Ahojte prosím vás akú foliu máme kúpiť alebo je najvhodnejšia pod 7st. strechu z falcovaného plechu?

Včera mi chlapi čo nám idú robiť krov pod plechovú strechu povedali že si máme kúpiť foliu na strechy z nízkym sklonom ale túto tématiku prejdenú nemám takže neviem..poradte kto máte takúto strechu akú foliu ste dali..vdaka za príspevky
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinka0101 to ti mali povedať oni, ked s tým robia, nie? Ja mám sklon 2,5% a dával som VAXO XL 140 g / m2
Odpovedať
@topvideo ahoj , poznam tie folie, ale na tvoj sklon, by som si ju nedal. Prečo si si nedal aspoň 160/180/200 gr foliu a hlavne s lepiacim pásom? Použili ste tmely pod kontralaty ?? Inač folie super na väzníky, klasické krovy, rekonštrukcie, ale aspon 15 a viac stupnov.
Odpovedať
@topvideo ahoj ja som si pomýlila skladbu strechy a mala som hned volať strechárovi 8-) len ma to nenapadlo..jasné že vedia :-) neuvedomila som si že nejaká gramová folia ide na plné debnenie pod plech..ale chcela som ju osadiť hneď na krokvy-väzbu..alebo sa opäť mýlim..chlapi zajtra prídu oni vedia čo robia..len riešili že pod plech na pultovej streche ide iná gramáž folie ako na sedlovú..to som sa pýtala..väčšinou robia sedlové strechy a neboli si istí akú gramáž na m2 treba použiť a či nie je nejaká špeciálna folia pod pulty
Odpovedať
Profilova fotka
na plne debnenie min 150 g/m2 gramaz, pri nizkom sklone s lepiacimi pasmi.... + BUTYL DS na skrutkotesne spojenie aj ked je plechova strecha, poistnu foliu treba mat 100%-nu hlavne kvôli Vasmu nizkemu sklonu pri pultovej streche... samozrejme pozor na odvetranie pod plechom, ak by to malo byt uzavrete, potom velky pozor zo strany inerieru na druh a prevedenie utesnenia parozabrany ...
Odpovedať
@zuzinka0101 Mne davali pod falcovany plech, na plne debnenie nie foliu, ale lepenku Bauder. Pozri si moj album, odporucam riesenie s 2 foliami a prevetravanou medzerou, ak je to este aktualne..
Odpovedať
@matorado zatiaľ riešim foliu ktorá ide pod kontralaty..uvidíme ako sa dohodneme s chlapmi čo sa bude týkať plechu a čo pod plech..ale pozriem tvoj album mi je takým manuálom :-) vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@robert406 dával som fóliu na radu majstra, ktorý mi robil krov...Prečo podľa teba mala byť 180 alebo 200g/m2 ?
Odpovedať
@zuzinka0101 Aha, cize cez krokvy zatial potrebujes? Tak na 7,5° sklon ti treba vyssiu gramaz. A urcite sa vyhni plastovym foliam 150g a podobne. Potrebujes nieco nepriesvitne, co vyzera ako latka, nie ako zahradna folia ;-) Lebo tie nic nevydrzia..
Odpovedať
Bezdebaty plné doskové debnenie a jedenoznačne hrubú fóliu aspon 220g (maximalne sa tým zníži riziko akehokoľvek podtečenia) a samozrejme lepiť spoje fólie paskou na to určenou dokonca aj na kontralaty by sa mala lepiť specialna páska a potom cez pásku pribíjať klince.Nevymýšlať si žiadne úžlabia nárožia.Čím menej prestupou tým viac sa eliminuje podtečenie.Ktomu všetkému poriadneho majstra tesára (pokrývača) a strecha bude 100%.......Toto všetko treba pod škridlu neviem ako je to pod plech ale myslim si že podobne.Ale v každom prípade na rodinny dom plech NEODPORÚČAM.
Odpovedať
@pavelviktorin Samozrejme, ze neodporucas. Keby si predaval poriadne plechy a nie Maslen, tak by si inak hovoril. Falcovany hlinik ma sklon od 3°, odporucany od 7° podla technickeho listu. A druhy omyl - vo falci si praveze mozes dovolit rodinny dom, pretoze sa kreativite medze nekladu. Vo falci sa da urobit uplne hocijaky tvar strechy a detail, v tom je to caro falcovanej krytiny ;-) Vsetky sklony, vsetky tvary, vsetky farby... @zuzinka0101 to bude mat dokonca istene 2x foliami (lebo aj pod krytinu musi ist separacna vrstva) cize uplne ziadne strachy pri tej streche.. http://strechy.chodska.cz/sites/defau... Treba to urobit (str. 5) ako na obrazku vlavo, aj pre nevykurovany poval, ako na obr. vlavo - cize 2x vetranie.
Odpovedať
@matorado Z maslenom som už skončil (zle skusenosti) teraz predávam Blachprofil 2 s ktorým som nadmieru spokojný aj to ho predavam len preto že ho ľudia žiadajú.Jediná výhoda plechu (váha) je naozaj ľahký takže na staré strechy zo starým krovom a garáže ako stvorený samozrejme na plnohodnotný dom jedine škridlu nebudem tu rozpisovať prečo myslim si ze každy rozumný človek vie prečo škridlu a nie upotený plech
Odpovedať
@pavelviktorin Z dazda pod odkvap. Furt je to derave jak emental. Ano, pod plechom moze kondenzovat voda. Preto sa tam dava ta lepenka ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matorado Doplnam s tým stupňom máš pravdu aj na to je dobrý sam neodporúčam skridlu na extremne malé sklony.Pravdu povediac ja som skor technický založený radšej normalne tvary a strecha vydrží desiatky rokov ako všeliake čudesné tvary a potom samé problémi.že tu mi zateká tam mi zateká a podobne.Strecha ma slúžit nám a nie mi streche.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@matorado presne takú istú skladbu mi odporučil klampiar, mam 7 stupnovu pultovú. na krokvách mám jutadach 135( pre istotu lepené spoje aj keď klampiar povedal že zbytočne), následne laty a debnenie a na debnení bude štruktúrovaná rohož a na nej falcovaný plech. Aku hustotu folie na krokvách mate vy?
Odpovedať
@jurike37 To je dobry vyber. Hlavne sa treba vyhybat tym "foliovym" a vyberat tie co vyzeraju ako "textilne". Iba tie vydrzia mrazy a horucavu... Gramaz je vedlajsia. Podstatna je pevnost v tahu, priepustnost par atd.. Ja mam Tyvek Solid.
Odpovedať
Riešil som podoný problém - tu je názor odborníkov. http://www.estrechy.cz/dotaz-8122-Skl...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Poradte sa v Delte Dorken, chalani doporucia celu skladbu aj s prislusenstvom, je tam hlavne technicka podpora.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?