Aká je normálna cena za izoláciu plochej strechy?

Profilova fotka
Mal som uz tolko ponuk ze sa nevieme vysomarit.... Viete aspon priblizne napisat vase skladby? Izolaciu mame 20cm, na to 10cm spadove kliny, parozabrana, fatrafol, geotextilia, strk... rozloha strechy 220m2 ... ake mate skusenosti vy s cenou ????
Odpovedať
1
2
9
@andyfoto sorry, ze ti cenu nenapisem ale aspon pre porovnanie. Ja mam navrhnute nasledovne: keramicky strop Heluz + Miako (190mm), betonova zalievka stropu (40mm), spadova vrstva - styrcon (180mm), vyrovnavacia vrstva - cementovy poter (7mm), penetracny nater Dekprimer (1mm), parozabrana - Glastek 40 special mineral nataveny bodovo (4mm), izolacia extrudovany EPS 100 S Stabil (200mm), izolacia extrudovany EPS 100 S Stabil (100mm), netkana textilia Filtek 300 (3,1mm), folia z makceneho PVC S PES vystuzou mechanicky kotvena Alkorplan 35176 alt. Fatrafol 810, 817 (1,5mm) Podla vsetkoho to mam este komplikovanejsie navrhnute ako v tvojom pripade :( takze cena mojej bude este o par € viacej aj ked ja mam menej m2
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 prave o tu cenu mi islo.. neviem sa zorientovat presne..kotvenie, spojovaci material, oplechovanie a pod som nepociital , som len zvedavy za cenu izolacie smaotnej a prace. Kedze u nas sa ponuky pohybuju v neskutocnych rozdieloch na tej istej praci a na tom istom materialy od 11.000€ az do 24.000€ ...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ahojte pripajam skusenost s izolaciou rovnej strechy zatial mam ponuku 7300 eur na plochu strechy cca 150 m2. Skladba strechy bude hydroizolacia: parozabrana, Fatrafol 810, geotextilia Tatratex 200, poplastovane plechy na atiku v s.0,30cm, vpuste s lapacni listia 3ks. Tepelna izolacia je EPS 100-S hr. 20cm;EPS 100-S hr.5cm; SPS70 hr.2cm Ak by bola tepelna izolacia EPS 150 tak cena by bola 7860 eur. Vedeli by ste mi povedat ci je cena adekvatna k ploche strechy???dakujem za kazdy nazor
Odpovedať
Je adekvatna, prave som riesil to iste, mas realne ceny, pod to sa da ist jedine, ze sa niekde nieco oklame. Nepises ci je to kotvene, alebo strkovy zasyp?
Odpovedať
@peto123 bude to kotvene aj ked v projekte je navrhnuty strkovy zasyp co je efektivnejsie?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja my sme mali za 7.300e 240m2 (v zahlavi diskusie som pisal 220 omylom) tak neviem ci je to adekvatne... firmu sme vyberali skoro 4mesiace. Vlastne pocas celeho leta kym nebolo zle pocasie. Cenove ponuky boli na tu istu skladbu izolacie od 6.900eur az po 24.000eur.. takze bolo z coho vyberat. @peto123 podla mna tam nemas co moc oklamat.. jedine ze oklames sam seba a to uz neni moc dobre taketo vlastne tunelovanie :D
Odpovedať
@andyfoto takze cela uplne na kluc bola 7300 eur aj s oplechovanim vsetko? To je super cena. Ja zhanam firmu na izolaciu vyse styroch mesiacov a veru cenove ponuky mam az po 25000 eur a to som skoro z noh spadla a chcela som zabalit celu stavbu domu. Teraz mam este rozpracovanu jednu cen.ponuku tak uvidim kam sa tam dostanem. Skusam to aj kombinovat, ze by som nakupila tep.izolaciu cez znameho ale pravdepodobne uprednostnim aby jeden clovek urobil komplet celu strechu. Ty si kupoval material alebo vsetko dodala firma. Kedze som s odporucanim firmy u teba moc nepochodila aspon by som sa chcela opytat ci si uprednostnil EPS 100 alebo 150. Aky je tam rozdiel v tepelnych odporoch. Vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja vsde sme davali 150 a kliny boli dokonca z 200vky. material sme si kupili vsetok sami, okrem fatrafolu a plechov(+drobnosti k instalaciam)....aj parozabranu, EPS aj kliny a OSB dosky a zvysne veci sme kupovali sami. je to na dohode... ako spominas.. 