskovať. Bramac je betónová krytina. Betón je nasiakavý, ťažký a prehrieva sa na slnku. Nová povrchová úprava s plexisklom či čo to tam je, sa vyrába len pár rokov a tiež si ju nemôžem overiť aká bude o desiatky rokov. Pálená škridla sa vyrába storočia, jej vlastnosti sú známe... o polovicu ľahšia, neprehrieva sa tak, mrazuvzdorná, farebne stála, životnosť 70 rokov....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?