Ako chodiť po lepenke a nezničiť ju?

Profilova fotka
Ahojte, mám lepenkovú strechu. Ide o klasickú tmavosivú lepenku. Potrebujem na strechu výjsť a dačo tam pošaškovať - odstrániť anténu s káblom, prezreť komín a podobne. Zo skúsenosti viem, že tieto lepenky sú veľmi náchylné na poškodenie, keď sa po nich chodí. Potom pretekajú, trhajú sa atď atď. Ja by som sa chcel tomu vyhnúť, na strechu sa však dostať každopádne potrebujem. Vie niekto dať nejaké rady? Mám ísť na boso (celkom, alebo v ponožkách), alebo mám sa po tom plaziť, alebo aký je spôsob? Viem, že po niekoľkých lepenkách, najmä na garáži, som prešiel zapchať komín a podobne a už pretekali.
Odpovedať
@megosoft no pokial mas na streche taku "krytinu", ze na nu staci skaredo pozriet a zacne pretekat, najlepsi sposob pohybu po streche bude levitacia...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan No to práve neviem... Pôvodne bola strecha rovná a šiel na ňu rebrík, ktorý samozrejme kus pretŕčal ponad. To bola pohoda. Potom sa strecha prerábala, zdvihla sa z jednej strany, aby odtekala voda, nové šteblíky sa však na rebrík už neprizvárali. Teraz tam vyjsť nie je taká sranda, ja mám určité problémy s rovnováhou, tak to nechcem moc riskovať. Pravdepodobne (resp. skôr "dúfam"), že je to robené tak, že je zinkovaný plech a zhora je pokrytý lepenkou. V takom prípade je tam lepenka len na okrasu a môžem tam pochodovať trebárs aj na carvingových lyžiach. Najlepšie by mi tam bolo niekoho poslať, lenže nemám koho. A nechcem hlavne zničiť tú lepenku, kým som si neistý, že pod ňou je plech. Môže byť, že lepenka je prionačená priamo na dosky a cez dosku pretečie hocikedy.
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft co tak hodit par platni eps? po nich mozes chodit... ked pojdes dole zoberes ich... a co schody? uz si sa rozhodol ako ich poriesis? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Schody ešte tak skoro robiť nebudem, ešte budem v pivnici veľa sekať a robiť veľa bordelu, potom ich vymením. EPS platne sa nebudú šmýkať? To by bolo to posledné, čo potrebujem. Je to rozhodne dobrý nápad, len ak sa šmyknem dole zo strechy aj s platňou... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@megosoft hm neviem aky mas sklon strechy, neviem o tom zeby sa eps smykali.. xps maju vrubkovanie po celej ploche...
Odpovedať
Profilova fotka
Parada... prevýšenie strechy je asi meter na 5 metrov. Čiže podľa kalkulačky 11°uhol
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?