Žiadosť o vyjadrenie od jednotlivých inštitúcií

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť, či by ste mi mohli poradiť, kde by som stiahla žiadosť o vyjadrenie od SPP, Slovak Telecom, SSE, SEVAK a tiež z pozemkového úradu a ŽP. Chcem sa ešte spýtať: na formulári Návrh na vyjadrenie rozhodnutia o umiestnení stavby je potrebne k jednotlivým inštitúciam ako sú vypísane na formulári ich pečiatka a podpis (príloha), či stačí keď im na stavebnom priložím ich vyjadrenia na samostatných papieroch, ktoré mi vystavia. Ak to budem posielať písomne, oni mi späatne do 30 dní pošlú na adresu vyjadrenie? Či ako to funguje. Ďakujem krásne za akékoľvek radi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@pistenocka SPP a vodárov som vybavila telefonicky. Po dohode som zaslala potrebné podklady na e-mail a v priebehu niekoľkých hodín som mala odpoveď e-mailom aj s mapkou, kde boli vyznačené siete. E-maily som vytlačila a doložila k žiadosti o SP. Elektrikári - na infolinke mi povedali ktorú žiadosť mám vytlačiť z ich stránky, vypísala som a odoslala poštou. Vyjadrenie prišlo poštou do 20 dní. Slovak Telecom - žiadosť cez internet - poplatok sa platí smskou. Vyjadrenie prišlo do pár minút po zaplatení na e-mail. Životné prostredie - tam som bola osobne. Vyjadrenie dali na druhý deň. Pozemkový úrad - osobne - tam je to individuálne. Záleží, či budete vynímať celý pozemok, či iba pod dom, či Vám vyjde, alebo nie odvod za vyňatie ornej pôdy. Ešte sme potrebovali podpisy a rôzne potvrdenia z obecného úradu. Zo stavebného úradu pre pozemkový úrad budete potrebovať aj potvrdenie o zlúčení stavebného a územného konania. Všetko okrem pozemkového úradu a živnotného prostredia vybavíte aj bez listu vlastníctva. My sme čakali na list vlastníctva pre pozemkové úpravy veľmi dlho. Zatiaľ som si vybavila všetko, čo bolo treba k SP a s listom vlastníctva mi už ostal iba pozemkový úrad a životné prostredie.
Odpovedať
Ja som všade zatelefonovala a presne mi povedali čo a ako potrebujú.Niečo sa dalo telefonicky,niečo mailom,osobne...Potom som už iba čakala na vyjadrenia. Nezabudni sa opýtať na hydromeliorácie.Nám pozastavili stavebné konanie na dva mesiace..teda dúfam,lebo v pondelok budú 2 mesiace a ešte nič nemáme.
Odpovedať
Ďakujem vám veľmi pekne za info. Akurát teraz ešte riešime zakreslenie sietí. Projektant (náš známy) nám kazal pomerať, kde máme prípojky a že on to zakreslí. Len my teraz nevieme určiť, kde je čo :( a netušíme, kto by nám s tým vedel pomôcť. Vraj len, že niečo určia dané inštitúcie ako vodári určia vraj bod pripojenia. Teda všetko najskôr obehať, kvôli určeniu na pripojenie? Začínam mať v tom úúúplný zmätok. :(
Odpovedať
@pistenocka Ako chceš zaviesť vodu, plyn a elektrinu do domu, keď netušíš, kde je prípojka? Máš vôbec pripojenie k inžinierskym sieťam?
Odpovedať
Profilova fotka
@pistenocka K vydaniu SP nepotrebujete projekty sietí. Stačia tie vyjadrenia.
Odpovedať
@thodosy :) ano, pripojenie k inzinierskym sietam máme,plyn, voda, elektrika a kanalizacia. Len napr. neviem, Len neviem ako presne tomu projektantovi odmerat umiestenie pripojenia na kanalizaciu, na kt. sme napojení konkretne my.
Odpovedať
@mysky Ja som sa naopak tu na forach docitala, ze prave naopak, projekt sieti potrebujem...aj ked niekto tiez uviedol, ze nie.Preto som ostala naozaj v pomykove. Jeden pán tu niekde písal cely postup celkom prehladne ako to nedavno vybavoval a uviedol to tam, ze ej to nutne.
Odpovedať
@pistenocka PRojekt na siete potrebuješ, ak ideš tie siete stavať. Ak ale siete sú vybudované aj s prípojkami, tak projekt sietí nepotrebuješ. Musíš si len zistiť, kde sú tie prípojky. Ak to inak neide, tak bager a hľadať. Odkiaľ máš ten pozemok? Kúpila si ho? Tak sa spýtaj pôvodného majiteľa. Alebo na miestnom stavebnom úrade, tam by mali mať projekt sietí a pripojnení, ak to niekto staval a dávali na to povolenie. A ako vieš, že máte prípojky, keď nevieš kde sú?