7300e aj s oplechovanim a to nadavali ako blazni ze kolko mame rohov zahybov a neviem coho :D
Odpovedať
@andyfoto u nas je ta cena 7300 eur s komplet materialom ale dalo by sa dohodnut, ze by sme si na tep.izolaciu material zohnali sami mam uz nejake cen.ponuky ale este to nie je ono aby sa mi to oplatilo. Ta cena je ale pri EPS-100 s takze pri 150 by sa to vysplhalo na 7800 eur a to je uz naozaj palka. Tento tyzden este budem zhanat najlacnejsi mat. a buduci tyzden by som to chcela uzavriet tak snad sa rozhodnem spravne. Na izolovani strechy by som nechcela nic zanedbat.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja ved to mas iba 500e navyse a mas to o kolko iste lepsie....
Odpovedať
@andyfoto hej to mas pravdu. Je to aj moja predstava o zatepleni len este budem musiet tu cenu prisposobit mojej predstave a cas na izolaciu sa nam krati. Manzel na to vobec nema cas takze vsetko riesim ja a kedze nie som v tomto fachu doma musim vsetko najprv nastudovat a potom sa bavit o cene. V utorok mam dalsie stretko ohladom hydroizolacie tak uvidim kam sa dopracujeme tam. Klobuk dolu pred ludmi co chodia do prace a nebodaj maju aj rodinu popri stavbe domceka. Ja som s dvomi drobcami na materskej tak do noci studujem na nete co sa da a cely den vybavujem material a dohadujem ceny ak by som chodila do prace tak rozpocet mam minimalne o 20000 eur len na hrubej stavbe vyssi. Ako som tak sledovala tak aj pre teba je stavba domceka radost a tak to ma byt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andyfoto no dnes som opat pouzila svoj sarm (cez net) a zrazu je cena za izolaciu pri EPS 100 vo vyske 6800 eur a pri EPS 150 je to 7000 eur. No este dnes dostanem jednu ponuku a zajtra ju idem prejednat tak dam vediet kam som sa dopracovala ale ratala som so sumou do 7000 eur takze ciel splneny.
Odpovedať
@andyfoto este by som sa chcela opytat ako si riesil vyspadovanie strechy. Dal si spadovy polystyren alebo poter? dik
Odpovedať
Profilova fotka
polystyren.. pre poter musis dat preratat statikovi komplet vsetko ci to udrzi...
Odpovedať
@andyfoto a ak by sa dal ten polystyrenbeton je to tusim beton, do kt. sa zamiesaju polystyrenove gulicky. Tak by mal byt nadlahceny. Tusim to tak budeme mat aj v projekte idem preverit. Zda sa mi, ze spadovy polystyren by nas vysiel drahsie ako poter.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja ano poter je lacnejsi... ale treba prepocitat aj zataz polystyren betonu... predsa len cisto spadove kliny vazia zlomok polystyrenbetonu.. stale je tam piesok, strk, cement...
Odpovedať
@andyfoto ano teraz som pozerala do projektu a je tam navrhnuty polystyren beton tak je to ok. No este to povedat chlapom lebo si myslia, ze to budu betonovat obycajnym betonom. Zajtra sa stretnem s projektantom tak snad nieco vymyslime.
Odpovedať
@tinaja Kolko je z tej ceny cena za fatrafol????
