Ziadost o odstranenie stavby BA

Profilova fotka
Zdravim vsetkych, mam otazku ohladom zburania RD. Stavebny urad ziada kopec papierov k ziadosti. Burat budeme dodavatelsky. Co musim dolozit ja: - samotnu ziadost - LV a katastralna mapa original - vypisy LV susedov - povodna technicka dokumentacia kopia - vyjadrenia o odpojeni voda a kanalizacia, elektrina, plyn - vyjadrenie OU odboru ZP z hladiska odpadoveho hospodarstva /tuna mi povedali, ze tam podam ziadost s tymi istymi papiermi ako na Stavebny urad/ Dodavatel musi dodat: - vypis orsr - technologicky popis prac - sposob nakladania s odpadom - tu mi povedali, ze to musi byt nejaky projekt - kategorizacia odpadov. Tu su moje otazky a budem rada, ak mi niekto poradi: - ci je to vsetko, co potrebujem - ako ma vyzerat projekt k sposobu nakladania odpadov, pretoze vacsina zivnostnikov, ktora ma zaujem zburat mi ponuka len zmluvu resp cp, fakturu za zburanie a fa kopiu za likvidaciu odpadu. Mam sa obratit na vacsie firmy? - potrebujem dolozit na SU cenovu ponuku od dodavatela, ci kopiu zmluvy resp zalohovu fakturu? Za akekolvek pripomienky a pomoc dakujem. Eva
Odpovedať
@evikkuvik spôsob odstraňovania stavby, kategorizáciu odpadov a spôsob nakladania s odpadom (miesto uskladnenia) bude súčasťou textovej správy proj. dok. na odstraňovanie stavby. SÚ cenová ponuka nezajíma, cena je vecou zmluvy - dohody medzi vlast. stavby a firmou, resp. živnostníkom. Na SÚ doložíš iba výpis z Obch. reg. SR alebo Živn. reg. SR, ktorí majú v predmete činnosti túto činnosť.. Odstraňovanie azbestu - nebezp. odpad, musí robiť firma na takéto práce.
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla Vacsina tvrdi, ze take nieco ako projektovu dokumentaciu nikdy nikomu nedavala, ze to nepotrebujem, ze mi staci faktura od nich. Och, cize musim najst firmu alebo zivnostnika, ktory mi tu projektovu dokumentaciu doda. Dakujem idem hladat.
Odpovedať
Profilova fotka
@evikkuvik toho zoznamu som sa naľakal, minimálne časti - vypisy LV susedov- ja ich mám 36, to by stálo viac ako búračka. Súkromníci nerobili projekty preto, že to musí urobiť projektant, čiže potrebujete projekt ako píše janetbla , ale požiadavka úradu je všeobecná a týka sa aj veľkých asanácií. Odpadové hospodárstvo nepotrebuje LV, ale pri súkromníkoch najskôr preberte doklady o uložení sute a zvyškov na skládku a až potom peniaze. Bože prosím pomôž p. Pelegrinimu v jeho snahe odstrániť zbytočnú agendu dostupnú na internete.
Odpovedať
@jan45 Vypisy LV nemusia byť vytiahnuté priamo z katastra s kolkom, stačí si ich aj vytlačiť doma z netu - toto je bezplatné.
Odpovedať
Profilova fotka
@bielamasiska ako viete? Už ste vybavovala SP v inom okrese? Dokonca ak sa vybavovanie predľži, (odborné organizácie) po pár mesiacoch požadujú nové LV
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 LV susedov naozaj staci len vytlacene z katasterportalu. Original len vas LV a katastralna mapa. Aspon mna tak informovali na SU BAII.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a sukromnici mi nevedia predlozit projekt, chcu zburat a to je vsetko. Musim hladat vacsie firmy na buranie :-(
Odpovedať
@evikkuvik projekt. dokumentáciu na odstránenie stavby vypracuje projektant, obsahovať by mala situáciu so zakreslením exist. prípojok môže aj na podklade z katastr. mapy, popíše z akého materiálu je murivo, spôsob odstránenia, v textovej časti bude súpis stavebného odpadu, namiesto pohľadov treba nafotiť stavbu.. postačí jednoduchá PD
Odpovedať
Profilova fotka
@janetbla naozaj dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?