Zmena vzhľadu stavby

Profilova fotka
Ahojte, prosím Vás vedel by mi niekto poradiť k danej veci, prosím? Kúpili sme rozostavanú stavbu, oproti projektu sme zmenili rozmery okien, dve priečky a umiestnenie technickej miestnosti. Prosím Vás stačí kontaktovať projektanta nech nám tieto zmeny prekreslí do projektu? Ďakujem za každú reakciu.
Odpovedať
@luciadulinkova Pokial priecky niesu nosne tak to by mali byt v pohode. Okna mozu byt problem aj nemusia to zalezi uz na konkretnej zmene a umiestneni okna.
Odpovedať
Profilova fotka
K zmene okien bolo povedane nam ak su mensie nevadi, staci zakreslit ku kolaudacii, ak by boli vacsie ci viac, treba posudok statika. Ale to sa moze lisit urad od uradu. Treba si to priamo overit.
Odpovedať
vsetky zmeny zakreslite do projektu,ak nezasahujete do statiky ale pre klud so Stavebnym uradom pri kolaudacii by som to isiel prekonzultovat aj osobne s clovekom,ktory ma vasu stavbu na starost a bude kolaudovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@jurajm17 Ďakujem pekne za odpoveď, ide o tri francúzske okná, ktoré sme zmenšili o polovicu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Janka ďakujem pekne za presnú a jasnú odpoveď :)
Odpovedať
Profilova fotka
@hora111 Ďakujem pekne za radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kamarátka to tak kedysi tiež riešila a nemala s tým problém, kdeže nemenili nič nosného ani nezasahovali do statiky domu. A na úrade vychytali celkom príjemnú pani, ktorá im nerobila zbytočné prieťahy. No ja by som si asi najprv všetko poriadne pozisťovala a potom by som sa až púšťala do zásahov. Tak by si sa nemusela aspoň ničoho báť.
Odpovedať
@luciadulinkova pokiaľ ste okna zmenšili, tak treba vyznačiť zmenu v PD a táto nepodstatná zmena môže byť prerokovaná v kolaudačnom konaní. Pri zmene dispozície detto, avšak pokiaľ zmenou došlo k zmene nosných časti stavby, vyj. statika Vás neobíde.. Osoba, ktorá Vám robí stavebný dozor, nech do stavebného denníka zapíše zmeny, ku ktorým došlo po konzultácii s projektantom, prípadne zápis nech podpíše okrem stav. dozora aj proj. Stav. denník predložíte SÚ na kolaudačnom konaní.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?