Akú ľahkú strešnú krytinu na bungalov?

Profilova fotka
Ideme stavať dom a prišli sme na to, že náš bungalovček poriadne "nebude držať v kope". To znamená, že protiľahlé steny nemáme ako spolu uchytiť, také dlhé nosníky vraj neexistujú a preto by sme potrebovali čo najľahšiu strešnú krytinu. Máme na pláne Mediterran coppo ferara, ale neviem, či to bude vhodné, máme aj nízky sklon 22 st. Neviete mi poradiť? :-( Plechovú strechu ale vylučujem, tá sa mi nejak nepozdáva. ĎAkujem za rady :-)
Odpovedať
tomu nerozumiem. nemate v bungalove potom stredom alebo ako este nosne steny? nosniky sa predsa nedavaju len na obvodove murivo ci? moc tomu fakt nerozumiem
Odpovedať
Profilova fotka
Je to dom s otvoreným krovom, stredom nie sú nosné steny a nerobí sa strop, tak neviem, inak je to dom Alfa 99 od Wranders. Ja tomu tiež nejako extrémne nerozumiem, ale bolo mi tak povedané. :-(
Odpovedať
hmmm tak to netusim teda
Odpovedať
ahoj simca, ak tomu spravne rozumiem, tak niesu v dome ziadne nosne steny??
Odpovedať
simca 79: mi chces tvrdit ze projekcna firma predava katalogovy dom, ktory nedrzi pokope? radsej sa pozrite ako je riesena statika, mozno vam len nieco uniko ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
MOžno som sa nejako blbo vyjadrila :-N , väčšinou všetky domy majú strop a ten to nejako zviaže dokopy, nie? my strop nemáme, jasné, že nosné steny sú. Len by ma zaujímal ten Mediterran, či je možné na takú strechu bez stropu dať. Či to nie je ťažká škridla. 8-)
Odpovedať
sesternica ma sice individualny projekt, ale tiez nerobili strop. Robili im vaznikovy krov a vraj nieje problem. Tiez nemali naprojektovanu stredovu nosnu priecku, ale urobili ju. Pan z realizacnej firmy im ale povedal ze to netreba, dokazu vraj urobit strechu na mury od seba vzdialene aj 30 m bez stredovej nosnej priecky. A idu davat tiez mediterran. Pozri sa ako su robene napriklad predajne LIDL. To iste a maju skridlu.
Odpovedať
a v projekte mate aku stresnu krytinu pouzitu? ak tomu spravne chapem nedavate strop a cely dom bude otvoreny a bude vidiet krov? alebo bude otvorena len cast nad obyvackou a ostatne izby butu strop mat?
Odpovedať
urcite tam mate navrhnuty stužujuci veniec, pripadne nejake prievlaky, na ktorych bude ulozeny krov
Odpovedať
Profilova fotka
Mima, v projekte máme krytinu Bramac. Celý dom bude otvorený, nad všetkými miestnosťami. Takže Mediteran v pohode? =-)
Odpovedať
podla mna mediteran je ako bramac. mozno niekto bude namietat no zda sa mi ze su podobne
Odpovedať
a ved to ti poradi aj stavebny dozor pripadne zavolaj tam kde ste kupovali projekt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
maja31 - Dobrý den. Akú lahkú strešnú krytinu si vybrat ? Poradte kto má skúsenosti . Ide nám hlavne o kvalitu aby to vydržalo . Cena je druhoradá . Zvažujeme Rovu ale máme ponuku aj z Blach Stalu. Príjmeme aj iné návrhy. Dakujem pekne --- odpovedajte "maja31"
Odpovedať
a co tak kanadsky sindel..... my mame a sme nad mieru spokojni :-D na 150m2 necela tona + cele bednenie tak pocitam do 5ton na celu strechu.... styri izolacie paro prepustna folia,dosky,asfaltova folia a kanadsky sindel. zivotnost nic moc 15 -25rokov ale nebudeme musiet davat ho dole ale jednoducho nan nalepime dalsiu vrstvu sindlu.....nepraskaju nam mury-omietky,lahka strecha, tondach,bramak taske strechy a dost popod skridle podfukuje a popod plech tiez a pri plechu moze po case odist tesnenie na srubach a tak moze zamakat....a podobne problemy vzmikaju pri stresnich oknach,ked tesnenie-silikon odide tak treba si tiez nato dat pozor lebo taky silikon tiez nevydrzi vecne 3-5rokov....tak vela stastia pri rozhodovani a vyberani 8-)
Odpovedať
my sme si vcera vybrali plech od BlachoTrapez na nas pristresok, maju super vyber farieb (asi 50). Len my este riesime sklon, oni tvrdia, ze nemoze ist na strechu s nizsim sklonom ako 30 stupnov, ale keby to bolo nad 30 tak si uz dam skridlu normalnu.......my mame 26° moji rodicia maju na dome plech od Stamina uz pat rokov, su velmi spkojni, zatial ziadne problemy, aj farbu drzi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my šindel moc nemožme lebo sme na dost vlhkej pôde takže odporúčanie od strechárov je plech Nás len dost zujíma kvalita polských krytín lebo sú o dost lacnejšie ale nevieme ako je to s kvalitou.
Odpovedať
Profilova fotka
Mi sme dali Regamet je tam rok a v pohode. A aj cena bola vyborna. Dali sme najprv urobit cenove ponuky po viacerych firmach a Rova vychadzala najlacnejsie a ked som povedal obchodnikovi z Regametu cenu konkurencie hned nam urobil lepsiu cenu :-)
Odpovedať
@simca79 cauko my mame bungalov 1082 od eurolainu no ties nemame strop ale vnutorne nosne steni to vyriesa a davame bramak a ta je dost taska .tak potom nechapem
Odpovedať
Profilova fotka
@bubububu , prosím ťa, ako máte vyriešené stropné osvetlenie, keď je otvorený krov? 8-)
Odpovedať
@simca79 vsetky kable pod sadrokartonom a len same bodovky sem tam nejaky lustr ale ten je zaveseni od hradov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@bubububu ahojky, citam,ze staviate bungalov 1082 ako sa dari?? aj my by sme ho chceli stavat, objednavame projekt, ako ste daleko so stavbou, ako sa dari?? staviate svojpomocne?? vdaka za odpoved...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
ahojte chcem sa spytat psl .. my by sme chceli tiez otvorit krov ale na polo deka by bola len nad oddychovou castou a otvoreny by bol v obyvacke a kuchyni a galeriou by sa vychadzalo nad obyvackou .. len nas odhovaraju od toho ze na budu praskat bocne steny ked si to bude sadat lebo mame A ckovi krov ... na strechu by sme chceli pouzit isotec .. ma s tym niekto skusenosti .. ? dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?