Ako dalej pokracovat s plochou strechou: PVC/geotex 300g/OSB/hranoly/???

K dnesnemu dnu je urobena na prizemnom dome v tvare L - novostavba strecha s tymto zlozenim: 1. Kotveny Fatrafol priamo do OSB 2. Geotextilia 300g 3. OSB pero drazka 25mm 5. Hranoly, ktore tvoria spad 1% ??? Dole bude SDK Poradte prosim, ako pokracovat so skladbou. Vyjadrilo sa k tomu viac stavbarov a tu su niektore rady: - vzduchova medzera 5-10cm odvetrana, paropriepustna folia, 40cm fukana celuloza, parozabrana, SDK - nafukana celuloza az po OSB bez vetrania, parozabrana, SDK - zhodit PVC, na geotex. dat 10cm EPS100, geotex a znova nakotvit. Potom zdola izolovat kontaktne, bez vetrania. Najvacsi strasiak je tu kondenz pod OSB, alebo premrzanie PVC a OSB zdola a nasledne vlhnutie. Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
@marian8 ja by som to robil s prevetravanou medzerou, akurat izolaciu by som tam nefukal... co sa tyka tej tretej rady, to by som rad vedel, aky dovod by to akoze malo mat, to cele rozoberat a davat tam EPS.
Odpovedať
@marian8 ked pozeram na moju skladbu (beton, polystyren, folia podobna fatrafolu), tak som rad, ze nemam ziadne taketo starosti. skus sa spytat, ci by si vedel dat analogicky na ten fatrafol 300-400mm polystyrenu, ktory by to cele pekne odizoloval a nemusel by si riesit izolaciu zvnutra. je to len napad, snad nie uplne hlupy. ja som si uz na zaciatku dal za ulohu odizolovat dom jednoliato z vonka zo vsetkych 6 stran.
Odpovedať
@marian8 Ak sa pozries do mojho fotoblogu, zistis, ze to mam +- riesene rovnako, az na to, ze spad som robil spadovymi EPS doskami. V mojom pripade som to riesil odvetranim - vzduchova medzera a pod tym min. 30cm mineralnej vlny, SDK konstrukcia, parozabrana, min. 10cm mineralnej vlny, SDK konstrukcia, SDK.
Odpovedať
Dovod mat pod PVC aspon 5-10cm EPS je ten, ze to uz vraj dostatocne tepelne odizoluje nizsie vrstvy (OSB a hranoly), aby to nenamrzalo a nevlhlo. Dat styrodur na PVC ok, ale ako ho tam uchytit. Strecha je bez atiky.
Odpovedať
@catscan Spadovy EPS mas od kolko, do kolko cm?
Odpovedať
@marian8 neviem, podla mna je chyba vynechat odvetranie a este to aj proti odparovaniu uplne uzavriet z oboch stran polystyrenom, OSB doskami a parozabranou...
Odpovedať
@marian8 12cm v najvyssom bode, 2 alebo 3 cm v najnizsom (toto neviem presne)
Odpovedať
Profilova fotka
nemal by si mat odvetrávacie komínky?
Odpovedať
@catscan Tak sa to zvycajne robi a ta spadova vrstva EPS udajne staci na zamedzenie problemov.
Odpovedať
@gashtaan A ak sa necha 10cm na ovetranie, treba na vatu, alebo celulozu, nad ktorou bude ta medzera, dat paropriepustnu foliu, alebo nic? Cital som tu aj take pripady, ze niekomu zhora prefukuje do tepelnej izolacie.
Odpovedať
@marian8 ja som jeden z tych pripadov, co mi cez izolaciu prefukuje... urcite som za to, aby si pouzil difuznu foliu, uz len kvoli jej vetrotesnosti. Pre istotu asi nechaj medzi foliou a izolaciou tiez nejaku mezeru, aj ked je to asi problematickejsie realizovatelne, no par ludi tu ma problem, ze im kondenzuje voda zospodu aj na kontaktnej folii...
Odpovedať
@kuptoo Odvetravacie kominky len spod PVC, alebo az spod OSB?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marian8 Pod OSB
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@marian8 Ahoj,. ako si to nakoniec vyriesil?
Odpovedať
Prerobili to, tu je fotka a popis: http://www.modrastrecha.sk/forum/stre...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?