Zobytnenie podkrovia, keď už je v podkroví manzardka

Profilova fotka
Otazka je dufam jasna, poschodie kde je teraz jedna izba, manzardka, chcem zobytnit tak aby tam vznikli dalsie 2-3 izby. Potrebujem na toto stavebne povolenie? Moc sa mi do toho ale nechce... Co ak to spravim bez povolenia? Ci?
Odpovedať
Pokiaľ nemáš dobrého suseda aby ťa natrel, tak teoreticky nič. Ale naši takéhoto dobráka za suseda majú a teraz majú aj vytriasačky s dodatočným povolením, pred tým bola kontrola zo stavebného aby posúdili čiernu stavbu a čo ja viem čo ešte. Sused žiadal aby stavebný úrad prikázal odstránenie stavby. Takže vrelo odporúčam SP si vybaviť.
Odpovedať
Profilova fotka
susedia zatial problem nie su, ale ano clovek nikdy nevie. No u mna zvonka nebude absolutne nic vidiet, vsetko zostava tak ako je aj na pohlad, iba zozadu, do mojho dvora pojdu okna, takze myslim ze susedov sa nebojim, a keby aj, myslim ze ani nevedia komu povedat aby mi uskodili :-) mna skor zaujima ci to je povinnost v mojom pripade, ano ak sa nadstavuje, ak sa preraba/doraba nove poschodie. Ale u mna je na tom poschodi uz jedna izba, ktora ma aj kurenie aj elektrinu, takze v podstate ja len postavim par priecok.
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k Podľa môjho názoru jednoznačne treba SP. V mojom bloku je celý stavebný zákon. Riešiť to bez stavebného povolenia znamená podstúpiť riziko dosť vysokej pokuty ako pre stavebníka, tak aj pre realizátora (v zmysle stav.zákona "osoba oprávnená podnikať v danej oblasti". Ja ako realizátor, dodávateľ by som sa do takej stavby bez SP nepúšťal pre možný naozaj vysoký finančný postih.
Odpovedať
Profilova fotka
otazka je co zo "stavebnictva" sa bude u mna realizovat....
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k Stačí už len to, že v novovzniknutých izbách bude treba natiahnuť elektroinštaláciu. Okrem ďalších dôvodov, stačí aj tento jeden.
Odpovedať
Profilova fotka
fajn...takze mi vravite ze mam vybavovat SP ak chcem zobytnit podkrovie? ale mam len predstavu ako chcem aby to vyzeralo, nemam ziadny projekt ani nic a ani chut a nervy (a uz vobec nie financie) na nejake vybavovanie SP :-p takze?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?