Akú skladbu plechovej pultovej strechy so sklonom 10°?

Ahojte. Postupne oslovujem strechárov aby mi spravili CP na realizáciu strechy spolu s materiálom. Každý strechár navrhuje inú skladbu strechy. V projekte bola iná strecha ale chcem inú takže toho sa nedá moc držať. 1. Strechár: - Krokvy 100x260 - 1. debnenie OSB dosky - vysokodifúznu fóliu - kontralaty - 2. debnenie osb dosky - kašírovaná hydroizolačná fólia - plech 2.strechár - Krokvy 100x260 - 1. debnenie laty - vysokodifúznu fóliu - kontralaty - 2. debnenie laty - kašírovaná hydroizolačná fólia - plech 3. strechár ten sa najviac približuje projektu aj hrúbkou krokiev aj to že chce dať nadkrokvovú izoláciu ako bola v projekte. - Krokvy 100x180 - Nadkrokvová izolácia 12cm Bramac Therm TOP s poistnou hydroizoláciou - kontralaty - plech Hovorí že netreba dať debnenie pod tú nadrkokvovú izoláciu. Síce je drahá ale ušetrím kopec na dreve, fóliách, robote a tiež medzi krokvy a pod krokvy nemusí dávať toľko minerálnej izolácie. A ušetrím miesto pod krokvami kde v najnižšom bode kde bude sprchový kúr v kúpeľni dosť pomôže. Ktoré riešenie by bolo najlepšie a prečo? A argument že nadkrokvová izolácia je drahá nechcem počuť. Ďakujem.
Odpovedať
Pozor na OSB dosky v podstreší. Výrobcovia krytiny ich výslovne zakazujú. Okrem iných nevýhod ich zloženie vážne poškodzuje strešné fólie. Osobne by som plech na strechu nedával, ale asi máš na to svoje dôvody..
Odpovedať
@kajo873 to 1. riesenie je teda riadna hovadina - vysokodifuzna folia na OSB dosky?? Treba si najprv nastudovat aky tie jednotlive vrstvy maju vlastne zmysel.
Odpovedať
@pripad001 Hej tie OSB by som nedal ani ja. A ten plech? No nízky sklon a jedine Bramac MAX 7° tam by šla. A Skôr verím plechu v celku než Škridle pod ktorú môže zatiecť keď bude fúkať a bude hnať vodu. Strecha je otočená na sever takže pri tej betonovej škridli a jej povrchovej úprave si myslím že by tam bolo riziko nadmerného tvorenia machu. Držal som ju v ruke a nezdal sa mi ten povrch. Keby mala glazúru ak opálená tak by som možno uvažoval. Svokor má keramickú lesklú glazúru otočenú tím istým smerom a po 10 rokoch už sa tvorí mach. Plech bude Ruukki Clasic. A plech sa mi páči, možno budem nadávať raz ale to uvidím časom.
Odpovedať
@kajo873 Takze takto: Ten prvy vobec netusi, co robi. OSB doska v ziadnom pripade. Ten druhy ide na istotu, to sa mi paci najviac. Ja to mam podobne, akurat bez prveho debnenia. A to tretie bude asi najdrahsie ale chyba mi tam jedna podstatna vec - plne debnenie. Na kontralaty chce dat Rukki classic? To by ma zaujimalo, ze ako :-| Aky je cenovy rozdiel?
Odpovedať
OSB doska nie je predušná a nesme sa dávať do podkrovia kde sastretáva teplý a chladný vzduch .. mám to potvrdené aj od strechárov aj na reálnom príklade kde museli osb dosky vytrhať..
Odpovedať
@matorado Aha nie na kontralaty ešte pôjdu laty 10cm široké. Cenový rozdiel? No keď rátam aj následné riešenie pod krokvami, izolácia konštrukcia ... Tak to vyjde okolo 1500€ lacnejšie to tretie riešenie. Ale bez toho plného debnenia. A samozrejme tie laty na kontralaty idú A máš na tom druhom plnom debnení kašírovanú fóliu? Akej značky? Mne sa tam na tom riešení nelúbi že je to poistná hydroizolačná fólia ale keď sa na ňu položí plech a každých 10 či 20 cm sa prederaví šrobom, tak to sa mi nezdá. Takto keď by bola tá nadkrokvová s hydroizolačnou fóliou tak tam tie kontralaty pod ne ide tmel, takže poistná hydroizolačná fólia by nemal byť nikde prederavená.
