Ako uložiť stropné trámy na bungalove?

Mám spravený veniec na bungalove (11radov ytong + veniec na 300-ke stena ( 5cm EPS, 25cm veniec vnútorná strana steny) a potrebujem uložiť niekde stropné trámy. Spravil som nosné steny aj so základom kvôli tomu len neviem ako ich položiť na obvodovú stenu keďže je len 30-ka a veniec je 25-ka a na nu pôjde pomurnica 18-ka. Vnútorná čistá strana je max 9-10cm a to je asi málo na položenie stropného trámu však?? Vnútorné steny nie je problém ale ten vonkajšok..... Asi budem môcť dať stropné trámy len nad izbu, kúpelku, chodbu, kuchyňu, a tech miestnosť. Alebo máte nejakú radu?
Odpovedať
Profilova fotka
@snoophy pozri na tychto schemach striech, ako sa to zvykne robit Obrazky su odtialto: http://de.wikipedia.org/wiki/Pfettendach http://de.wikipedia.org/wiki/Sparrendach
Odpovedať
@snoophy ak ešte nemáte drevo tak spraviť krov ako samonosný, t.j. väzníkový
Odpovedať
neviem či správne rozumiem tvojej otázke, ale chceš dávať pomúrnicu a stropné támy do jednej výšky? ja som to robil inak a myslím že aj bežný postup je taký. tam kde potrebuješ položiť stropné trámy ich polož cca 5 -7cm od vonkajšej strany múra. obmuruj priestor medzi nimi a tam kde na múr nejdú vôbec (stropmé trámy idú rovnobežne s obvodovým múrom), domuruj na veniec murivo do výšky stropných trámov. pomúrnica ide až na túto úroveň, t.j. nad trámy. tým pádom musíš "nadvariť" sktrutky na uchytenie pomúrnice, aby ti dočiahli. (ak ich použiješ)
Odpovedať
18-ka pomurnica? a naco? ved bezne sa dava 15-ka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako hovorí martin stropné trámy sa zmurovávajú pod veniec.. Keď je to bungalov na čo sú ti stropné trámy? Sadrokartón sa dá zavesiť aj na klieštiny, alebo ich priznáš a zavesíš ho priamo na krokvy - tak to idem riešiť ja v obyvačke a kuchyni..
Odpovedať
Najprv stropné trámy na lepenku,do nich zapustit pomúrnicu
Odpovedať
@snoophy pozri môj fotoblog ako som to robil. Viem je to iný prípad ako ty píšeš aj s pomúrnicou ale možno ti niečo z toho pomôže. Usudzujem že podľa projektu si mal navrhnutý iný typ stropu a ty by si tam teraz chcel dať drevené trámy. Ja by som asi išiel za projektantom (ak to nie je katalógový projekt) a prekonzultoval to s ním. Ak v projekte nebolo s dreveným stropom rátané nech on povie či je to možné dodatočne dorobiť alebo nie.Ja mám trámy uložené na venci od 150-200mm. Veniec je šírky 300mm, zvyšok za trámom je domúraný YTONG-om.
Odpovedať
@philos stopné trámy sa nezamurovávajú pod veniec - tlačili by na jeden bod, tlak by sa nerozkladal. Poradie: veniec. stropné trámy, pomúrnica, krokvy. Vidieť to aj v mojom fotoblogu tam kde je začatá strecha. fugy medz trámami sme domurovávali potom.
Odpovedať
Profilova fotka
Hej.. http://m2.zoznam.sk/ponuka_891164_2-i... A pri stavbe tohto bytu som bol a ver či nie je to položené na 20cm ytongu a obmurované a na stropných trámoch je poter..
Odpovedať
@philos Neviem čo sú to za byty a ako sú konštrukčne riešené. pri dome by tlačila na hrady pomúrnica, ktorá prenáša prakticky celú váhu strechy. to je niekoľko ton materiálu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Zdravím Vás, Takže stropné trámi sa voľne kladú na veniec vypodložia sa hydroizoláciou a do priestoru medzi trámami sa nalepí porobeton do výšky trámu. Na to ide potom pomurníca a ďalej krokvy.Dobre som to pochopil?
Odpovedať
@marecko1 Neviem ale podla mna sa ani jedna cast stresnej konstrukcie nekladie "volne". Ved ti to spadne na hlavu. Nejak sam, alebo svojpomocne alebo ked nevies, nerob to. Ty maximalne tak mozes navrtat (chemicke) kotvy, podla projektovej dokumentacie a podlozit ich hydroizolaciou. Ostatne nechat na niekoho kto s tym robi, tesari, firma. Ze to je asi najdrahsia cast domu/hrubej stavby/rekonstrukcie ti asi nemusim pripominat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?