Aké máte skúsenosti s väzníkmi?

Rozhodujeme sa, či dať väzníky alebo normálnu strechu obytné podkrovie nemáme chceme mať však v podkroví úložný priestor.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, ak chcete mať aj úložný priestor a pochôdzne podkrovie ako vhodná možnosť je krov s dreveným trámovým stropov. Ale musíte mať nato vhodnú skladbu nosných múrov s nie príliš veľkým rozponom.
Odpovedať
Zalezi aky velky ma byt ten priestor a ako bude robena strecha. Aj pri veznikoch sa da spravit pochodzne podkrovie s uloznym priestorom ak to umoznuje podorys domu a nosne mury
Odpovedať
počula som vraj pri väzníkoch je v lete veľmi teplo v dome a v zime chladnejšie neviem čo je na tom pravdy....
Odpovedať
@andre123 pri vaznikoch bude take teplo, ci zima, ake dovolis, cize kolko izolacie tam napchas ;-) My mame vazniky, nasa strecha si to priam "pytala", vysli nas lacno, dodali nam ich rychlo, montovali sme si ich svojpomocne a sme spokojni..
Odpovedať
@andre123 ODPORUCAM! Ale: treba na ne mysliet este pred samotnou stavbou, aby ste usetrili! Vazniky sa polozia na nosne obvodove murivo, cize netreba mat ziadne nosne priecky ani zaklady. Vazniky vam daju obrovsku slobodu pri rieseni vnutornych priecok. Nepotrebujes ziadny strop, SDK sa zavesi priamo na ne! Veeela uspor.. Vyuzitelnost podkrovia pri vaznikoch bude zavisiet od vysky strechy. V zasade vsetko sa da. Ak mas 25°sklon a sirku 10 metrov, budu tam 2 metre na vysku ako pri krove, tak pri vaznikoch.. Ale "povalu" ako pri klasickom krove asi nikdy nedosiahnes.. Jedinou nevyhodou je, ze si to potom pyta fukane zateplenie, ktore je drahsie.
Odpovedať
no lenže my máme sklon strechy len 17° čo môže byť problém :/
Odpovedať
@andre123 Preco by to mal byt problem? Goniometricke funkcie platia rovnako pre klasicky krov, ako pre vazniky :-D Ale aky ulozny priestor chces vydupat zo 17°sklonu mi neni uplne jasne... Nenapisala si podorysne rozmery, ale pravdepodobne tam budete chodit kolenacky..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?