Aký má byť približný rozpočet na strechu 170m2?

Profilova fotka
Chcela by som sa poradiť.Dostali sme prvú cenovú ponuku na strechu. Drevo 190€/m3 celkovo za drevo na strechu 2100€ .Ostatný materiál + krytina mediterran 2300€. Za materiál sa mi to zdá vpohode cena .Strecha má dákych 170m2 klasická sedlová 1 komín. Cena za robotu komplet aj pokrytím,ryne,oplechovanie komína,sietky atd..... 3400€. Je to ok cena? Lebo mne sa to vidí strašne vela. Cakáme ešte na dalšie ponuky.
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... preco 2x ??
Odpovedať
Profilova fotka
@manilla Neviem vymazať tú starú diskusiu uviedla som tam zlú cenu za robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar my mame za drevo 180 e za kubik. Krytina záleží akú si vyberieš. My dávame ruukki s filcom. Ak dávaš fóliu pod krytinu- my dávame šikmú strechu plechovú, jedine tyvek fólia je dobrá, este nam strechár povedal dať nemorene drevo, to moridlo ničí fóliu...mne sa ta tvoja cena nezdá vysoka...
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 Aj nám povedali ze moridlo netreba lebo vraj po 3 rokoch je to tak vytahané od slnka ze tie dosky sú uplne bez farby,neviem čo je na tom pravda. Za materiál ja som spokojná s cenou len za tú robotu sa mi to zdá vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivettstar Cena za prácu si myslím, že je normálna. Minulý rok mne robili strechu. Klasicka sedlová 180 m2 a cena za prácu cca 3200e. Este ma napadlo aký budete mat strop? Betonový alebo trámový s tým, že ho budú robiť strechári?
Odpovedať
Už si pomaly treba uvedomiť, že tí čo vám dávajú tie cenové ponuky vedia, že každý to hneď vycapí na internet a bude sa to "preberať"... Takúto pomerne jednoduchú a nie veľkú strechu treba urobiť svojpomocne, nie je o čom. Všetky cenové ponuky sú nastavené na plus/mínus rovnaké hodnoty, odhliadnuc od niektorých extrémov, ktoré tu už tiež boli (tejto obchodnej taktike hovorím "čakanie na najväčšieho blbca" :), v realitnom sektore je to prevažujúca forma stratégie :)), ak potom bude jasné, že ideš po nižšej cene, tak ti podhodnotia rozpočet a ostatné neskôr dofakturujú, právo je na ich strane..., stále si v tom istom svrabe, do ktorého si sa dostala svojpomocne :), nie som si istý, či to nebude jediná vec na stavbe, ktorú urobíš svojpomocne :). A nie, žarty bokom, ale vravím, že platí doslova veta: "No čo, rozhodli ste sa stavať?", len ona by dnes mala skôr znieť "No čo, rozhodli ste sa, že vám niekto postaví dom?". Tak si ho nechajte stavať... a moc nešpekulujte, pozeral by som hlavne na toho človeka, čo mi to ponúka a nie na to, ako na tej sume ušetriť nejakých 100-200 eur, čo je pri výdajoch za stavbu veľké nič...
Odpovedať
Profilova fotka
@beginner7 súhlasím pri streche je dôležité mat hlavne viac dobrých referencii ako najlepšiu cenu, inak je to potom katastrofa..
Odpovedať
Profilova fotka
Ved jasné,cenové ponuky som si dala urobiť od ludí ktorých mi odporučili známi ktorým tie strechy robili a boli spokojný.
Odpovedať
@ivettstar Cenu mas velmi rozumnu by som povedala, chod do toho.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?