Aký šindeľ na strechu miesto škridieľ?

Ahoj, máte nejaké skúsenosti so šindľom? Uvažujeme nad fínkym šindľom, celkom sa nám páči, len sme si nie istí životnosťou. Ideme meniť strechu, klasickú škridľu tam nechceme kvôli niekoľkotonovej váhe, plech by bol po tejto stránke celkom ok, ale v podkroví budú spálne a bojíme sa, že keď bude pršať by to dosť dunelo. Čo poradíte?
Odpovedať
tak sorry, je to FÍNSKY šindeľ, sa chlap na mne pobavil, no čo sever ako sever :-D , dá sa nejako zmeniť názov?
Odpovedať
Ahoj název si myslím změnit můžeš, jelikož jsi ty zacala tuhle diskusi, ale nevim.. My žijeme v rodinném baráčku a máme klasické tašky a neměnila bych.. babička má "Norsko-finský :-) "šindel na střeše a doteď si nestěžovala, ale nejsem si jistá o kolik to bude lehčí než normální tašky, přeci jenom ty "pláty" taky něco váží..
Odpovedať
Svetruska, a babi ma ten sindel dlhsie, myslim ci to prezilo uz par mrazov, burok a tak. Ja sa stresujem, ci sa to nejak nezacne odliepat, lebo tie prve sindle co boli su dost nekvalitne. Jasne ze "tasky" su najlepsie, ale fakt je, ze vazia par ton a nas domcek je predsa len trochu starsi, tak ho chceme odlahcit.
Odpovedať
Ahoj, no babca to ma uz asi tak pocitam 6-7 let?maji to i moji rodiče na baráčku a taky tak tech 7-8let a nic nerikali , jsou spokojeni...ale určitě se jich ještě zeptám a napíšu ti..ale opravdu bych se toho nebála ;-)
Odpovedať
Svetruska dik, to nase siahodlhe rozhodovanie skoncilo predsa len na klasickej palenej skridli, nasli sme taku lahsiu.... nakoniec nam to vychadza ako najkvalitnejsia a po zratani celkovych nakladov dokonca i lacnejsia strecha ako sindle. Tak dufam, ze to bude dobre rozhodnutie a posluzi.
Odpovedať
Ahoj, ti říkam tašky jsou tašky :-D ...a zdali tato vyrianta vyjde jeste levneji, tak neni o čem ;-) určitě to dopadne dobře, neboj x-) ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Sindel delam dost casto ,hlavni chybu kterou delaji remeslnici je neodvetrani sindelove strechy ventilackama zvlaste jedna li se o zateplenou strechu a mistnosti kde se topi ,srazi se pak vlhkost ktera nema kde odejit ,Sindel se slepi v jeden celek a spatne odvadi vlhkost a snizuje to zivotnost krytiny.dalsi zavada jepouziti obycejne lepenky tzv.terpapir oznaceniA330H je to je topapir napusteny asfaltem ktery kdyz nasaje vodu tak se zacne kroutit a dela bulvy na sindeli to pak jde videt.jestli budete delat strechu ze sindele vymente vesktere oplechovani pak se dost tezko dostava pod prilepenou sindel
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?