Betón alebo keramika?

Dobrý deň, veľa diskusií je tu už na túto tému, ale rozhodla som sa vytvoriť ešte jednu. Dlho hľadáme vhodné riešenie pre našu strechu, boli sme 100% rozhodnutý pre pálenú škridlu. Dali sme si spraviť cenové ponuky od Tondachu, Creatonu aj od Braassu. Neskôr sme si dali naceniť aj betónovú krytinu terran danubia evo. Cena terranu však je o 2000€ menej. Myslíte, že je to kvalitná škridla? Nebudeme v budúcnosti ľutovať, že sme dali betónovú krytinu? Co by ste spravili vy? Investovali radšej do pálenej alebo ušetrili a dali betónovú? Rozhodujú u nás v nemalej miere peniaze, ale zasa nechceme dať niečo čo neskôr oľutujeme.
Odpovedať
@marcelka90 Podla mna je palena skrizla tondach lepsia ako betonova.Na betonovej sa ti po rokoch spravi mach.Videla som to na viacej domoch a nie je to pekne.Ja mam tondach ciernu lesklu a je pekna na dome.Sice byvam pri ceste tak mam na nej aj prach ale dazd ju umyje a je zasa cista a cez zimu sneh.Ale zalezi to len na tebe.Sice betonova je o nieco lacnejsia ako palena ale mas ju aspon na 30rokov a viac.Treba setrit na nabytkoch a inych veciach ktore si kupis do domu To je moj nazor.
Odpovedať
@marcelka90 my sme objednavali tondach twist engoba cierna. Zatial strechu sice nemame ale tesime sa na nu. A dufam ze budeme spokojni...
Odpovedať
@marcelka90 http://www.stavebnik.sk/clanky/palena... http://reality-dom.sk/strecha/palena-... http://www.akostavat.com/aky-material... Takže ak sa rozhoduješ, odporúčam prečítať napr. tieto tri články a pochopíš, že vlastne chceš betónovú škridlu, pretože ako píšeš je lacnejšia. Iný dôvod nevidím. Čo sa týka toho, čo tu vyššie spomína niekto, že sa tvoria machy - ad.1: "bejvavalo" ad.2: "mach sa môže tvoriť aj na pálenej škridle minulej výroby (ca do roku 2004 sa dopredávali), pretože sa tvoril na severnej strane každej krytiny bez ohľadu betón, hlina, plech" ad.3: dnes vyrábaná krytina má špeciálne povrchové úpravy, proti tvorbe machov" Ináč sú vo všetkom asi okrem ceny asi porovnateľné.
Odpovedať
@srlinka Heh, mach sa bez problemov urobi aj na plechovej krytine. Takze to nie je vobec pravda, ze na palenej sa neurobi. Palena neprinasa ziadnu vyhodu navyse oproti betonovej. A este je aj bezkonkurencne najdrahsia.
Odpovedať
dva dni do zadu som tu čítala od jednej baby , že majú 10 rokov betonovú škridlu a je samý mach. A že je idú vymenit za plech. Asi sa utvorí mach aj tam, ale myslím že u betonovej je to najviacej a za najkratšiu dobu.Nám zrovna dnes majstri dávajú dole betonovú škridlu /dom z roku 1959/ a to je iný mach. To je machovisko :-) ale tak zasa sú to roky.
Odpovedať
@marcelka90 tak som sa bola vonku opýtať majstrov a povedali mi , že čo sa týka machu tak jednoznačne betonové strechy sú najviac postihnuté. Na pálenej a plechovej takmer vobec. My bývame v dome tri roky a sused oproti má betonovú a vedla pálenú a další plech. A možem jednoznačne pobedať, že tá betonová najviac podlieha času - jednoducho "škaredne z roka na rok".
Odpovedať
@danculd Ja viem ze je najdrahsia a preto ma aei aj niaku kvalitu.Na plechovej som este nepocula ale na betonovych som uz videla ked idem na chalupu a po ceste je asi 3 rocny bungalov a ma melirovu skrizlu a na nej ma sami zeleny mach Ja si myslim ze len to to je lebo ine tam nema co byt.Ale radsej som si priplatila a po niakom roku ti napisem ci mam mach alebo nie.Zatial je krasna leskla a cista bez machu.
Odpovedať
@mateson ale je to iba estetická záležitosť, službu ti podla mna spraví tak isto ako drahšia pálená.
Odpovedať
@srlinka musím súhlasiť, vidím to aj ja u nás v ulici ako vyzerajú tie betonové škridle. A to po 8-10 rokoch. Neviem, možno že dnes už sú iné upravy povrchu. A hlavne mám pocit, že tie červené odtiene tak akosi zoškarednú.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@richardptr A ked sme uz tu pri streche tak chcem aj ja od vas radu.Mam obyte podasie z osb dosiek a chcem dat ryne ale neviem ako nato.Mozem celo podasia obyt plechom a na to dat uz iba ryne.Lebo haky uz su tam nabyte.Chceli sme to dat do polys.a fasady ale ked neviem kedy sa bude zateplovat a tie ryne tam uz chcem mat stale aby som ich pred zateplovanim nedavala dole a aby som ich neposkodila tak to rozmyslam spravit takto.Moze to tak byt alebo dat aj to celo do fasady.Ale potom ich musime dat dole a nanovo dat na strechu.A zasa ked ich tam neham tak my ich fasadnici uspinia od farby.Ak mate niekto niaku skusenost tak porat a napis ci to tak mozeme spravit lebo tia ryne tam potrebujem koli vode a ja ju mam stale na podzemku a potom my tecie do pivnice.Dakujem.
