Zrušenie plynovej prípojky po vydaní stavebného povolenia

Dobrý deň, mám pár otázočiek, je možné sa rozhodnúť po vydaní stavebného povolenia , že nebudeme robiť plynovú prípojku, napriek tomu, že bola v projekte a máme s SPP uzatvorenú zmluvu ? A teda nadväzne zrušiť zmluvu s SPP? Ďakujem za odpovede
Odpovedať
@vojtoknot ...ty...na to som zabudol...tiez mame v projekte plynovu pripojku ale nezaviedli sme ju kvoli financiam...kurenie mame elektricke a je....zevraj sa da povedat ze plyn zavedieme neskor...
Odpovedať
a dávali ste si robiť aj cenovú ponuku na zriadenie plynovej prípojky, alebo celkovo ste si to rozmysleli kvôli vstupným investíciám ? Čím kúrite ?
Odpovedať
@vojtoknot ...cena by bola od 1250 do 1600e za privedenie plynu s druhej strany cesty...cca 8m.....dali sme podlahove elektricke kurenie v sume cca 2 500e aj s pracou
Odpovedať
No paráda, my potrebujeme 37 metrov. Ale teraz čakáme na cenovú ponuku, takže sa necháme prekvapiť. Možno prekvapia.
Odpovedať
Profilova fotka
Zavisi asi od podmienok v zmluve, nie? Ak tam nie je zmluvna pokuta, tak maximalne povies, ze nemas na to peniaze. Osobne si myslim, ze SPP sa proaktivne zaujimat o to nebude :)
Odpovedať
@vojtoknot Kuk drobné písmenká v zmluve. Plyn do takého domčeka, čo máte v albume, nie je vyslovene nutný. Treba znížiť jeho nároky na vykurovanie na minimum. Tepelná izolácia bude stáť toľko, čo plynová prípojka. Výsledkom bude dom, ktorý bude potrebovať zhruba o 70% menej tepla než pôvodný návrh. Na kúrenie buď čiste elektrinu alebo kombinácia krbové kachle + elektrina.
Odpovedať
@vojtoknot aj my to tak budeme robit, tiez mame v staveb. povoleni aj v projekte plynovu pripojku a kurenie na plyn ale aj na tuhe palivo. Plynovu prípojku nebudeme riesit. Inac v zmluve je tusim uvedené to, ze ak sa do dvoch rokov nepripojis, zmluva zaniká. Tiez by som chcela zrusit potom tu zmluvu ( kedykolvek po sa clovek v buducnosti moze rozhodnúr a sa pripoji a uzavrie novu zmluvu). Len neviem ako to je s tym poplatkom co sa musel zaplatiti aby bola zmluva platna, ci to vratia. Netuzim byt zavisla na dalsom monopole, ktory si bude zvysovat zakazdym ceny.. Radsej v buducnosti investujem do solara.
Odpovedať
@borderka @vojtoknot s tej sumy co ste platili SPP ...nejakych 100e vam odrataju tusim 78e akoze manipulacny poplatok.....parchanti...
Odpovedať
Ono kurienie je jedna vec, ale ohrev vody vec druha. V NED to moze byt 1:1 (cena za vykurovanie je rovnaka ako cena za teplu vodu). Solar je este stale nenavratna investicia.
Odpovedať
@adam_janka Ja som platil tusim az 200, vlani. Ak mi daju aspon polovicu, prijemne ma prekvapia ;-)
Odpovedať
@pzad ved TUV sa da ohrievat aj drevom, teda cez kotol na tuhe palivo - napr. cez akum. nadrz kde je zavedeny aj bojler na TUV. A ta AN je aj taka ze sa da napojit do buducna na solar. My zatial nebudeme davat solar, na to zatial peniaze nebudu, je to uvazovanie do buducnosti. a tym solarom sa potom da ohriat voda aj na kurenie aj na TUV. Ja som zatial v stadiu ze ideme len pristavovat a nadstavovat, skrakta ideme este len stavat. Kurenie vidim ze budeme riesit v horizonte 3-5 rokov.. tazko zatial odhadnut ake budu necakane vydavky. A mozno o 10 rokov budu solare bezna vec za beznu cenu.. tazko povedat.
Odpovedať
ja som tusim minuly rok platila 150. No som zvedava kolko nenasytnici vratia. Snad mi to pokryje odstranenie starej rury, ktora je na nevhodnom mieste.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ešte sa budem musieť opýtať elektrikárov či mi povolia napojenie celého domu na elektriku, lebo teraz som sa stretol s jedným architektom a hovoril mi že mal jedného zákazníka, ktorý chcel iba elektriku v dome a elektrikári mu to zamietli, lebo že vedenie čo je na ulici už neutiahne aj jeho dom. Čiže chcel sa vyhnúť plynu, ale nedalo sa.
Odpovedať
@pzad no dovolím si celkom nesuhlasiť s tým že solar je nenávratná investícia. Ja ho používam na ohrev vody a od polky apríla skoro do konca oktobra som nemusel dohrievať vodu plynom. A aj mimo týchto mesiacov predhrieva vodu celkom dobre.
Odpovedať
@kvidoo To je jednoducha kalkulacia. Napis, ake boli investicne naklady, cize kolko si za ten solar zaplatil. A napis, kolko ti rocne ten solar usetri na spotrebe plynu pre ohrev TUV, cize o kolko sa ti znizila rocna spotreba plynu, odkedy ten solar mas. A potom si spocitaj, za kolko ti rocna uspora "splati" tu investiciu do solaru.
Odpovedať
Ešte mám jednu otázočku, moju budúci svokrovci dali svojej dcére pozemok ( mojej polovičke) , ten pozemok sa nachádza za domom svokrovcou, je to vlastne záhrada, chcel som sa spýtať, keby som si nechal plynové hodiny na ulici tak pripojenie z hlavného plynovodu z ulice mi realizuje SPP ? a od hodín smerom k domu si to môžem dať spraviť hociktorému plynárovi?
Odpovedať
este to clovek nema a uz tahaju peniaze.... cca 300 Eur dopredu...ale zavadzaju... netreba to na stavebne povolenie len vyjadrenie....skoro som sa nechal dobehnuuuuut :)) uff... a nakoniec som siel do TC....
Odpovedať
@vojtoknot @borderka Taaakze mame novinky ohladne zrusenia pripojky. SPP mi odpisalo na moju ziadost o zrusenie a vratenie poplatku za pripojenie. Z celkovej sumy 150,05€ nam vratia 65,18, zvysok si nechaju ako vynalozene naklady. Z mojej strany spokojnost - lepsie jak drotom do oka :-D :-D :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?