Ako správne poskladať odkvap do strechy?

Profilova fotka
Kto by mi vedel poradit? staviam bungalov a chcem mat pod zlabom podhlad z osb dosiek. a neviem kde mam dat rynhaky pretoze ak ich dam na krokvy tak bude malo niesta medzi rynhakom a osb doskou (malo miesta na lepidlo, styrodur a omietku) alebo rynhaky mam dat az na latovanie co by bolo najlepsie , ale zase ked ich tam dam tak folia bude pod zlabom, cize ak bude nedokonalost v krytine tak voda bude odtekat do toho podbitie a nie do zlabu, prosim poradte ako to mam spravit.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, chýba ti tam okapový plech , ktorý by mal zabránit stekaniu na podhlad, robí sa to po konštrukcii strechy, najprv ide konštrukcia, okapový plech, fólia, kontralata, strešná lata, rýnové háky a rýna a potom škridla, najlepšie by to bolo treba asi rozobrať a dorobiť ten okapový plech,osobne s tým aj ja pracujem, som tesár a klampiar. ináč rýnové háky idú na kontralaty.
Odpovedať
ja som krytinu daval sam,jednoduche A bez vikierov a zlabov tak preto,mam priznany krov,poradie bolo po krove. 1.Tatransky profil 2.Okapove plechy. 3.Folia. 4.Laty po krokvach. 5.Laty na krytinu / vyrazene asi 1 cm hlboko v miestach,kde bol nabity hak/ 6.Vetraci pas a ochranna mriezka proti vtakom 7.Haky / kolmo na laty pre krytinu som nabil asi 15 cm kusy lat a na to som pribijal hak,aby som nemusel tvarovat haky./ 8.Krytina
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?