Ako izolovať pomúrnicu zvonku...

zdravím, nikde som sa dočítal, že treba dobre odizolovať pomúrnicu aby nevznikolo tepelný most, plesne a podobne. Preto hladám vhodné riešenie... Pomúrnica je uložená v strede venca čize z vnut. aj vonkajsej strany je ešte cca 7-8cm priestoru. Hlavne by som chcel ešte teraz na zimu zvnonku pomurnicu odizolovať, aby mi do stavby nenafúkalo snehu. Rozmýšľal som, že by som z vonku na pomúrnicu zafixoval lisovaný nobasil 80mm a pred vlhkosťou by som naň na zimu dal nejaký igelit. Na jar by na to potom išiela ešte 100mm fasádna izolácia, polystyren alebo vata. Chcel sa len opýtať, či je to dobré riešenie odizolovať pomurnicu nobasilom teraz pred zimou. Ďakujuem. Pridávam obrázok.
Odpovedať
Profilova fotka
@stokinger dom bude cez zimu obyvany? predpokladam ze nie ak este nie je zatepleny.. v tom pripade nevidim vyznam zateplovat pomurnicu.. nema to ziadny vyznam.. a ani potom.. fasadna izolacia prebehne az hore po strechu a zaizoluje aj pomurnicu.. z coho su obvodove mury material a hrubka?
Odpovedať
ešte pridávam obrázok
Odpovedať
@stokinger
Odpovedať
@richard71 mury su hrubé 30cm, solbet. Ide o to, že medzi pomurnicou a koncom muru je cca 8cm fuga, ktorú by som vlastné až po strechu vyplnil ty nobasilom, ostalo par štvorcov svokrovi, čiže by ma to niš nestálo. Zároveň by som tým zabránil nafúkaniu snehu do stavby. V zime chcem robiť vodu, kurenie, elektriku...
Odpovedať
Profilova fotka
@stokinger no pozri ,kludne to sprav nic tym nepokazis a budes mat dobry pocit.. ak mas zvysny nobasil... mne to uzavrali tesari doskami ..a teraz mam dokoncenu fasadu 20cm EPS.. kludne to tak sprav
Odpovedať
@stokinger urcite to sprav.. ci teraz alebo pred zateplovanim.. pomurnicu treba zaizolovat aj z vrchu.. stenova izolacia by mala nadvezovat na stresnu..
Odpovedať
@skorpy teda riešenie ako som to nakreslil na obrazku je ok a možem to tak spravit....či? potom pri odizolovani strechy sa zvnutra na to natlaci nejaky isover alebo niečo podobne a teda bude pomurnica zaizolovana aj zhora...
Odpovedať
@stokinger ano.. presne tak.. ja som to robil z XPS resp. EPS..kde ty chces dat 8cm nobasil tak mne sa zmestilo iba 4cm xps.. nad pomurnicu isiel EPS zrezany dosikma rovnobezne so sklonom strechy..
Odpovedať
Profilova fotka
@stokinger @stokinger pomurnicu zhora zaizoluje ked bude izolovat strechu resp. strop. na to ma cas.neviem cim planujes zateplit strop?
Odpovedať
Ja som trval na tom, aby tie dosky rozobrali a pomurnicu zaizolovali. Pretoze to tiez podbili a fasadnu izolaciu chceli dat len po dosky. Na jednom mieste to nespravili dost dokladne a mam tepelny most. Teraz musim riest, ako to opravit, pretoze sa tam z vnutra neviem dostat, z vonku je to uzavrete a v interiery je studeny roch 20x20 cm. Urcite by som to zaizoloval. Ja som to mal aj v projekte. Keby som kreslil obrazok, bol by takmer identicky s tymto :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?