Akú strešnú krytinu na bungalov so sklonom 25st.?

Profilova fotka
Ahojte, potreboval by som poradit ohladne stresnej krytiny na bungalov 8 so sklonom strechy 25 stupnov. Co sa viac oplati plech alebo nejaku skridlu?Najvhodnejsie by bolo keby zo strechy nepadal sneh takze nieco drsnejsie. Videl som aj plech kt je posypany kamienkami a ten je zatial mojim favoritom. Ako sa pocita plocha strechy ihlanoviteho tvaru? Podorys domu je 9x 11,5 m.
Odpovedať
my mame projekt bungalovu 333 (13x10), 25 stupnov...a budeme davat betonovu strešnu krytinu
Odpovedať
Profilova fotka
my máme bungalov 14,10x10,25 sklon 30°, jednoduchú sedlovú strechu a dali sme betónovú krytinu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som pokryvac a pouzivam na vypocet striech tento program http://bramac.sk/hlavna-navigacia/pre... . Z vlastnej skusenosti by som odporucil krytinu Bramac alebo nelskamp. Urcite nie plech. Ked plech tak hlinikovy napr. prefa alebo potom od firmi Isola.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme davali na bungalov 23 z prodomu a externu dvojgaraz spolu 280 m2 keramicku Tondach Stodo bridlicovo-ciernu glazuru,maximalna spokojnost,realizovali ju odbornici,kvalitne drevo,poistna hydroizolacia vsetko spolu 20 000 €. Zalezi ako sa citis financne,podla toho sa môzes aj rozhodovat.Ak si das lacnu bez upravy,drsnu ako vravis,mach bude tvoj priatel,bude nasiakava,zivotnost nizsia,odolnost slabsia , atd...aby nepadal sneh zo strechy,na to sluzia protisnehove zábrany.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mám sklon 25st a dával som Bramac alpská hnedá kuk fotoblog :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My máme sklon 22 st. a dali sme Mediterran Coppo Ferara, naša srdcovka 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Bramac - jednoznačne.
Odpovedať
Ja chcem dávať Creaton
Odpovedať
Tiez budeme asi davat Creaton Balance Ciernu
Odpovedať
smrlak ahoj dočítala som sa vyššie, že staviaš bungalov 23 od prodomu, ako si ďaleko s výstavbou, poprípade, či si niečo menil. My ideme začať na jar, tiež máme tento projekt, ale so zmenami a dávali sme si projektantke dorábať podkrovie. Mohol by si hodiť aj nejaké foto? Alebo rady, čo by si robil inak, ak by si začínal znovu? Vďaka
Odpovedať
Tiež sme dávali Creaton Balance a veľká spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
Vacsina z Vas preferuje betonuvu stresnu krytinu. Aky je cenovy rozdiel pri pouzity plechu namiesto betonovej krytiny, je vobec plechova strecha lacnejsou variantou? Mate niekto negativne skusenosti s plechovou strechou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
cenovy rozdiel medzi plechom a krytinou neviem povedat lebo my sme davali robit cenove ponuky len na bramac, pretože o plechu sme ani neuvažovali... ale suhlasim so smrlak-om že ak si das lacnu bez upravy,drsnu ako uvažuje ssss24 ,mach bude tvoj "priatel".. a k padaniu snehu - existuju snehove zabrany co nie je nejaka draha zalezitost či uz k plechu alebo krytine...
Odpovedať
my pokladame strechy v podstate vsetky, ale dlhodobo najlepsie referencie mame na tondach. najma novinka samba11 z minuleho roku sa chlapom dobre kladie
Odpovedať
@blekytom no my ideme davat plech, konkretne hlinnik, kedze mame modernu stavbu a na skridlu mam normalne alergiu, proste sa mi to nepaci, kazdy dava tu na SK skridlu, na zapade je to trosku ine, staci kuknut zahranicne stranky, plech ma svoje vyhody aj nevyhody, cenovo je to myslim rovnako skoro ale je to skor o tom co sa ti paci,
Odpovedať
Takze ja som si davala teraz robit cenove ponuky. Uvazovala som o plechu, lebo som si myslela, ze to bude lacnejsia varianta.. ja som chcela falcovanu strechu... obycajny striekany plech mi vyratali na 80 az 120 000, hlinníkový pech 120 000 a práca 100 000, ja som chcela variantu hlinníkovy plech co som odhadla mtr+praca na cca 250 000bez krovu... Nakoniec som sa rozhodla pre skrydlu bramac.. cenova ponuka je na cca 80 000 a praca-pokladka cca 25 000, resp. pokladka zadarmo. Ja som chela hrozne tu hlinníkovu falcovanu sterechu, ale nie som ochotna za nu tolko zaplatit. Skrydla mojmu domu neuskodí a co usetrím 100 000 radsej si dam na domcek za ne urobit hlinníkove zaluzky :-) Vyrovnala som sa s tym velmi rychlo, prave preto, ze 90% ludí ma na domoch skrydlu a 10 % plech z tych 10% iba 3% hlinníkove alebo titan-zinkove plechy...:-)
Odpovedať
my mame na dome tondach romanska visnova glazovana, je tam 5 rokov a je stale ako nova...nemenila by som, aj ked teda lacne to nebolo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?