Ako spravne zvoliť skladbu strechy?

Dobry den.potreboval by som poradit so skladbou strechy.Strecha bude pultova s plnym zaklopom a pokryvka bude s trapezoveho plechu.Je na plny zaklop vhodna OSB3 doska?Ktora varianta z obrazkov je lepsia, z alebo bez odvetravacej medzery pod plnym zaklopom?nerad by som urobil chybu.vopred vam dakujem :-)
Odpovedať
pod OSB doskou dajte odvetranie pod krokvy treba dať ešte jednu vrstvu tep. izolácie - máte tam kopu tep. mostov!
Odpovedať
Profilova fotka
skus @janvirostko - on tu na MS zavesil ako to ma vyzerat - poprípade ti poradí podla tvojich mozností tak ako mne :)
Odpovedať
no, podľa docenta Kutnara radšej neprevetrávanú a pri malých sklonoch, kde nie je dostatočný komínový efekt o to viac. Odôvodnením je nasávanie vlhkosti do konštrukcie. konštrukcia by nemala dovoliť nasávaniu vzduchu do konštrukcie, ale na druhej strane umožňovať unikanie pár pri expanzii vzdušnej vlhkosti. Dodržať treba klesajúcu hodnotu faktoru difúzneho odporu smerom z interiéru von a ako upozornila @blacksr zabrániť vzniku tepelných mostov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
toto je laická debata, 30cm sendviču z dreva nie je tepelný most a je tam parozábrana . S časťou "podľa docenta Kutnara radšej neprevetrávanú a pri malých sklonoch, kde nie je dostatočný komínový efekt o to viac. Odôvodnením je nasávanie vlhkosti do konštrukcie. súhlasím.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, nasla som tuto diskusiu, kedze riesime podobny problem. Chcela som len vediet, ci ste teda nechali tu odvetravaciu medzeru ci nie? A ako to vypada po 2 rokoch
Odpovedať
Profilova fotka
@macko_1 určite s medzerou, po dvoch rokoch, kto by to otváral?
Odpovedať
Urcite by som nedaval vatu, su aj lepsie riesenia za stejnu cenu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?