Aka dlzka sa da preklenut krokvou bez podpery

Aka maximalna dlzka sa da preklenut krokvou bez dalsej dodatocnej podpery niekde v strede? Klasicky pultovy pristresok Aka by bola dimenzia takychto krokiev? Nieco ako na obrazku len zosikmene z lava do prava a na to krytina.
Odpovedať
Profilova fotka
zhruba 8m. len výška krokvy musí byť min 25-30 cm.
Odpovedať
Alebo pouzit kvh hranoly... cenovo drahsie, ale budes si moct dovolit mensi prierez oproti obycajnemu, takze to v konecnom dosledku mozno nebude az taky rozdiel. Btw vies si predstavit pristresok z hranolov prierezu 300x200mm? :-) Toto na obrazku bude urcite slúžiť len ako tienenie. Keby z toho pri tom priereze co tam ma urobil strechu, zaručene to prehne.
Odpovedať
@dominik_boksansky ja mam cca 9m, lepene hranoly 3ks a na tom je krizom 11ks hranolov. Lepene hranoly stali spolu 1000€ (cena sa pocita podla celkoveho objemu).
Odpovedať
@stowasser vies sem hodit foto?
Odpovedať
Profilova fotka
budu to len samostatne tramy? alebo to bude mat aj zaklop a krytinu? kolko mate od seba podpery? Lebo tramy ktore maju niest strechu + klimaticke zatazenie je nieco uplne ine ako tie ktore nesu len vlastnu tiaz.. A potom este raster. Cize da sa ostat aj v "rozmnom" priereze len budu tramy husto.
Odpovedať
@sidewinder ma to mat aj krytinu a zaklop
Odpovedať
Profilova fotka
Tak pre obraz: tri pripady, nosnik dlhy 7,0m; 8,0m; 9,0m, rezivo C22, limit pre priehyb uvazovany l/250.. uvazovany raster 600 mm zatazenie vlastou tiazou, 20kg/m2 skladba zastresenia, sneh 100 gk/m2 (sneh by trebalo aj mimoriadny presne podla oblasti ale neviem kde to mate.. 100 kg/m2 nic nepokazi) rozpon 7,0 m, vyuzitie na unosnost 53%, priehyb 25 mm (limit 28 mm) - rozhoduje priehyb - prierez 100/240 rozpon 8,0m, vyuzitie na unosnost 48%, priehyb 29 mm (limit 32 mm) - rozhoduje priehyb - prierez 120/260 rozpon 9,0m, unosnost 45%, priehyb 34 mm (limit 36 mm) - rozhoduje priehyb - prierez 140/280
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte, chystam sa prekryt vchodove schody pristreskom v tvare strechy (sedlova strecha). Schody su siroke cca 3 m, t.j. sirka prekrytia bude tiez cca 3,5-4 m. Mam v plane postavit 4 piliere do rohov a urobit drevenu konstrukciu. Prosim len o radu ci vzdialnost cca 4 m je potrebne podopierat podpornym stlpom (kvoli schodom sa mi to tam ani moc nehodi) alebo to pri teakejto dlzke nie je potrebne? konstrukcia bude tvar obdlznika s rozmermy cca 4x1,5 m... dakujem za radu
Odpovedať
@pierre86 doplnam len, ze krytina bude plech....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@sidewinder chcem prekryt terasu a bude samonosna, nebude napojena na dom. Stranu pri dome zvazujem dat len na 2 stlpy, rozpon je 7500mm, oproti stene bude stat na styroch stlpch (su tam schody preto 4 )chcem pouzit trio hranol 200x200 mm na stlp a aj na nosny tram. Krokvy budu kazdých 700 mm ( rozmer krokvy 120x200x38000) a celkova sirka bude 8400. Rozmer terasy 7500x3000 a rozmer prestresenia bude 8400x3800, prekrytie pristresku lexan. Spišský Hrhov.
Odpovedať
Profilova fotka
@sidewinder chcem prekryt terasu a bude samonosna, nebude napojena na dom. Stranu pri dome zvazujem dat len na 2 stlpy, rozpon je 7500mm, oproti stene bude stat na styroch stlpch (su tam schody preto 4 )chcem pouzit trio hranol 200x200 mm na stlp a aj na nosny tram. Krokvy budu kazdých 700 mm ( rozmer krokvy 120x200x38000) a celkova sirka bude 8400. Rozmer terasy 7500x3000 a rozmer prestresenia bude 8400x3800, prekrytie pristresku lexan. Spišský Hrhov. @sidewinder
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Článok sa načítava...
@longac tá, v Harhove ci v žime nakyda dosc šňihu, ta s tym rataj.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 prd nasnezi :-D zatial byvame druhu zimu a nie je to take strasne ako v poprade 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@longac spocitam zajtra a napisem.
Odpovedať
@sidewinder tie pocitane priehyby to su trvale alebo len pri max. zatazeni? Rezivo C22 je klasicky nevysuseny hranol? Alebo je to nejaky lepenac?
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky "lepenace" DUO, TRIO, BSH su tusim uz trieda GL a maju vyssiu zatazitelnost ( proste znesu viac hihi), pokial sa nemylim... ;-). Preto chcem pouzit tento material, chcem aby to ostalo tvarovo stale a casom ju mozno uzavrieme....
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky klasika rezivo. Priehyby su od zatazenia kombinacie na pouzitelnost. Dotvarovanie som ignoroval.
Odpovedať
Profilova fotka
@longac zabudol som ako na smrt. Treba to zrachovat aspon orientacne? ak hej nemam podorysne rozmery. Este jedna vec. Ak sa to bude realizovat podla vizualizacie tak pozor na stuzenie konstrukcie. ked nechces mat sikme pasiky medzi stlpom a tramom tam to treba urobit dole votknute. Hlavne pozor nato ze tie patky co sa predavaju na drevene stlpy nefunguju ako votknutie ale ako klb!!!.
Odpovedať
Profilova fotka
@sidewinder na pätku chcem použiť pätku ako na foto ( nebudem kupovat, vyrobim si ju sam z 3mm plechu a nasledny pozink), spoj stĺp s nosníkom spojený čap - dlab. Na nosník pri stene domu bude krokva uchytená na trámovú papuču uzavretú, alebo trámovú spojku. Rozmer terasy 7500*3000mm, strecha bude mat presah po stranách 450mm a spredu 800mm. Stĺpy v predu budu od seba vzdialené 3000mm, z jednej aj z druhej strany od rohu, že ostane 1500mm priestor pre schody. Dúfam, že je to zrozumiteľne hihi... Nosník možem použiť max 200mm ( rozmer od dverý po porbitie). Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ahoj ja idem 9m šírka a 6,5m hĺbka máš to tak podobne pošli fotku prosím pomohlo by nám to prípadne ti zavolám a porozprávame sa o tom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?