Žiadosti o vytýčenie, o prechod, o...

Profilova fotka
Prosím Vás viete mi poradiť, ako napíšem žiadosť o vytýčenie plynového potrubia na plynárne, žiadosť o napojenie na IS na slovensky pozemkový fond, žiadosť o prechod na pozemok a uvoľnenie z ochranného pásma na odbor dopravy, žiadosť o povolenie výnimky z ochranného pásma na odbor pozemných komunikácii... som mierne zúfalá, papierovačky nám idú strašne pomaly a už by sme aj chceli začať stavať.... Ďakujem krásne všetkým dobrým dušiam, čo mi pomôžu
Odpovedať
Profilova fotka
nerozumiem, čo potrebujete, objednali ste si projekt a dostali ste torzo? veď to tam musí byť vyriešené.
Odpovedať
Profilova fotka
@dada318 SPP má na svojich stránkach jasné návody, daj do "google" žiadosť o vyjadrenie k projektu od SPP a vyhľadávač ti to ukáže, podobne konaj aj s ostatnými vecami /tie som nepotreboval/, ale určite internet pomôže. Týmto ťa chcem povzbudiť, nestrácaj trpezlivosť a nádej, ak si tým sama prejdeš, obohatí ťa to o nemalé vedomosti, držím palce... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dada318 nechcem Ta strasit, ale vsetko kde sa vyskytne skratka SPF zavana katastrofou. Odkedy miestnym pobockam SPF zobrali vsetky pravomoci a vsetko sa musi riesit v BA trvaju aj najednoduchsie veci dlhe mesiace :(.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 cez náš pozemok idú všetky možné rúry a káble, ktoré existujú... máme tam vysoké napätie vo vzduchu, optický kábel od slovak telekom, vysokoltakové plynové potrubie s ochranným pásmom 20 metrov a potrubie na vodu Starina... od všetkých potrebujeme zameranie, vytýčenie, vyjadrenie, súhlas k územnému a stavebnému konaniu... samozrejme potom ešte od plynárov, elektrárni a vodárni, pozemkového fondu, odboru dopravy a tisíc iných vecí.. samozrejme všade musíme napísať žiadosť, aby sme tých papierovačiek nemali málo....
Odpovedať
@dada318 to mi príde tak maximálne ako lúka na výrobu sena, nie ako stavebný pozemok... Nedá sa to predať a kúpiť niečo bez bremien? Tu budeš musieť strpieť vstup na pozemok v prípade havárií či opráv... Desivá predstava...
Odpovedať
Ako ziadost. hlavicku, adresata Ziadam o vyjadrenie .......... datum podpis prilohy: .........
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 to mi je jasné, lenže kto kúpi taký pozemok? a manžel ho dostal od svojho otca, nechce ho rpedať... tak dúfajme, že žiadna havária sa nebude diať a nikto na náš pozemok nebude chodiť :) najhoršie je, že táto ťarcha zmenila cenu pozemku tak o 75 percent smerom nadol, čiže pri pýtaní hypotéky banka nebude nadšená... :-( @atlaska takýto stručný návrh som našla aj na internete, lenže ja vôbec neviem čo mám do takej žiadosti písať... najradšej by som im napísala, nech si tie rúry a káble prídu vykopať a dajú ich niekam inam :-D byrokracia je strašná...
Odpovedať
Do ziadosti sa obvykle pise to, o co sa ziada. Ked ziadas o upecenie chleba , tak pises ziadost o upecenie chleba, ked o vytycenie plynoveho potrubia na pozemku tak o vytycenie plynoveho potrubia. Vies co vlastne o co potrebujes ziadat?
Odpovedať
Tych ziadosti bude vela a budes potrebovat aj kopu priloh asi, tak sokoro stavat nezacnete. zavolaj na kazdy utvar kam potrebujes ziadost zaslat a opytaj sa co konkretne mas prilozit, bude treba urcite katastr.mapu, LV, zakreslene napojenie sieti na dom, presne osadenie domu na pozemok, okotovanie vzdialenosti od vsetkeho potrubia, kablov,stlpov co tam mate. vstup na pozemok je z cesty za tabulou dediny? asi ano, ked potrebujes vyjadrenie odboru dopravy, toto je mozne ze ani nedostanes.