Odpovedať
@pistenocka umiestnenie pripojok by mal zadokumentovat geodet. Na projekt aj tak potrebujes geodeticke zameranie. @thodosy pripojky hladat bagrom? to snad nie :) hadam sa tie pripojky vytiahnu pri vybudovani nad zem.
Odpovedať
@pistenocka ak mas pripojenie, tak siete musis vidiet, mas plyn skrinku, elktroskrinku, vod.sachtu. Ak toto nemas, nemas pripojenie. Inak odvazny projektant, ked to zakresli podla Vasho "metra".
Odpovedať
Stacia ti jednotlive vyjadrenia a staci aj postou.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistenocka K vydaniu stavebného povolenia nepotrebujete mať samotné projekty sietí. Tie sú nutné až v čase, keď budete žiadať o ich realizáciu. V tom čase už môžete mať SP vydané. To sa môže urobiť už aj po začiatku výstavby. Pre Vás je podstatné pre vydanie SP to, že si obtelefonujete, "obmejlujete" , prípadne odošlete žiadosť poštou SPP, Elektrikárov a vodárov. Títo Vám dajú vyjadrenie, kde v blízkosti Vášho pozemku sa siete nachádzajú a či nekrižujú Váš pozemok. To je to, čo potrebujete aj k vypracovaniu projektov prípojok. Oni Vám určia aj to odkiaľ sa môžete pripojiť. Určite nehľadajte prípojky bágrom :-D :-D :-D :-D . Teda získajte vyjadrenia - to Vám stačí k SP a následne na to, môžete dať vypracovať projekty prípojok k už ich samotnej realizácii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mám pocit, že sa tu spolu riešia 2 rôzne veci. Keď som ja riešil SP, v elektrárňach sa ma pýtali, či potrebujem vyjadrenie k projektovej dokumentácii alebo k existencii sietí na pozemku a jeho okolí...v mojom prípade som potreboval vyjadrenie k projektovej dokumentácii, existenciu sietí nikto neriešil. Čo som ale čítal, veľa ľudí potrebovalo práve vyjadrenie k existencii sietí, závisí to zrejme od príslušného stavebného úradu...v prvom rade by som si teda zistil, ktoré vyjadrenie potrebujú. V mojom prípade som musel mať hotový projekt a každej inštitúcii som zasielal (resp. zaniesol) príslušnú časť projektu. Telekom som vybavil cez internet za pár minút, to bola brnkačka :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme ku ku každej žiadosti o vyjadrenie k stavebnému povoleniu potrebovali LV, snímku z katastrálnej mapy, situáciu s osadením stavby a technickú správu. Elektrárne od nás vyžadovali celý projekt samozrejme už aj s projektom elektriny. Žiadosti o vyjadrenia k stavebnému povoleniu bez problémov sa dajú stiahnuť. Vyjadrenia vám cca do 30 dní pošlú na adresu. SPP a T com pošlú mapku s ich sieťami. T com sa da bez problemov vybavit cez net za poplatok 13 eur zaratajú ich do faktúry a mailom obratom príde vyjadrenie. Odporúčam prečítať si tento článok nám to dosť pomohlo pri vybavovaní: http://www.modrastrecha.sk/blog/janoc...
Odpovedať
Ďakujem vám za info, včera som zašla na stavebný úrad, pod ktorý spadáme a vysvetlili mi, čo kde treba...ešte si pre istotu obvolám tie inštitúcie, aby som sa tam nemotala viackrát a dúfam, že čím skôr to začneme vybavovať. Ďakujem vám za všetky vyjadrenia.
Odpovedať
Ahojte! chcem sa opytat maju tie vsetky vyjadrenia aj nejaku platnost? Da sa nieco zacat vybavovat aj ked sme este nedali vklad na kataster? diK
Odpovedať
neviete o vyjadrení od slovak telecomu že koľko sa platí?nám po odoslaní žiadosti došla dobierka na 24 eur...ako ešte sme ju nezorali z pošty ale sa mi to vidí ako dosť
Odpovedať
@sonulka81 ja som pred rokom platila 17 E
Odpovedať
@btus super iný biznis ;-( ]-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@sonulka81 v decembri 2013 to bolo 12€.
Odpovedať
@topvideo tak teraz raz toľko..nezaryžujú na tom keď môžu... 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
@sonulka81 raz tolko je to preto lebo si si to dala poštou. Keby si si to dala na mail tak len 12. Stačí pozorne čítať a nemáš problém. Tak asi tak :-) Ja máj 2015 cez internet to bolo za 12.97eura ;-) a mal som to za 3minúty :-) Inak @sonulka81 ak si to na pošte neprevezmeš a vráti sa to do t-comu tak ver že to budú od teba vymáhať. Takže najskôr čítajte a potom si to nechávajte posielať poštou :-)
Odpovedať
@cvoky8 ja som daval atiez cez internet (ako skoro vsetko), a stalo to tych 17 E.
