Akú strešnú krytinu na 8 stupňový sklon strechy?

Profilova fotka
Hladám stešnú krytinu na nas domček . Sklon strechy máme 8 stupnov a jediná mi vychádza ruukki monterrey ale mne sa moc nepáči poraďte.
Odpovedať
1
2
5
my davame bramac max 7. je od sklonu 7 stupnov
Odpovedať
Profilova fotka
aj my mame v plane davat bramac od 7° , budeme mat 10° strechu
Odpovedať
dajte si ruukki ak date bramac ten nie je na nízky skoln !!!!!!!!!!!!!! a v žiadnom prípade nie na 8 stupnov
Odpovedať
@m375 je aj Bramac, volá sa MAX 7..je už od 7st.Ale realizácia je trolinku náročnejśia ako pri obyčajných strechách
Odpovedať
Profilova fotka
@m375 praveze bramac ma typ pre sklon strechy od 7 °, aspon to tak ony uvadzaju...
Odpovedať
Profilova fotka
Určite Bramac Max 7°. Ide potom špeciálna folia, pod kontralaty sa dáva také lepidlo čo zapláta dieri po klincoch, tiež spoje folie sa lepia. Potom tá škridla má na vrchu taký cuplík čo zabraňuje vode aby šla dnu cez škridlu.Robili sme s ňou, mám ju v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
Túto otázku som riešil pred mesiacom, Bramac som vylúčil hneď na začiatku. Projekt mám na plechovú krytinu, Bramac má asi 10x väčšiu hmotnosť, pravdepodobne by bolo treba prepočítať krov. Pod Bramacom musíš vytvoriť poistnú hydroizoláciu, v podstate druhú strechu a krytina má len funkciu vizuálnu. A pri sklone 8° z bežných pohľadov krytinu ani nevidím, takže som hľadal čo najlacnejšie a funkčné riešenie.Nakoniec rozhodol pre plechovú krytinu typu klip panel, vyzerá to ako falcovaná krytina, ale realizácia je podstatne jednoduchšia. Takže som sa rozhodoval medzi: Ruukki Classic, Lindab Click, Blisteel Clip-roof, Steeler Klip panel. Nakoniec som objednal Klip panel - Steeler Poprad.
Odpovedať
Profilova fotka
Cmirko, vieš, že škridľa sa už dáva pár tisíc rokov a už vtedy vedeli koľko váži a predsa ju dávali na strechu? :-) Montáž Bramacu nie je vôbec náročnejšia. Aj pod plech ide debnenie tak isto ako pod škridlu, taktiež folia tak isto, akurát sa spoje prelepujú na folii a pod kontralaty sa dáva lepidlo. Ako strechári zvládnu tak isto oba varianti a škridľa je eštetickejšia.
Odpovedať
@pr naročna je hlavne cenovo aj tak nemate záruku že vam bude podtekat a to vám garantujem že bude ta krytina je tam potom ako okrasa neplni to na čo je určená preto musite dat tesniacu pásku pod kontralaty ,plny zaklop kvalitnu foliu všetky spoje prelepit atd atd bramac dávam max od 20 stupnov predajca vam to predá al záruku na robotu dava pokrývač a verte mi na 8 stupnov ani by som taku zakazku nezobral ak by zakaznik trval na Bramacu
Odpovedať
falcovany plech :-)
Odpovedať
hydroizolacne tesnenie, aj laty zatesnit...znamy ich dokonca vsetky obaloval hydroiz.foliou Delta Foxx (financne narocne, ale aspon mu tak realizator dal zaruku ze to nezatecie) a potom daval tusim tondach Rumba.
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo samozrejme že máš pravdu, ale mdena má projekt od Euroline, ako aj ja, tak predpokladám že v projekte ma Ruukki plech, tak neviem či by si si trúfol to zmeniť za Bramac bez statického prepočtu. A klip panel mienim zvládnuť sám, tak ako aj veľa iných vecí na stavbe. Na Bramac by som si netrúfol. A estetickosť je subjektívny pojem, pre mňa je estetické to čo som si zvolil, na modernú stavbu si škridlu ani neviem predstaviť. Mne Bramac na tento sklon neodporučil ani samotný predajca Bramacu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Treba si vždy prepočítať čo lepšie víde cenovo a podľa toho zvoliť vhodnú alternatívu. Ja si na moderný dom neviem predstaviť zas plech, ale to je vec vkusu. Ak v projekte nie sú väčšie rozpätia nosných stien ako 5.5m, nemal by byť problém s nosnými stropnými hradami a hrúbky stien sa dajú vždy pomeniť, aby to staticky vyhovovalo a tiež dať pod ne základ. Záleží kto nakoľko je ochotný zmeniť dispozičné riešenia domu a tiež od peňaženky.
