Ako spojiť odkvapové žľaby?

Dobrý deň , vedel by mi niekto poradiť čím je lepšie spojiť odkvapové žlaby pozinkované, či tmelom alebo žlabovou spojkou? dik
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, urcite radsej prelozit a v spoji pouzit tmel, nie len na okraj ale pod tu prekladanu cast, staci 3-4 cm zatial som nevidel zlabovu spojku ktora by vydrzala tak dlho ako zlaby.
Odpovedať
Určite tmel ,spojky majú gumové tesnenie ktoré dlho nevydrží.Preložiť žlaby 6-7cm,dať dva pásiky tmelu a dobre zatiahnuť do seba preložené žlaby.Dobrú skúsenosť mám z tmelom SIKA FLEX je to lepidlo s tmelom ,po zaschnutí problém od seba odtrhnúť,žlaby by mali byť suché,na mokrom tmel zle drží.
Odpovedať
Profilova fotka
Tmelom Sikaflex.
Odpovedať
Profilova fotka
lepidlá časom pustia, letovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim s jan45@ ale zinkove alebo medene zlaby su o dost drahsie. Inak lepidla ktore pouzivame my vydrzia dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
@klient1211 http://www.denbraven.sk/specialne-tme... denbraven ma aj sfarbene ako kov, ale neviem presne ako sa to volalo.. FIX nejaky polyuretan...
Odpovedať
Profilova fotka
@klient1211 http://www.denbraven.sk/ms-polymerne-...
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 rozhodne lepiť kvalitným tmelom. Ten čín, ktorý tak obhajujete podlieha tzv. cínovému moru. Treba si tu naštudovať, možno zmeníte názor. http://sk.wikipedia.org/wiki/Cínový_mor
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 , cínový mor sa týka cínových nádob, ktoré majú vysoký podiel cínu, bežná pájka je dobrá už pri 40% olova,to ruší krehkosť cínu.
Odpovedať
@jan45 tiez by som pouzil asi tmel, nam letovali a za chvilu to tieklo, ale je mozne ze robosi mali ruky naopak prisite ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr tmel je vhodný na poplastované odkvapy. Letované spoje sa musia aj zanitovať, cín len tesní, neprenáša mechanické namáhanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 - prečo zavádzate ľudí? V dnešnej dobe sa lepia aj trupy lietadiel, lodí a karosérie áut. Prečo by sa nemohla lepiť odkvapová rúra? Mám na dome pozinkovaný odkvapový systém, robený pred 11 rokmi a celý komplet lepený tmelom. Ešte som nemal najmenší problém a nemusel som žiadny spoj opravovať :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 aj ja mám spoje na pozink. žľaboch lepené, v tom čase ešte ani neboli také kvalitné lepidlá, lietadlá sa lepia, ale tam je iná technologická disciplína. Ale pripomenúť klasickú technológiu nezaškodí, to nie je zavádzanie, a ako sa hovorí s nami odchádza aj to pekné.
Odpovedať
Spojky preboha nie. Keby ste videli co to vlastne zlabova spojka je, tak by ste to ani nechceli. Je len logicke ze to musi tiect. Uz ten napad zlabovej spojky je konstrukcne chybny. Co ja som videl klampiarov, tak zlaby spoja (zasunu do seba), pouziju silikon ako idealne tesnenie a znituju ich. Tym vznikne kvazi jeden dlhy zlab ktory velmi netrpi tepelnou roztaznostou ako jednotlive 4m kusy.
Odpovedať
Tmel najlepsie sikaflex su aj v roznych farbach...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?