Aku krytinu dat na PULTOVU STRECHU do tych 7stupnov mozno niejaky supen navyse..

Cawte...chceme stavat dom..a mame navrhnute v nasom projekte..pultove strechy do tych 7 stupnov...a rozhodujem sa co bude lepsie falcovany plech alebo skridlu ? Co je cenovo draksie a dake vyhody nevyhody plechu alebo skridle..dakujem za rady strechaci :)
Odpovedať
Ja by som na taký sklon volil strešnú fóliu priťaženú štrkom
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek7291 Aj keď to záleží od konkrétnych výrobkov ale cenovo to môže byť rovnaké, funkčne budú tiež obidve riešenia tak na tvojom mieste by som si vybral materiál ktorý sa ti najviac hodí k celkovému vizuálu domu a nechaj projektanta nech to vyrieši po technickej stránke.
Odpovedať
Dajte vzorovanu lepenku
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek7291 Ja by som dal plech... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marecek7291 kedze si z okolia ruzomberku predpokladam, ze tam mate za rok viac snehu, ako napr v komarne. sklon strechy je preto trocha maly, ale nieje to zase taka tragedia. radsej by som (kvoli snehu) volil plech, aby sa ten sneh dal lahsie zosunut dole + plech je lahsi ako skridla, cize zataz na strechu pri snehu bude mensia,ako pri skridli. dobre by bolo mat aj betonovy strop. kvoli odhlucneniu.
Odpovedať
@marecek7291 trapezovy plech od 8 st. napr. Maslen
Odpovedať
....mame pultovou strechu sklon 7° v projektu jsme meli palenou tasku Bramak...bohuzel se nam libila leskla glazura,ktera i dele vydrzi,coz v provedeni tassky na 7° nebylo v nabidce,zaroven firma,ktera nam strechu zhotovila,nam predem oznamila,ze sice vyrobce udava,ze je vhodna taska na 7° ale garance,ze nam bude zatekat zadna,vetsinou jsou ty tasky vhodne od vice stupnu..nakonec jsme se rozhodli pro hlinikovy plech Prefa...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dal pozink plech na rovnaky sklon a uz by som do plechu nesiel dost puka ako sa stahuje a roztahuje napriklad ked vide slnko a zajde.
Odpovedať
@13kovi13 a ked prsi na ten plech alebo fuka...pocut to v obytnych miestnostiach dost ci ?
Odpovedať
Profilova fotka
Vobec nieje hlucny pri dazdi ako sa hovori jedine co pocut je to pukanie pri roztahovani. Pri fukani tiez nic nepocut ked je dobre posrobovany.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?