Aký sklon strechy potrebujeme pre solárne panely?

Profilova fotka
Prosím o radu, aký sklon sktrechy je potrebný pre namontovanie solárnych palenlov, keď nechcem aby vyčnievali??? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
na nete je vela firiem ktore sa tymto zaoberaju.. ale optimalny sklon solarnych panelov je okolo 25-30°.. s tym ze dost zalezi aj na orientacii panelov na slnecne strany.. :-)
Odpovedať
My sme mali nizky sklon strechy a koli tomu nam slnecne kolektory zdvihli...myslim ze sa to da prisposobit akejkolvek streche.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ak chcete prispôsobiť sklon strechy solárnym panelom, najprv musíte vedieť odpovedať na otázku, že aké solárne krytie chce mať Vaša domácnosť a následne určiť typ solárneho kolektora od ktorého závisí korekčný faktor (konštanta ktorá upravuje solárne krytie závislosti od smerovania a sklonu solárneho kolektora). Môžete to zistiť na základe SolarKeymark-u. Kolmo dopadajúce slnečné lúče určujú solárny zisk. Sklon kolmo dopadajúcich lúčov závisí od ročného obdobia. Nechcem Vás nudiť geometriou - vo všeobecnosti: idealný sklon pre kolektory je totožní sklonom zemepisnej šírky. Funguje to podobne ako nastavenie satelitnej anténny. ( ak chcete mať obraz, nebude na to postačujúce totožné nastavenie v Bardejove ako je to v Banskej Bystrici, susedovi ale môžte sa pochváliť, že už máte výše 400 televíznych programov) Pri solárnych kolektorov je to horšie, lebo neviete či klamete sám seba, suseda alebo oklamali Vás. Zistíte len z vyúčtovacej faktúry za energiu. Heat-pipe kolektory pod 30° sklonom, kvôli technológie sú neúčinné. Zemepisná šírka:47,7°(Komárno) - 49,6°(Horná Orava). Ak ne je zabezpečený idealný sklon je potrebné navýšiť absorpčnú plochu, k dosiahnutiu solárneho krytia, čo zbytočne predraží solárnu energiu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?