Odpovedať
@andyfoto @blacksr @tinaja napadlo ma ci by sa namiesto pomerne drahych EPS klinov nedalo spravit vyspadovanie piamo OSB doskami. Teda uz tie davat do spadu a na ne len dostatocnu vrstvu normalneho EPS (samozrejme stresneho). Aspon v mojom pripade by sa to zrejme dalo realizovat kedze ja mam navrhnutu plochu ale drevenu - tramovu strechu. Na tie tramy nasledne ide zaklop s OSB dosiek ktore by mohli byt hned vhodne vyspadovane. Co vy na to? Urcite by sa to mohlo pozitivne prejavit aj na cene realizacie.
Odpovedať
@karol79 cenu mam zatial 4160 eur na celu plochu strechy aj terasy cca 220 m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@ferre1 OSB dosky davat priamo na polystyren? nepocul som o tejto verzii este... OSB dosky sa davaju na atiku o ktoru bude uchytene, prisrobovane oplechvanie. Neviem ako by si dosiahol spady OSB doskami a vyslo by to ohodne viac ako poter, kliny,alebo polys.beton... ved spad mas tvoreny na jednej strane 10cm a v strede pri vtoku cca 1-2cm, podla velkosti strechy a rozlozenia kladacskeho. Takze to by si mohol rovno vedla seba ukladat hranoly a nie OSB... to asi nie... @tinaja cenu mate iba za fatrafol 4160eur? teraz som pozrel do cenovej ponuky co sme mali... 260m2 fatrafol 810 a cena 1326eur. komplet. to mate nejake prestrelene trosku pozor na nich!
Odpovedať
@andyfoto nie nedavaju. Ja to mam ale tak, ze mam dreveny tramovy strop a az na ten zvrchu ide zaklop z OSB dosiek. Nasledne ide parozabrana, EPS, EPS kliny, geotextilia, Fatrafol. Mne ide o to, ze namiesto tych klinov by som dosiahol spad uz priamo OSB zaklopom (teda vypodkladal by som zaklop nad drevenymi tramami do spadu). nasledne netreba uz ziadne EPS kliny ktore sa vyrabaju na zakazku ale len klasicky plochy EPS
Odpovedať
@andyfoto je to material aj s robotou je v tom zahrnute aj poplastovane prvky, pásky, uholníky, kotviace prvky a tmeliace práce.
Odpovedať
Este by som sa chcela opytat ohladom EPS . Je viac znaciek a asi aj vyrobcov. Mohli by ste mi poradit aky je ta spravna volba???Neviem ci som sa dobre vyjadrila len aj pri cene je dost znacny rozdiel tak pre istotu sa pytam. dik
Odpovedať
Skusim este raz pri izolovani rovnej strechy je velky rozdiel pri pouziti EPS 100 S biely a EPS 100 sedy??? Je z hladiska tep.izol.vlastnosti velky rozdiel??? Rozhodujem sa ci pouzijem EPS 150 S alebo postaci EPS 100 sedy.
Odpovedať
@andyfoto ahoj takze nasa konecna cena pri pouziti EPS 150-S bude nakoniec 5700 eur komplet robota aj material dokonca si to aj vyspaduju. Dostali sme aj nizsiu ponuku ale pojdeme touto cestou. :-) Neviem ako je mozne, ze to iste ti dokazu nacenit od 5000 eur az po 25000 eur ale dufam, ze sme sa dobre rozhodli.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ahojte mame zaizolovanu rovnu strechu a este tam ideme navazat strk.Nevedel by mi niekto poradit aky druh sa tam dava?Asi najaky vymyvany riecny, ci? a ak by niekto vedel doporucit firmu v okolí PK velmi pekne dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja robím skladbu Tatratex 300 + Fatrafol 810 + oplechovanie viplanyl spolu suma sumárum cca 1 m2/27 € dodávka a montáž., čo sa týka zásypu, nezabudnúť na geotextíliu a potom štrk 8/16, v okolí PK je veľa možností zohnať štrk oblého tvaru :)
Odpovedať
robil ste niekto prepočet na použitie sedlovej strechy a rovnej? u nás na firme 4 opravy za 15r už viac ako sedlová
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?