Odpovedať
@kajo873 No tak ked je to tretie najlacnejsie, nad cim rozmyslas? Neviem, co je kasirovana folia, ale: My mame medzi falc. plechom a plnym debnenim bitumenovu foliu zn. Bauder. Je to v ramci uceleneho systemu Prefa, takze som to neriesil. Treba si ubedomit, ze pri plechovej krytine so stojatou drazkou ma ta folia trochu iny zmysel ako pri skridle. Skridlu podfukne, podtecie, tam treba realne poistit tu vodu. Plech zase kondenzuje odspodu a to bez ohladu na atmosfericke zrazky. Cize poistujes hlavne zivotnost toho debnenia. Dierky neries.
Odpovedať
@kajo873 co by si nadával, ideš na to poctivo, vieš prečo chceš plech, zháňaš informácie, overuješ robíš si poctivý výber. Nenaleť na lacné riešenie a ak mne niekto kedy povedal, "lebo takto sa to robí" poďakoval som mu a poprial hodne naivných investorov, ale o mňa prišiel.
Odpovedať
@pripad001 Tak len robím prieskum a tolko názorov a riešení čo je mám z zmetok. A čo hovoríš "lebo sa to tak robím" to dvaja strechári keď videli 180mm krokvy tak že to je málo robili sme takúto strechu s 220mm krokvami. @matorado No najlacnejšie je to v tejto skladbe. Ale či je správna. Či tam netreba medzi nadkrokvovú izoláciu a krokvi ešte aspoň difúznu fóliu alebo teda plné debnenie. Potom sa tá cena vyrovnáva.
Odpovedať
@kajo873 http://www.bramac.sk/hlavna-navigacia... "pokládkou panelu sa nahradia 3 úkony - debnenie, tepelná izolácia a strešná fólia" Kludne si to over v Bramacu.. Len som si fakt neni isty ci sa touto skladbou da usetrit. Na nete som nasel ceny pri najmensej hrubke 80mm ze 24€/m2. Pri 220mm hrubke, co je ekvivalent mojej vaty 40cm, je to 50€. Debnenie stoji 4€/m2, foliu som mal za 1,1€ tyvek. Robil som si to sam.
Odpovedať
@matorado Hej ved toto som videl aj ja. Ale čo pozerám foto z realizácie aj v technických manuáloch najčastejšie vidím aj debnenie. Ale to je už asi len o dobrom pocite.
Odpovedať
@matorado Pozeral som tvoju strechu. Ako píšeš, máš skladbu bez toho prvého debnenia. Len fóliu a na nej kontralaty a potom plné debnenie. Lenže ja keď budem dávať izoláciu medzi krokvy sa bojím aby nepovytláčala izolácia tú fóliu. Ale zvažujem to riešenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kajo873 To sa tak bezne robi, len neviem, po aky sklon. Akurat nesmies mat najobycajnejsiu foliu, ale taku, ktora funguje kontaktne, cize aj bez vzduchovej medzery.
Odpovedať
@matorado A to ako zistím aká to je? Navrhnutú mám Delta vent plus
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 podľa popisu by to mala byť DELTA-VENT S / DELTA-VENT S PLUS
Odpovedať
@jan45 Hej to je ona. Čítal som technický manuál. Pomocou nej sa dá vytvoriť vetrotesná vrstva nad krokvami. A môže sa o ňu opierať izolácia. Asi pôjdem do takej skladby. Bude to najrozumnejšie a cenovo najvýhodnejšie. -krokvy - fólia - kontralate -plné debnenie -fólia - krytina
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@charon88 vies kolko stoji Bramac Therm ? ano je to super riešenie , ale nie na naše a vaše penaženky . A duplom Top a nie Basic . Top da ten čo ma Ačkovu strechu. Kto má valbu , totálny nezmysel davat Top.
Odpovedať
@charon88 No chcel som tú tretiu možnosť s Bramac tom therm. Ale nacenili mi len izoláciu na 7500€. A keď som si to všetko prerátal, tak ma toto riešenie vyšlo o 3000€ drahšie než ostatné. Takže nepôjdem do toho. Aj keď by som si to rád dal.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kajo873 aky maš vnutorny rozpon stavby.
Odpovedať
@schloss Vnútorný rozpon mám na poschodí 8,12 x 13,12.
Odpovedať
@kajo873 A nechyba ti tam zvukova izolacia? Ci ta folia plni aj tuto funkciu? Plechove strechy su hlucnejsie – napr. pocas dazda...
Odpovedať
@paulz Bol si už v dome ktorý má plechovú strechu a prší? Je to počuť minimálne až vôbec.. Keď prší silno tak počuješ šuchot kvapiek aj z vonku čo dopadajú na zem ked je otvorené okno. Zvuková izolácia neviem čo máš tým namysli, ale mám ta SDK-vzduchová medzera-36cm izolácie - paropriepustná fólia - 5 cm vzduchová medzera - plné debnenie - poistná fólia s nakašírovanou tlmiacou vrstvou a na nej plech.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?