Odpovedať
@mcsmekac Tu niekto roby reklamu svojej firme.V obchodoch ties vam daju dobru zlavu.A kazdy ma niekoho znameho co mu da lacnejsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak sa da na hreben strechy medeny plech tak mach sa uz na streche nebude tvorit.toto mi tvrdili viaceri strechari, ze s tym maju skusenosti, asi ta medienka z toho plechu tomu machu zabranuje v tvorbe.
Odpovedať
@srlinka no velmi som nepochopil z toho co pises, skor keby nejaka fotecka bola. drziaky na ryny pokial viem su bud take, ktore sa davaju pod skridlu a schovaju sa, alebo take ktore sa davaju dodatocne, tiez ich sice nie je vidno, ale nemusia sa dat hned pri instalacii strechy. Ak to chcete dat tak aby sa to schovalo do zateplenia, treba ratat s hrubkou zateplenia, pretoze zlab musi byt pred nim, jedine ze chcete schovany zlab v zatepleni, ale ten sa vacsinou dava na domy tvaru kocka, bez skridlovej strechy, ak nieco ine, tak by bolo dobre aby si poslala foto, aby to bolo vidno, ze co presne mas na mysli. alebo mas na mysli drziak odtokovej rury? :-) takze zlab, odtokova rura, alebo? radsej foto
Odpovedať
@richardptr Rada by som vam poslala fotku ale nemam to nafotene.Tak este ras.Minuly rok my davali skrizlu a pod skrizlu my dali proti vtakomsietku ale haky su nabite na krokvach.Atoho roku som davala osb dosky na podasie a mam aj cela obite s osb doskami.A chcem aby my dali klampiary ryne lebo mam vodu v pivnici .Aked chcem tomu aspon trochu zabranit tak chcem tie ryne.Ale bojim sa ze ked my to budu zateplovat ze my ich zamazu od farby.A tie cela chcem zateplit 2 cm polys.A potom rozmyslam ze miesto toho poly by som to dala obyt plechom a potom uz by isiel dalej na tie dosky polyst a na dom az dole po cokel.A preto chcem vediet ze ako sa to robi alebo ako to spravit aby som uz ryne nemusela davat dole ked chceme zateplovat az neviem kedy.Neviem ci rozu,ies ale uz neviem ako by som to lepsie napisala a vysvetlila ked nemam fotku.Ci sa to da tak spravit alebo sa to tak neroby.Porat.Pekny den.
Odpovedať
@srlinka ahoj. uz asi chapem. tak obit plechom, to sa robi bezne. to nie je problem, spravit sa to moze, alebo plastovymi tanierikmi prichytit 2cm polystyren to tiez nie je problem, to sa takisto robi. je na tebe aku povrchovu upravu zvolis, ci omietka alebo plech. aby ti ryny nezaspinili, tak tam su len dve moznosti, bud ich dat dole ked sa bude zateplovat, co nevidim ako nejaky problem, robi sa to tak bezne, alebo druha moznost je pri zateplovani ich oblepit krycou foliou tenkou takou napr co sa predava na malovanie, da sa kupit napr. 10m2 aleboi 20m2 v baleni. je to cely kus folie, ktory si narezes kolko potrebujes na jednu rynu a das to tam ked sa bude zateplovat. vacsinou sa zlab, to co ide vodorovne so strechou nedava dole ani nezakryva, pretoze to zvycajne nezaspinia, ale odtokova rura, teda ryna co ide vertikalne dole stenou, to sa ako vravim dava dole alebo oblepi. tak asi tak :-)
Odpovedať
@richardptr Dakujem ti krasne.Takze ryne mozem dat aj teras ked nemam este zateplene.Lebo ja som si myslela ze sa to dava az nakoniecpo fasade,Ale ked chcem zabranit vode na podzemku aby my to nestekalo do pivnic tak uz aj teras mozem dat ryne.Ale tie ryne budu sa musiet aj letovat lebo to mam bungalov na 4vody.A keby som tam to oplechovanie teras pod tie ryne nedala a ako sme to planovali tie cela do toho 2cm polys ako aj cele podasie tak tie ryne tam mozem mat a ty co my budu robit fasadu tak by my ich od tej farby nemali zaspinit alebo potom kupim tu pasku a to oblepime.Ale videla som to pod tymi rynami obite plechom a celkom to dobre vizeralo .A keby ze chcem davat ten plech tak aj pod ten plech treba dat ten 2cm polys.Dakujem za radu a odpovet.Pekny den.A ak som na nieco zabudla tak my napis.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?