Zimna zahrada alebo zasklenna terasa

Ahojte. Vie my niekto poradit ci potrebujem stavebne povolenie ak sa chystam prirobit zasklennu terasu aj stresna cast bude sklo? Potrebujem pod tuto cast zaklady alebo staci len beton v urcitej hlbke? Jedna sa o plochu ca.15x5m Za reakcie vopred dakujem
Odpovedať
ak je to pripojene k stavbe tak SP ano. Ci zaklad a ci len vyliaty beton ma navrhnut projektant
Odpovedať
@bernardaaart povolenie potrebuješ. Keďže tam bude sklo, ktoré je na pohyb háklivé, je potrebné aby to bolo pevné a stabilné a preto dobré základy prídu vhod. (základy sú nie len pásy, ale aj pätky ale to je vec návrhu)
Odpovedať
Predpokladám, že to budete mať pripojené k domu takže áno, stavebné povolenie treba :)
Odpovedať
už len to je smerodajné, že budete betónovať základy. ak sa niečo spája so zemou formou betónu, teda tak povediac natrvalo, treba jednoznačne projekt a k nemu aj stavebné povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
áno treba na to stavebné povolenie a osobne by som šiel normálne do základov :) súhlasím so slavoslavom, že to potrebuje byť pevné, aj keď bude silno fúkať a podobne, takže zbytočne si to nezľahčovať aby ste potom neľutovali
Odpovedať
Profilova fotka
Treba sa k tomu rozhodne postavit zodpovedne a spravit to tak, aby to bolo v sulade s normali, aby to aj nieco vydrzalo..
Odpovedať
@bernardaaart to bude poriadne terarium....a bude aj vysoky plot?2,2÷2,7m aby Vas nikto nevidel ked sa budete vypekat na slniecku?
Odpovedať
Pocitam s tym ze to bude posuvne, teda otvaratelne po celej dlzke. S plotom nepocitam, nemam co skryvat
Odpovedať
@bernardaaart jasne, jasne no kazdopadne to bez stavebneho povolenia nepojde, je potrebne aby to bolo spravene kvalitne a aby to cele bolo bezpecne ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?