Odpovedať
@dada318 Neviem, koľko je to m2, ale ak tá cena naozaj toľko klesla, tak nepozerať na to, že to bolo darom od otca... predajte to za adekvátnu cenu... Ak budete mať nebodaj doma králiky, tak je to pozemok ideálny na to čo som spomínal a dom postavte na inom (ja viem, ten nebude zadarmo), ale ušetríte si kopu nervov a hlavne zabitého času s úradmi...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska potrebujem aby plynári prišli na pozemok a presne zamerali kadiaľ ide to porazené potrubie, aby sme vedeli, či sa dom vojde do ochranných pásiem medzi VNko a plyn. Uplny idiot nie som, viem, že keď žiadam o upečenie chleba, napíšem, že je to žiadosť o upečenie chleba. Mne skôr išlo o to, či náhodou niekto nemá skúsenosti s takým niečím, aby som tam napísala všetko, čo oni budú potrebovať, aby som nemusela dodatočne doposielať nejaké informácie, čo predĺži dobu vybavovania. Napíšem číslo parcely, napíšem čo chcem, dám prílohy, LV, kópiu katastrálnej mapy, ÚP obce a oni mi o 30 dní odpíšu, že ešte potrebujú vyjadrenie od znalca dajme tomu, tak im to zase pošlem a zas o 30 dní budú požadovať niečo ďalšie... práce tomuto som sa chcela vyhnúť a napísať to naraz, na začiatku, kompletne všetko celé bez dodatočných naťahovačiek. Volala som všade, lenže na každom úrade predpokladajú, že takúto žiadosť píšem už tisíci krát a viem presne čo tam má byť.... Už čo to máme vybavené a je mi jasné, že tak skoro nezačneme, veď úplny debil nie som, ale snažím sa to urobiť čím skôr a bola som doteraz tohto názoru, že práve táto stránka mi k tomu pomôže, že keď do fóra dám nejakú otázku alebo založím diskusiu, vyjadria sa mi k nej ľudia, ktorí sa mi budú snažiť pomôcť vlastnými skúsenosťami... a čo sa týka odboru dopravy, tak to by som dostať mala, pretože vedľa nás už stoja dva domy, ktoré dostali povolenie aj výnimku z ochranného pásma a tiež sú v extraviláne ako my.... @dedo758 je to veľa m2, ale pozemok nepredáme, už sme sa tak zhodli a manžel na tom dosť trvá... už tam máme aj elektrinu a máme už aj papiere na plyn a vodu a projekt a znalecký posudok a iné dokumenty... nejako to už vymyslíme, len sa popasovať s našou úžasnou byrokraciou... žiadosti som už napísala aj sme ich poposielali, tak snáď pôjde všetko dobre. síce sa naše sny mierne zahmlili, ale verím, že to bude fajn.. vedľa nás už stoja dva domy, čo sa s tým tiež pasovali a nakoniec aj domy postavili, aj tam žijú aj dobre je to... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dada318 ja som isiel na spp osobne, je to daleko lepsie, lebo som im tam presne ukazal na mape o co ide a ziadost ak si dobre pamatam som tam len tak naskrabal volnou rukou :). Ale casy sa menia...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
stavebný úrad pod ktorý patríte má prístup ku katastru a informatívny prehľad o sieťach. Po návšteve viete zistiť, či sa Vaša predstava domu zmestí na pozemok. Nakresliť viacuholník a situáciu z katastrálnej mapy dokážete, na vyjadrenie nepotrebujete list vlastníctva, len p.č. a umiestnenie stavby. Ak má obec územný plán, tam sú ochranné pásma zakreslené. A ak dali výnimky susedom, nemôžete sa obrátiť na nich? Keby ste boli uverejnili čp. a k.ú. aj na diaľku sa to dá zistiť, ale chcete odpoveď a nedáte žiadne podklady.
Odpovedať
podmienky sa mozu zmenit za tyzden, ze v januari niekto nepotreboval napr. znalecky posudok neznamena ze id teba ho pytat nebudu. je fakt nsj tam ist odobne. ze to daju spp zamerat by som skor nepocitala, navyse krd tam teraz budu mega zmeny.
Odpovedať
Ahoj, my sme teraz davali vytycovat siete. Kuk stranka http://www.spp-distribucia.sk/sk_obch... manzel im pisal mail a behom 2 dni prisli pani na miesto, u nas nejak nebolo moc co vytycovat, tak som dostala spravu priamo na mieste. Co sa tyka elektrikarov, bola som tam osobne, kedze my tam siete nemame, len vytlacil mapu s ich sietami a dal vyjadrenie, ze sa nekrizujeme. Bolo to na pockanie. Potom sme riesili uz len obecny vodovod priamo na obec. urade som dostala papier, ze nekrizujeme im siete. Viac poradit neviem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravim, trochu ozivim temu. Podla vyjadrenia SSP ku stavbe, musim poziadat o vytycenie plynarenskych zariadeni. To som urobil, bohuzial nikto sa mi pred terminom neozval tak ako slubovali a neozval sa mi doteraz, co je tyzden po navrhnutom termine. Preposlal som to aj na reklamacie, vcera, zatial je stale ticho. Neviete mi niekto poradit, co s tym? Na strankach maju len cislo na dispecing, neviem ci je rozumne tam volat, je to na iny ucel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?