Odpovedať
@btus tak to všetko asi závisí od lokality.. ale určite je to naljačnejšie cez net :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@mysky na SPP si volala, poslala im email, oni Ti zaslali nieco elektronicky a toto staci na SP ? cudne, lebo na webe maju napisane, ze co tam maju elektronicky formular, tak je to citujem: "má výhradne informatívny charakter, preto ho nie je možné použiť pre účely konania v zmysle stavebného zákona" teraz som bol na SPP v Kosiciach, distribucia, kontaktne miesto - treba vyplnit ziadost a do 30 dni sa vyjadria a ty si napisala, ze do niekolkych hodin si mala vyjadrenia, takze ako to je?
Odpovedať
Profilova fotka
@clean nám k vydaniu SP stačilo vyjadrenie, že cez náš pozemok nejdú žiadne siete. Teda aj od SPP. Poslali mi to mejlom. Každý SÚ má svoje pravidlá.
Odpovedať
Profilova fotka
@mysky dik, napisal som na distribucnu a napisali mi ze chcu dalsie veci, sleduj email od nich: +++++++++++++++++++++++++++ dovoľte nám, aby sme odpovedali na Váš e-mail zo dňa 20.05.2016 9:48 Žiadosť o vydanie stanoviska (tlačivo zasielame v prílohe e-mailu) pre stavebné povolenie je možné doručiť jedným z nasledovných spôsobov: osobne - odovzdaním do podateľne v sídle spoločnosti, alebo osobne priamo na príslušné oddelenie prevádzky, rozdelené podľa okresov, úradné hodiny nájdete v priloženom linku: http://www.spp-distribucia.sk/sk_kont... poštou - prostredníctvom prevádzkovateľa poštových a/alebo zásielkových služieb na adresu: SPP - distribúcia, a.s. Mlynské Nivy 44/b 825 11 Bratislava. Doručovanie projektovej dokumentácie stavby elektronickou poštou, t.j. e-mailom, nie je akceptované. Povinné prílohy: 1) kópia katastrálnej mapy, v odporúčanej mierke 1:1000 alebo 1:1440, 1:2000 s farebným vyznačením dotknutej parcely, postačuje z www.katasterportal.sk 2) kópia situácie s osadením stavby od projektanta, 3) kópia súhrnnej technickej správy od projektanta 4) kópia Zmluvy o pripojení (v prípade, že nehnuteľnosť plánujete plynofikovať, najprv zákazník podáva žiadosť o pripojenie s povinnými prílohami, uhrádza poplatok za pripojenie na základe vystavenej zálohovej faktúry za pripojenie, podpisuje Zmluvu o pripojení a doručí našej spoločnosti) Štandardná lehota na vybavenie je do 30 dní od doručenia kompletnej žiadosti našej spoločnosti. +++++++++++++++++++++++++++ odpisal som im, ze tie body 3 a 4 neviem co znamenaju, ze o nich mi nic zena v klientskom centre nepovedala a rovnako, ze v tom papieri nie su ani naznacene ako mozne prilohy a ze plyn tam je v dome, ze s nim nic nejdeme robit. Som zvedavy co odpisu.
Odpovedať
Profilova fotka
odpoved: +++++++++++++++++++++++++++++++++++ Vážený zákazník, dovoľte nám, aby sme odpovedali na Váš e-mail zo dňa 20.05.2016 9:48. Ku žiadosti o vydanie stanoviska, je potrebné priložiť aj kópiu súhrnnej technickej správy od projektanta. Kópiu Zmluvy o pripojení nie je potrebné doložiť, keďže nehnuteľnosť už je plynofikovaná. V prípade, že v nehnuteľnosti budete meniť plynové spotrebiče alebo budú pribúdať ďalšie plynové spotrebiče je potrebné podať najprv žiadosť o technickú zmenu spolu s kópiou katastrálnej mapy a listom vlastníctva až v 2. kroku podávate žiadosť o vydanie stanoviska spolu s kópiou vyjadrenia k technickej zmene, projektovou dokumentáciou plynofikácie a stavby. V prípade, že v nehnuteľnosti sa plynové spotrebiče meniť nebudú, resp. nebude pribúdať/ubúdať plynový spotrebič, nie je potrebné podávať žiadosť o technickú zmenu na existujúcom OPZ.
Odpovedať
Profilova fotka
@clean Toto je iný prípad, keďže v dome plyn už máte. Vo všetkých inštitúciách sa mi potvrdilo, že v každom mesto chcú a vyžadujú niečo iné. Veci v bodoch v prvej správe, ktorú Vám poslali, sme riešili pri žiadosti o prípojku. Celé, až po reálne spustenie plynového kúrenia v dome, to trvalo asi 4 mesiace. Kopali sme 7 metrov cez cestu - cena za samotnú prípojku cca 1100 € + pripojovací poplatok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?