Zmena stavebného materiálu

Profilova fotka
Ahojte chcem sa spýtať na stavebný materiál. Konkrétne to že máme v projekte napísane že dom bude postavený z brúsenej tehly. Ale rozhodli sme sa stavať z Ytongu. Môže sa to aj bez upravy projektu?? Práve ideme podávať žiadosť o SP, máme to tam niekde dopísať?? ako?? Dakujem za rady..
Odpovedať
Bez problémov to môžete zmeniť... Iné by bolo ak by ste chceli meniť napríklad na drevostavbu projekt murovaného domu. Murovaný ako murovaný :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok a mam to niekde nahlásiť?? alebo netreba
Odpovedať
@vacica59 myslim ze tato tema tu uz bola...kazdopadne mozes to zmenit ale prediskutuj to s projektantom a predpokladam ze to musis dat aj prepocitat statikovi, tehla ma vyssiu pevnost ako ytong...ak Ti to statik schvali tak potom projektant zapise zmenu do projektu
Odpovedať
Profilova fotka
@rasto7764 A keď je už projekt vytliačený a hotový?? Nedá sa to nejak obísť??
Odpovedať
@vacica59 no ved projektant by mal do povodneho projektu len pridat zmenu materialu obvod. muriva...hladaj tu na ms, nemam s tym skusenost nestalo sa mi to ale boli tu taki co to riesili.
Odpovedať
Profilova fotka
@rasto7764 dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Dobrý deň, zakúpili sme si projekt murovaného domu ale rozhodili sme sa pre stavbu nízkoenergetického montovaného domu (drevostavbu). Projektant nám dal súhlas, že ich zakúpeny murovaný dom môže byť ako nízkoenergetický montovaný dom. Na stavebnom urade mi pani povedala že im bude asi stacit nová statika domu, pretože sa ešte s takýmto prípadom nestretla, ze mame projekt murovaného domu a my mame montovaný dom z dreva.... Na dome sme nerobili ziadne zmeny, presne je postavený ako na projekte len nie z tehly ale z dreva. Ďakujem za radu.
Odpovedať
@kikus26 A čo vlastne chceš poradiť? Však stav. úrad sa vyjadril - treba projekt statiky. Montovaný nemôže byť taký istý, ako drevodom. Však steny sú uplne inak konštruované - nie murované. Ako ste vedeli, ako pevné majú byť nosné steny? Z čoho majú byť urobené? Aké majú mať zloženie? Choď za projektantom, nech prerobí časť statiky. Ja byť na jej mieste, tiež by som sa čudoval. A možno by som požadoval prerobiť celý projekt. Veď ako ste vlastne stavali? Podľa čoho robila firma steny? Ako ste vedeli, koľko izolácie tam malo ísť? Úrad schválil v povolení murovaný dom a kolaudovať chcete drevodom. Myslím, že je to dosť podstatný rozdiel.
Odpovedať
Chcela som poradiť či niekto sa stým náhodou nestretol. Stavala nám to stavebná firma, ktorá stavia nízkoenergetické montované rodinné domy na baze sendvičových dielcov. Toto je prsný typ nášho domu. Majiteľ firmy mi má poslať statiku ale nieviem či sa aj dočkam. Asi to budem musieť niekde inde dať spravit. Stavebný úrad schválil stavbu murovaného domu a chceme koludovať nízkoenergetický montovaný dom.... Samozrejme ešte pred kolaudaciou chcem dať na stavebné zmenu a priložit statiku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@kikus26 Mozem sa opytat ako ste dopadli?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@michal_adamcik skoaludované bez problemu. Vobec sa nepýtala s coho je dom presne postaveny z akého materialu. Presla si vsetky miestnosti ci sedia podla nákresu projektu. Vsetko sedelo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?