Žiadosť o zmenu stavebníka

Profilova fotka
potrebujem poradiť..... potrebujeme zmeniť stavebníka, na už vydané stavebné povolenie... na stavebnom úrade nám povedali, že máme napísať žiadosť a potom ju priniesť... nikde na internete ju ale nemôžem nájsť, neviete prosím Vás ako by mala vyzerať? Ďakujem :-)
Odpovedať
nieco v tom zmysle, neviem ci z dovodu predaja, lebo pri predaji automaticky prechadzaju aj prava z vydaneho stavebneho povolenia a robis iba oznam, to si treba vsetko podoplnat, kuk nieco v tom zmysle: hlavicka adresa prisl. stavebneho uradu Vec:Oznamenie o zmene stavebnika Oznamujem, ze v suvislosti so Stavebnym povolenim c....., vydaneho /nazov stav. uradu co vydal rozhodnutie/.... citacia zo zaciatku stavebneho povolenia...napr. Mestom Presov ako prislusnym stavebnym uradom v zmysle zakona blabla, na stavbu: nazov tavby ci stavebneho objektu..., umiestnenej na parcele c...., katastralne uzemie ...., dna / datum vydania/, pravoplatneho dna/ datum pravoplatnosti/, prislo k zmene vlastnickych prav a k zmene stavebnika: z / stary stavebnik/ na /novy stavebnik/ Dakujem. Prip. prilozit novy list vlastnictva
Odpovedať
Kupovali sme pozemok s projektov a aj stavebným povolením. My sme to riešili v žiadosti o zmenu stavby, kde bolo aj zmena stavebníka, nakoľko sme upravovali projekt. Pozerám že to nemám v PC ale ak bude stačiť večer to oscanujem a pošlem.
Odpovedať
@sneko Ak by ťa to neobťažovalo, mohol by si mi aj mne zaslať k nahliadnutiu tu žiadosť o zmenu stavebníka? Lebo mne stále nie je jasné, kedy treba tú žiadosť a kedy Zmluvu o postúpení práv a povinností stavebníka... Vopred díky.
Odpovedať
@slivinecka @nika007963 touto cestou sa chcem ospravedlniť, ale ani po treťom prejdení všetkých papierov k stavbe som túto žiadosť nenašiel len následne začatie konania. Ale ak si dobre pamätám bolo tam len niečo v zmysle: Žiadosť o zmenu stavby pred dokončením. A v texte, že vzhľadom k zmene investora a jeho požiadaviek na bývanie...
Odpovedať
to, co som napisala hore, pouzivam na skoro vsetky stavebne urady v SR, netreba nejak specialne. Vy ste menili aj projekt v ramci zmeny stavby pred dokoncenim, oznamenie v pripade predaja to nepotrebuje
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte chcem sa spytat ak potrebujeme zmenit stavebnika (este sme nezacali stavat - kupili sme projekt od frajerovej sestry - ona je stavebnik) tak mi staci napisat take tlacivo ako napisala @dandy05? a da sa zmenit aj projekt domu na ktore je vydane stavebne povolenie bez toho aby som musela ziadat o nove povolenie?velkost domu sa nezmeni, len usporiadanie vnutri...
Odpovedať
ahoj, odporucam ist s projektom na stavebny urad a s dotycnym pracovnikom si dohodnut postup, ako to urobit. Stavebnika mozte zmenit oznamenim, zmena projektu je vsak ine, zavisi od typu a mnozstva zmien, ktore planujete robit
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy05 dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dandy05 nakoniec nebudeme nic menit - len potrebujeme spravit tu zmenu stavebnika a teraz neviem ak by som chcela spravit stavebnika aj mna aj priatela tak sa to da?ze by sme boli obaja?nevies?
Odpovedať
Dobry vecer, stavbu mame pred kolaudaciou, ale chceme spravit zmenu stavebnika, aby tam bol priatel aj ja. Staci oznamenie o zmene stavebnika? Treba aj nejake prilohy? D.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@papalinka7 Ahoj, ako ste to vyriešili s tou zmenou stavebníka? Snažila som sa nájsť na nete k tomu nejaké informácie ale nič poriadneho som nenašla. Ďakujem veľmi pekne za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@mury nijak sme to neriesili, staviame na nasom pozemku ale projekt na meno snubencovej sestry.. potom sa to tusim riesi pri kolaudacii az..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Kolko trvalo, kym zmenili na stavebnom povoleni stavebnika? Od podania ziadosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah stavebné povolenie sa vydáva na stavebníka v dobe písania rozhodnutia. Ak sa stavba alebo pozemok s povolením predáva, tak to stavebný úrad nerieši ani nevystavuje žiadne rozhodnutie. Práva prechádzajú automaticky na nového stavebníka.
Odpovedať
@danieldrabik problem je, ze pozemok kde je stavba ma je ine meno ako stavebne povolenie na stavbu, ktoru chceme kupit je zas ine meno. Mame a tym problem v banke.
Odpovedať
Profilova fotka
vlastník pozemku a stavebník môžu byť rozdielne osoby, podľa mňa vám to na stavebnom úrade nezmenia. Treba to vysvetliť v banke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?