Ako zazimovať nedokončenú plochú strechu?

Ahojte, poradte ako zazimovať plochú strechu, stavba je z porobetónu, ploché strechy nestíhame dorobiť, čiže na zimu bude len betón. Je mi jasné, že je tam riziko roztrhnutia muriva, keď namokne a zamrzne. Plánujem to zakryť foliou, ale bude to stačiť? Budem rád za každú radu a skúsenosť.
Odpovedať
Folia bude pretekat. Bolo by dobre nalepit asfaltove pasy,ktore sa vyuziju ako parozabrana a docasna hydroizolacia.
Odpovedať
určite hydroizolácia - asfaltové pásy, prípadne falošný krov, fólia bude na 100% pretekať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez sme takto skoncili pred zimou... ziaden problem v tom nevidim, zohnat hrubsi igelit, da sa kupit v kazdych stavebninach, natiahnut na mur aby sa tam nedrzal sneh a na ja rpokracovat. A ze snezi do vnutra buduceho domu to vobec nevadi.. radsej ochranit murivo. No my sme mali uz aj vence. My sme s tym ziaden probelm nemali. A to ze hydroizolaciu na 3mesiace natahovat.. to su uz ake rady ked tam budete pokracovat na jar v stavbe... JOj niet nad rady odbornikov. Ja pisem z osobnej skusenosti a problem sme nemali. Nezabudni to zatazit tehlami :D aby neuletelo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@andyfoto joj skoda, ze je to len otazka, ale urcite by si sa opravil. Ked si poriadne precitas prispevok od @ivamarr tak pise ze budu mat uz beton, cize sa da predpokladat, ze uz strop budu mat hotovy, len ho nestihnu dokoncit, cize rady o hydroizolacii su namieste. Pokial uz vrch je vyspadovany, staci nalepit hydroizolaciu. Ta potom moze ostat aj pod konecnou upravou strechy. Pokial nie, skutocne tak ako pise @achelan urobit aspon nejaky falosny krov, resp. vyspadovat strechu a tu potom zakryt foliou na skleniky / foliovniky (je dostatocne hruba), na bokoch foliu pribit cez dosku na mury a hore dostatocne pozatazovat tehlami. Tuto foliu mozete zvarat obycajnou klasickou zehlickou, tekze aj spoje su izolovane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?