Ziadost o zmenu stavby pred dokoncenim je treba ak som zmenila velkost balkonovych dveri?

Chcem sa spyta ci si mam podat tuto ziadost ak som zmenila velkost balkonovych dveri zo sirky 90 na sirku 240 a tiez som zrusila jedno okno a zmensila som sirku vchodovych dveri. Vsetko ostatne, podorys, vyska domu, strecha zostali ako podla projektu.
Odpovedať
@petra7825 treba zakreslit aj ked to je slusna zmena treba zvazit aj statiku..
Odpovedať
@sysell je to bungalov jednopodlazy, mohlo to narusit statiku ta zmena okna? lebo ostatne som zmensila tak to predpokladam ze sa nenarusila. Mame obyvacku 4m*5m a okno na dlhsej strane som zrusila a to na kratsej som zvatcsila tak by som predpokladala ze by to asi ani nemuselo nic narusit.
Odpovedať
Profilova fotka
Staci ked zmeny zakreslis do podorysu a pohladov, podpise sa ti pod to stavebny dozor a dolozis ku kolaudacii. Aspon teda my ziadnu speci ziadost pisat nemusime.
Odpovedať
Profilova fotka
@petra7825 Ze predpokladala :-) ake mileee Statika je veda ;-) Netvrdim ze sa ti to zruti ale cisla nepustia ty predsa nevies aky tlak ide na preklad ved len strecha ma 10 ton a netlaci len dolu ale aj do stran. Co sa tyka otazky staci zmeny zaznacit do projektu a zvysok zalezi na stavebnom urade nakolko na kazdy zasah do nosnej konstrukcie treba povolenia so vsetkymi razitkami
Odpovedať
@petra7825 dvere 90cm siroke - nad nimi moze byt nopsny preklad - hotovy vyrobok da sa kupit, 90 cm je pomerne mala sirka, nevadi to.- Ak to das prec a das tam zdrazu otvor 2,5metra tak uz klupovany preklad nedas, treba tam spravit nejaky nosny veviec a ten musi mat nelezitu vystuz aby u to drzalo. Pravdepodobne bude aj vyssi ako keby tam bol len maly otvor - neviem ako je riesena stavba - strecha moze to mat zasadny vplyv., skus dat podorys, obrazok domu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?