Zrušenie zmluvy s SPP distr. a vydane stavebné povolenie

Zdravím, chcem sa opýtať. Máme vydané stavebné povolenie, stavbu sme nerealizovali. Vyskytli sa určité okolnosti, pre ktoré musíme prehodnotiť stavbu domu. Máme zmluvu s distribučnou spoločnosťou o pripojení plynu, ktorú je možné zrušiť s tým, že časť poplatku nám vrátia. Zmluvu zrušiť chceme, nakoľko do plynu už nepôjdeme. Je možné zrušiť zmluvu o pripojení, aj keď stavebné povolenie s plynom ráta ? Je potrebné to nahlásiť na stavebný úrad?
Odpovedať
@charles91 zmluvu zrušiť môžete, ale ak budete chcieť dom stavať, resp. dostavať, musíte riešiť zmenu stavby pred dokončením, kde budete riešiť zmenu vykurovania, energetické hodnotenie stavby a primárny zdroj energie. Stavebný úrad vydá rozhodnutie o zmene stavby pred dokončením a následne bude kolaudovať stavbu podľa uvedenej zmeny.
Odpovedať
@halnas vďaka za odpoveď. Takže ak sa rozhodneme stavať, stačí to s uradom riešiť až pred kolaudáciou ?
Odpovedať
@charles91 Áno ku kolaudácií Vám to bude stačiť, len je tam jedna vec a to, že ak by ste zmenili vykurovanie napr. na elektrické, alebo tepelné čerpadlo, budete potrebovať nové vyjadrenie od elektrikárov. Je iné keď Vám dávali súhlas na bežné využívanie a iné keď aj na vykurovanie. To také doplnkové info 🙂 Prajem Vám šťastný priebeh stavby, keď sa do toho pustíte 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@charles91 zmenu stavby pred dokončením môžete uskutočňovať po povolení stavebným úradom. Dovtedy môžete realizovať stavbu v zmysle aktuálne platného povolenia. Drobné odchýlky od schválenej dokumentácie je možné prerokovať v kolaudačnom konaní. Teda treba Vám nový projekt (aby boli jasné zmeny), vyjadrenia úradov, ktorých sa zmena týka, povolenie zo stavebného úradu, realizácia, kolaudácia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?