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo predstav si,ze staviame krasny moderny bungalov a davame plech.stresnu krytinu :-D asi nevies,ze dnes uz sa vyrabaju plech.strechy s roznymi povrch.upravami, a su na nerozoznanie od pravej skridle;-)
Odpovedať
súhlasím s @kapa34 :) my máme tiež bungalov a máme plech a sme spokojní :D Sklon strechy 16°
Odpovedať
@suffo skôr si myslím, že dnes sa na moderné domy so šikmou strechou dávajú prevažne plech. krytiny... škridla sa dáva prevažne na katalógové domčeky a domy mediteránskeho štýlu... my máme sklon strechy tiež veľmi malý a dávali sme ruuki - falcovaný plech... na našom dome si škridlu teda vôbec neviem predtaviť..
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka936 @micka21 vdaka baby:-)takze uz sme tri co nesuhlasime
Odpovedať
Prosím vás, aký je rozdiel medzi Ruukki Classic a falcovanou krytinou od Ruukki? Lebo vyzerajú rovnako. Rozdiel je v spôsobe ukladania na strechu alebo v čom? Ja som z tých plechových striech zatiaľ blázon.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero skusim to nastudovat:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero no som z toho jelen taky tak:-D...ale mne pripada ta falcovana ako keby bola na uplne rovne strechy, a ta classic je vhodna na nizke sklony?!?
Odpovedať
falcovanie doslova znamená "skladanie" , takže ide o to, že ten plech sa skladá dokopy... aspoň teda ja si myslím... my máme jednu strechu dosť šikmú a druhá má sklon myslím iba 4 st. a použili sme Ruukki Classic, a je to falcovaný plech, tak si myslím, že to je hovorový názov. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kapa34 Bude to krásne, ked zlezie farba z plechu a nedaj bože chytne ju silný vietor a strechu máte preč:-)
Odpovedať
@suffo nehnevaj sa, ale somariny píšeš 8-)
Odpovedať
Dobrý den. U plochých střech je rozhodující, jakým způsobem se krytina spojí a do jakého spádu bude bezpečná. On ten výraz falcovaná krytina neříká nic o tom, jak se spojuje, ale jaký je její tvar. Může to být nějaký prolis v podlélném směru ve tvaru různě vysokých trojúhelníků, sinusoid a rovnoběžníků. Například často používané skládané plechové krytiny s označením KBO. A podle spádu, který chceme zastřešit je nutné všechno dělat. A pro ty naprosto minimální spády se jako spoj velmi často používá dvojitá stojatá drážka ( http://www.rheinzink.sk/114.aspx ), kterou mimochodem roky rokoucí používají všichni klempíři. Tato stojatá drážka se vytváří na místě, dříve většinou ručně a v dnešní době je na to elektrické nářadí. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@tinka936 To je realita. Videl som plechovú strechu čo dal dole vietor a tiež mi volávajú ľudia či neviem kto farbí plech na streche.
Odpovedať
@suffo tvoj názor ja ti ho neberiem ;-) ja zase poznám x domov, ktoré majú plechovú krytinu viac ako 20 rokov a žiaden problém. Myslím, že to všetko závisí od strašne vela faktorov, od kvality plechu až po samotné plechovanie.... takže tolko k tomu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam sklon 4°. Mam tam foliu Fatrafol 810. Som si vedomy, ze ma caka mozno o 20-30 vymena, no mal som to za super cenu. Falzovany plech je fajin volba! Urcite nie imitacie skridiel a ine gyce.
Odpovedať
Profilova fotka
@suffo Milý Ing. Attila, niekedy sa síce natierali plech.strechy štetcom to je fakt.Dnes doba našťastie pokročila a technológia výroby týchto plechov je diametrálne odlišná.Takže o zliezaní farby by som tu s Tebou nedebatovala ...(každý gazda dnes svojho koňa chváli....) Taktiež sa plechy kedysi voľne ukladali na seba,preto ich aj sfukovalo a stále tie staré aj naďalej sfukuje. Ak pripevníš plech v niekoľkých bodoch šrúbami ako Ti ju môže vietor sfúknuť?!?....Ak by prišiel aj uragán,ktorý by to dokázal,tak Ti vezme aj tu spomínanú Tvoju škridlu....
Odpovedať
Profilova fotka
škridla sa dá dať naspäť lahko, ale plech nie. časom šroby pustia, a novú strechu dalo dole, nie starú. Potom ľudia kupujú plechy lebo sú lacné, tie kvalitné sú drahšie ako škridla. Plechy dáva chudoba.
Odpovedať
@suffo nie je plech ako plech...a plechy nedava len chudoba, ale aj napr. taki, co chcu mat pekne moderne domy, bez toho, aby skridla narusala celkovy look domu. Alebo aj taki, co nechcu zbytocne zatazit celu stavbu tazkou skridlou atd....kazdy si da, to co sa mu paci,,, mne sa napr.skridla nepaci a tiez ju nekritizujem. a k otazke, my dvavme falcovany plech, ale mame 12 stupnovy sklon.....bramac 7 nam hned strechari vyhovarali, aj ked sme ho ani nechceli :-))).
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?