Zdrziavanie pravoplatnosti SP

Dobry den prajem. Vedeli by ste mi poradit, ci mam nejaku moznost okrem cakania v mojej situacii? Skusim ju zrozumitelne popisat. Bolo nam vydane SP, 5 maja sa dorucovalo susedom. Jedna suseda si ho od vtedy nebola prebrat, aj ked vie, ze ho tam ma. Vraj ona vie a pojde. Mal som vedomie, ze je tam 18 dni na prebratie. Nastal tu vsak problem, ze to dorucoval priamo zamestnanec ob. uradu. Preslo 18 dni, volal som na staveby urad, ze teda uz presla ta doba. Povedali mi, ze nie, lebo ked si to ona nebola prebrat na stav. urade, tak to dali poslat postou. A tam je dalsich 18 dni na dorucenie. Takze mi to v podstate natiahne na 18 + 18 + 15 dni na namietky. Pritom najhorsie je to, ze ona ani nie je evidovana na liste vlastnictva danej, susednej parcely. Iba jej manzel. Len je nejakym zazrakom ucatnikom SP. Mam nejaku moznost skratit toto obdobie, lebo je jasne, ze mi to robi ucelovo a naschval ma zdrziava. A ci vobec stav. urad postupoval tak, ako mal? Alebo to mozem nejako napadnut a ziadat nejaku vynimku?
Odpovedať
@milanko8881 Nemáš čo napadnúť. Jediná možnosť je, zobrať tú susedu do auta, ísť s ňou na SU, kde priamo do zápisnice sa vzdá možnosti podať námietky alebo povie, že nemá námietky. Inak musíš čakať, kým uplynú lehoty. Teraz ti to príde ako životu dôležité, ale ver mi, ten týždeň - dva omeškania ti nijako neublíži ani ti nijako nepomôže. Až budeš stavať, tak tam budeš mať meškania aj mesiace. Nebuď optimista, že všetko pôjde tak, ako si naplánoval. Objednáš okná, a v deň dodania ti povedia, že ich zabudli objednať. Tak čakáš znovu 2-3 mesiace, ako sa stalo mne. Alebo na kolaudáciu sme čakali vyše roka, lebo sme nemali skolaudovanú cestu. Alebo ti neprídu majstri, lebo dostali lepšiu zákazku a nová partia môže až o 3 mesiace a pod. Ak tá suseda nechce ísť dobrovoľne, aby ti pomohla, nič s tým neurobíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanko8881 ísť n aSÚ a žiadať potvrdenie SP. Neprebratá pošta je ako súhlas.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 plati fikcia dorucenia, ale je nutne ju vediet dokazat. Co si myslim, ze ak poslal SU pracovnika roznosit obalky (bezne sa to robi) proti podpisu je jedna vec. Ak sa vsak nepodari dorucit neoficialnou cestou, mali to hned poslat postou s dorucenkou. Ak to urobili az po 18 dnoch, tak sa to samozrejme natiahne. @milanko8881 z mojho pohladu nic, len cakat.
Odpovedať
Profilova fotka
@mgx súhlasím, ale potom je to nesplnanie povibnosti od úradu, existuje odbor opravných prostriedkov na VÚC, treba sa sťažovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 otazka, ci to stoji za to. 2 tyzdne prejdu ako voda. Stazovat sa na konkretnu osobu na dedinskom SU znamena, ze si vytvorim nepriatela, kde netreba...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?